Flash belleği böldüm, ikinci bölümü kullanamıyorum.

Kodla Büyü

fatmasevim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, windows yüklemek için flash belleği biçimlendirmiştim. Yaklaşık 10 gb'lık bölümü kullanmak için flash belleği gparted live programıyla ikiye böldüm. 2. bölümü biçimlendiriyorum ancak windows ortamında gönünmüyor. Dİsk yönetimi konsolundan işlem yapmayı denediğimde de aşağıdaki uyarılar çıkıyor. Ne yapabilirim? Eski haline getirip bootlu yapabilirim tekrar sanırım ama ben iki bölümlü olarak kullanmak istiyorum. Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    130.6 KB · Görüntüleme: 532
flash bellek bölünüp de her iki bölümün de kullanıldığını bilmiyordum.bu işin sonunu ben de merak ettim doğrusu :roll:

Hocam yapabiliyorsa eski haline getirecek.
Ya da
Amacına ulaşmak için üretici firmanın çince ( ing çeviri yapılmış olan belki vardır, ama elindeki falsh ın yongası için binde 1 tesadüf ) programını kullanacak.Yani çince okuma öğrenecek
------------------------------------
Özetle ;
Standart bir program yok.Sadece yongasetini öğrenebiliyorsunuz.
Sonra yonga seti için uygun part ve bölme yazılımını buluyorsunuz.
Buraya kadar kolay.
Ama yazılım çince oluyor genellikle.Çünkü %99.9 flash bellekler PRC üretimi.
Kolay gelsin.
------------------------------------------------------------
Bölünür arkadaşlar hatta bir partı silinmez salt okunur CD/DVD -ROM olarak ayarlamak ta mümkün.

GRİNGO' Alıntı:
Hocam yapabiliyorsa eski haline getirecek.
Ya da
Amacına ulaşmak için üretici firmanın çince ( ing çeviri yapılmış olan belki vardır, ama elindeki falsh ın yongası için binde 1 tesadüf ) programını kullanacak.Yani çince okuma öğrenecek
------------------------------------
Özetle ;
Standart bir program yok.Sadece yongasetini öğrenebiliyorsunuz.
Sonra yonga seti için uygun part ve bölme yazılımını buluyorsunuz.
Buraya kadar kolay.
Ama yazılım çince oluyor genellikle.Çünkü %99.9 flash bellekler PRC üretimi.
Kolay gelsin.
------------------------------------------------------------
Bölünür arkadaşlar hatta bir partı silinmez salt okunur CD/DVD -ROM olarak ayarlamak ta mümkün.

Hocam şimdi dvd rom olarak ayarlamak üzerine araştırma yapıyorum. İndirmem gereken programların bulunduğu site meb engelli.
şimdilik eski haline getireceğim.
edit:
İlk haline getirdim, windows bootlu flash belleği tekrar ayarlamam gerekecek.

Hocam siz bölmemişsiniz sadece olan hafızanın bölümünü küçültmüşsünüz.kulllanabildiğiniz yer orası.
Kalan bölümü windows formatlarından biri ile fat32 veya ntfs ile formatlamanız gerek.işte mesele burada.
Size tavsiyem hayat memat meselesi yada önemli bir proje için deil ise vazgeçin bu işten, değmez.
Ha ben 8 GB lık belleğin tamamını driver için ayırdım ve tamamını salt okunur yaptım. yani yalancı rom.Formatlanabilir ama normal silme yolu ile bilgi silemezsiniz-bilgi ekleyemezsiniz virüs te eklenemez bu durumda.
Yani idare ediyoruz işte.
bilgi:TNC-TR de işinize yarar topic var ve oldukça yararli bilgi vermişler.

Tabi bölmemişim anladığım kadaryıla. Bölünmüş gibi gördüm sadece. Disk partition tanıma programlarıyla bakınca gördüm bu sonucu.
O siteyi inceleyeceğim hocam, en azından yalancı rom yapıp hem windows hem driver yüklemesi yapayım en iyisi:)

USB belleklerde sabit diskler gibi bölünebiliyor. Hatta bende bir bellek var bir bölümünü bilgisayar CD olarak görüyor ve o kısımdaki veriler sabit.

BBNET
Geri