FLAŞ!!! Öğretmenlere Alan Değişikliği Müjdesi

Kodla Büyü

memo-x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Son günlerde ciddi sıkıntılar yaşayan Öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığından Müjdeli bir haber geliyor.

Öğretmenlere Alan Değişikliği Geliyor

42 bin civarında mezuniyet alanı dışında çalışan veya yan alanı bulunan öğretmene il içi - iller arası alan değiştirme hakkı geliyor. Özellikle il içi ve illerarası atamada açılmayan tüm normların alan değişikliği için açılacağı belirtiliyor.

memurlar.biz /Özel Haber

Bilişimciler için bir değişiklik olmayacak sanırım.
Bulunduğu ilde boşluk varsa o il içinde atama yaptırırlar. İller arasında kadro açmazlar.
Bulunduğu ile yoksa açarlar.
42000 kişiden 42 kişi iller arası tayin isteyebilir.

Bu haber daha ziyade , atıyorum kimya mezunu iken sınıfı öğretmeni olanları ilgilendiriyor gibi geldi.. Sırf başka alan mezunu olup sınıf öğretmeni olarak çalışanlar kendi branşına geçsin diye. Sanki bizimle hiç alakası yokmuş gibi geliyor...
Çünkü haberde "42 bin civarında mezuniyet alanı dışında çalışan" diyor...

bunun bizimle alakası yok ki.alan dışı çalışanlar diyor.sınıf öğretmenleri başta kendi alanında çalışmayan bir sürü insan var.tabi bunlarda reklam kokan hareketler.zira hak verilse de açılacak yerler malum.il dışından farkı olmaz...

Bilişim teknolojileri hangi branşa geçebilir sizce? Matematik mi? Matematikçiler dışarda gezerken buna göz yumarlar bekleyin. Rehberlik mi? Üniversitede aldığımız 2-3 tane kıytırık seçmeli psikolojik dersiyle mi rehberlik branşına geçeceğiz? Fen ve teknoloji mi? Adında teknoloji var hadi buraya dalalım mı diyeceğiz? Teknoloji tasarım en sağlıklısı keza onun durumu bizden beter :D Bence en iyisi teknisyen kadrosu maaş olarak teknikerler bizden çok alıyo. Hiç değilse kasaları teknisyen sıfatıyla açarız hem de gocunmamış oluruz.

:+1:
pisagorean' Alıntı:
Bilişim teknolojileri hangi branşa geçebilir sizce? Matematik mi? Matematikçiler dışarda gezerken buna göz yumarlar bekleyin. Rehberlik mi? Üniversitede aldığımız 2-3 tane kıytırık seçmeli psikolojik dersiyle mi rehberlik branşına geçeceğiz? Fen ve teknoloji mi? Adında teknoloji var hadi buraya dalalım mı diyeceğiz? Teknoloji tasarım en sağlıklısı keza onun durumu bizden beter :D Bence en iyisi teknisyen kadrosu maaş olarak teknikerler bizden çok alıyo. Hiç değilse kasaları teknisyen sıfatıyla açarız hem de gocunmamış oluruz.

pisagorean' Alıntı:

:++: :++:

Benim eşimde teknoloji tasarımdan muhasebeye geçecek.. Teknoloji tasarım da öldü arkadaşlar... Çok berbat bir ders.. Eşim hergün ağlayacak gibi geliyor eve.. Öğrenci derse ilgisiz.. Ürün getirmeyince öğrenci ders işlenmiyor... öğrenci düşünmesi için uğraşılıyor.. öğrenci düşünmüyor.. üstüne üstlük bir dönem bu düşünmeyle geçiyor.. sıkıntıdan patlayacak gibi oluyorsun.. Daha önce bende girmiştim o derse.. malum joker öğretmen gibiyiz... en çok sıkıldığım dersti..... Dört gözle bekliyorumm.. Bir an önce olur inş...

