Fiesta çok mu yakıyor ?

Kodla Büyü

mezbele

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2007 dizel bir fiesta aldım şehir dışı 25 kuruş yakıyor . 20 Kuruş çivarı yakar diye tahmin ediyordum. Aynı araçtan kullananlar varsa yakıtını yazabilirmi ?.

Sürüş şeklinize, motorun durumuna göre değişir hocam ama bildiğim duyduğum ve kullandığım kadarıyla fazla yakıyor.. şehir dışı 18-20 kuruş arası yakar normalde...

Arac 170.000 de , 110 u geçmem ve klima açık şekilde şehir dışı 25 kuruş yakması iyice kafama takıldı. Ustaya götürüyüm bakalım 50 kuruş fark neden oluyor.

psa grupun geliştirdiği 68 bg dizel motor.
yol şartları ve sürüşe göre değişir ama 110 km yi geçmeden sürdüğünüzde tahminim 100 km de 5 litre civarı yakıyordur.

ölçümünüz doğruysa normal sayılır

şehir dışı 4.4
şehir içi 5 litre civarı hocam aynı araç. .Mazotun fiyatından dolayı kuruş hesabı yüksek. Tabi yol, kullanım, ... hepsi etkiliyor yakıtı.

Bende 2008 dizel PSA Ford ortak yapımı 1.4 tdci motor var. Bir depoyu 160-170 lira arası doluyor. Şehir dışı 850-900 arası şehir içi de 600 km civarı gidiyor. Sınıfına göre yakıtı çok iyi. Bence sen yağını filtreleri değiştir yakıt azalacaktır.

hocam klima faktörüyle normal bence.yoksa 21-22 kuruş yakar diye düşünüyorum.bende benzinlisi vardı 2 tane.ikiside lpg de 1litre gaz ile 16km gidiyordu uzun yolda.dizel olmasa da tecrübem paylaşayım dedim.

BBNET
Geri