flash öğrenmeliyim

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar tatilde flash öğrenmem gerekli. 15 gün sürem var. cs 5 üzerinde yoğunlaşmayı düşünüyorum. nasıl bi çalışma planı uygulamamı tavsiye edersiniz.

Flash'a insanlar yıllarını veriyor hocam yinede yetmiyor.
Bence 15 günle sınırlamayın.
Flashın arayüzü ve animasyon hazırlama kısmını yazarlık yazılımından öğrenebilirsiniz.Ama cs5 değil. cs5 te ek olarak bone 3d özellikleri falanda var.

Ayrıca flashın görsel kısmından daha derin bilgi gerektiren kodlama kısmı var (AS3).Çeşitli forumlardan ya da alacağınız bir kitaptan faydalanabilirsiniz.
Ama 15 gün yetmez :)

nese1982' Alıntı:
http://www.dogtas.com.tr/Default.aspx
http://www.flashmo.com/preview/flashmo_221_estate
amacım bu tarz siteler oluşturmak. biraz tasarım bilgisiyle flash birleştirmek lazım

hocam bayağı çalışman gerek bu flashta o kadar kolay yapılan bir olay değil.. Ayrıca flash çok geniş bir program sen onun web kısmı ile ilgileniyorsun o zaman diğer kısımları öğrenmeyeceksin. Zaten action script tamamen ayrı bir olay göstermiş olduğun sitede action script olayıda var.

Öncelikle Çizgi Tagem'deki ya da İnternette bulabileceğiniz bir görsel eğitim setiyle Flash'ın animasyon mantığını, çizim mantığını, nesne mantığını öğrenin. Ardından site yapmak için düğme oluşturmayı ve düğmelere ActionScript 3.0 ile nasıl iş yaptırılabilir onu öğrenin. Örneğin bir düğmeye tıklandığında şu sayfaya git gibisinden basit kodlamalar 4-5 sayfalık bir site yapmaya yeter.

amacınız flash ile animasyon yapmaksa flash professional cs5 öğrenmelisiniz.

amacınız flash ile web sitesi yapmaksa indesign cs5 veya catalyst cs5 öğrenmelisiniz.

actionscript+flash professional ile flash site tasarlama devri bitti.

adobe'un indesign'a eklediği özelliklerle interaktif öğeler ekleyip bunu swf+html olarak dışa aktarabiliyorsunuz.
keza catalyst de benzer şekilde çalışıyor. asıl amacı program arayüzü tasarlamak olsa da catalyst ile de web sitesi tasarlayabilirsiniz.

http://my.adobe.acrobat.com/p82513427/ burada indesign cs5 ile ilgili bir seminer var bunu izleyin, www.adobegunlugu.com adresinden verilmiş bir seminerdir.

Hocam flash öncelikle görsel yetenek ve sabır isteyen bir alan 15 güne gelince 15 ayda olurmu diye düşünmekteyim
Benden size başka bir tavsiye internetten yararlandığınız kadar kitaptan da yararlanın derim faydasını görürsünüz
özellikle action script kısmında kitap işinize yarayacaktır ama 15 günde de günde 4 saat uyuyarak ilerleyeceğinize eminim
şimdiden kolay gelsin....

nese1982' Alıntı:
arkadaşlar tatilde flash öğrenmem gerekli. 15 gün sürem var. cs 5 üzerinde yoğunlaşmayı düşünüyorum. nasıl bi çalışma planı uygulamamı tavsiye edersiniz.

Hocam seminerde hocamızın söylediği tüm uygulamaları yaparken not almıştım ve uygulamaları da kayıt etmiştim. Elimden geldiği kadar kodlarında yanlarına açıklamalarını yazmaya çalıştım. Flash CS4 ve AS3 üzerine bir eğitimdi. Umarım işinize yarar.

http://hotfile.com/dl/100922306/8ffb97e/Yeni_klasr.rar.html

nese1982' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
:puhaha: :puhaha: :puhaha:
noldu neye güldünüz....
15 günde demişsiniz ona güldüm.

buna da ben gülerim. kapasite meselesi.....
Amacım sizinle takışmak ya da kavga etmek değil.
haaa 15 günde flash'ı öğrenirim diyorsanız helal olsun derim. ben 15 günde öğrenmedim zamanım kısıtlı, kapasitem de sizin kadar geniş değildi.
15 günde öğrenin, utandırın beni :wink:

Doğtaş'ın sitesini full olarak 4 günde çekebilirim bütün öğeleri ile fla olarak da size sunabilirim sınavınız varsa :) ama öğrenmek istiyorsanız tek başına biraz zor 15 gün de imkansız bir kursa yazılıp oradan birşeyler öğrenmeniz gerekir internet üzerinden yapabilecekleriniz sınırlı şekilde olur ve 5-6 ayınızı alabilir.

hocam ben siteleri teleportla indirip swftofla programıyla flaya çeviriyorum. siz de mi bu yöntemi kullanıyorsunuz. bi de ben kendim yapmak istiyorum. belki oradaki butonları felan hazır alırım.

nese1982' Alıntı:
hocam ben siteleri teleportla indirip swftofla programıyla flaya çeviriyorum. siz de mi bu yöntemi kullanıyorsunuz. bi de ben kendim yapmak istiyorum. belki oradaki butonları felan hazır alırım.
Yok hocam direk hostuna bağlanıp çekiyorum fakat hostunun ıp no sunu bulup şifreyi kırmam gerekiyor sizin kullandığınız yöntemi hiç denemedim ama swf olarak indiriyorsunuz daha sonra decompiler ediyorsunuz denemekte fayda var :)

BBNET
Geri