" mezuniyet alanı dışında çalışan veya yan alanı bulunan öğretmene"

evet bizim yan alanımız yok, demek ki bizi hala daha ellerinde bekletiyorlar. Ne yapsak diye düşünüyorlar.
Çalışmalar kronik şekilde devam ediyor :):

SHİFT+DEL' Alıntı:
Benim eşimde teknoloji tasarımdan muhasebeye geçecek.. Teknoloji tasarım da öldü arkadaşlar... Çok berbat bir ders.. Eşim hergün ağlayacak gibi geliyor eve.. Öğrenci derse ilgisiz.. Ürün getirmeyince öğrenci ders işlenmiyor... öğrenci düşünmesi için uğraşılıyor.. öğrenci düşünmüyor.. üstüne üstlük bir dönem bu düşünmeyle geçiyor.. sıkıntıdan patlayacak gibi oluyorsun.. Daha önce bende girmiştim o derse.. malum joker öğretmen gibiyiz... en çok sıkıldığım dersti..... Dört gözle bekliyorumm.. Bir an önce olur inş...

hocam yanlış anlamayın ama o daha çok öğretmenle ilgilidir.dersin programını incelerseniz oldukça esnek ve neredeyse hemen her konuyu işleyebiliyorsunuz.herşey tamamen öğretmene bırakılmış.burdaki sorun diğer branşlardan bu derse atananlara yeterli eğitim verilmemesi.yoksa dersi çok iyi verip uluslararası yarışmalarda dereceler alan birçok insan var...

schumix' Alıntı:
Bu haber daha ziyade , atıyorum kimya mezunu iken sınıfı öğretmeni olanları ilgilendiriyor gibi geldi.. Sırf başka alan mezunu olup sınıf öğretmeni olarak çalışanlar kendi branşına geçsin diye. Sanki bizimle hiç alakası yokmuş gibi geliyor...
Çünkü haberde "42 bin civarında mezuniyet alanı dışında çalışan" diyor...
Sizi gidi memleket düşmanları sizi, sınıfçıları fizikçi yaparak eğitime ve öğretmene nitelik kazandıracaklar. İlan ediyorum vatan hainliği bu yapılanlar. Bu arada laflarım size değil sayın hocam.:)

SHİFT+DEL' Alıntı:

Sizi çok iyi anlıyorum. Asker öğretmen iken doğuda bir ilde o derse girdim. Hayatım boyunca o kadar sıkıldığım, bunaldığım 40 dakika olmamıştır. Hadi sadece bir kez olsa neyse. İki dönem boyunca girdim. Joker öğretmen olarak. Bazı arkadaşlarım teknoloji tasarıma atanmıştı. Onlar için iyi bir haber. Burada bazı arkadaşlar formatörlükten sıkılıyorum diyor ama, onu bile arayanlar var.
Kendi elinizdekinin değerini bilin. Onu nasıl daha iyi bir hale getirebiliriz, onun için çalışmaya bakın bence. Yoksa bu zihniyetle gidersek, matematik branşına bile geçsek onu bile seçmeli ders statüsüne aldırırız.

hakand77' Alıntı:
SHİFT+DEL' Alıntı:

hocam yanlış anlamayın ama o daha çok öğretmenle ilgilidir.dersin programını incelerseniz oldukça esnek ve neredeyse hemen her konuyu işleyebiliyorsunuz.herşey tamamen öğretmene bırakılmış.burdaki sorun diğer branşlardan bu derse atananlara yeterli eğitim verilmemesi.yoksa dersi çok iyi verip uluslararası yarışmalarda dereceler alan birçok insan var...

Hocam eşimde yarışmalara girdi.. teşekkür takdir belgeleri var... ama bu dersin sıkıcı olduğu gerçeğini değştirmez... Teknoloji tasarımmı, muhasebemi derseniz. bende muhasebe derim... meslek lisesinde çalışacaksınız.. muhasebe öğrencileriniz olacak... o derste bir problem üzerinde saatlerce tartışabilirsiniz.. yevmiye defterleri, gelir gider tablosu düzenlersiniz.. bilgisayarlı muhasebe gösterirsiniz.. Yani dersler çok zevkli olacaktır...

Üniversitede bölüm başkanımıza yan branşımızı sorduğumda sizler eğitim teknoloğusunuz demişti :) ama eğitim teknoloğu olduğumuz gün de gelmedi öyle bir kadro da açılmadı..ne olduğumuz belli değil.meb kendi içinde bir sınav yapsın soru cevaplama bölümleri ve alanına göre branş değişikliği hakkı versin :D
böyle büyüüük bir iyilik yapsalar Ben rehber öğretmen olurdum şahsen :D

BBNET
Geri