Fiber bağlantıda eba sorunu

Kodla Büyü

erolkamil

Site Gezgini
Arkadaşlar bilgisayarlar 192.168.32... ile ip almaya başladılar. Sanırım fiber aktif edildi okulumda. Fakat eba.gov.tr ye bu hattan giriş yapamıyorum. Aynı sorunu yaşayan varsa çözümü paylaşabilir mi.

Br Allah'ın kulu da yazmamış bişey. Biri desin ki şunu yapın, şurayı arayın arkadaş. Adamlar fiber bağlantı sağladılar eba'ya giremiyoruz. Muhattap bulamıyoruz konuyla ilgili. Yok mu arkadaşlar birşey yazacak.

benim görev yaptığım bir okulda daha aynı sorun vardı, idari ofisteki birkaç pc den bağlanabiliyorken diğer hiçbir akıllı tahta ve bilgisayardan bağlanmıyordu EBA ya, ttnet ilgilenmedi bizde hata görünmüyor dediler, biz de milli eğitime yazı yazdık, bize meb in bağlantı protokolleriyle ilgili bir sorun olduğu bu meseleyi meb in çözeceğine dair bilgi geldi ttnet in teknik elemanlarından birinden... biz de beklemedeyiz.

Hocam elle dns vermeyin. Otomatik dns ve ip aldırın bilgisayara. O yüzden oluyor.

Hocam bizde de aynı problem varduı mail attım ben mdm@eba.gov.tr adresine şu şekilde:
Fatih Projesi kapsamında faaliyete geçen Fibernet kullanarak www.eba.gov.tr sitesine erişemiyoruz.
Yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme talep ediyoruz.
onlar da cevaben;
Merhaba,
Cihazlarınızla ilgili gerekli ayarlar yapılmış olup , ekteki yönergeye göre bilgisayarlarınızın otomatik ip ve dns aldıklarından emin olarak , kontrollerini gerçekleştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
ekte ise;
Gelen pencerede Ayrıntılar tıklanır ve ipv4 adresi( Tahtalar için 10.x.x.x - idare pcleri, bt sınıfları için 192.168.x.x) ve ipv4 DNS sunucusu adresleri 195.175.37.137 ve 195.175.37.138 olarak görülür.
ifadesi vardı.
Artık sorunsuz olarak siteye giriş yapabiliyoruz.

anatolia' Alıntı:
Hocam bizde de aynı problem varduı mail attım ben mdm@eba.gov.tr adresine şu şekilde:
Fatih Projesi kapsamında faaliyete geçen Fibernet kullanarak http://www.eba.gov.tr sitesine erişemiyoruz.
Yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme talep ediyoruz.
onlar da cevaben;
Merhaba,
Cihazlarınızla ilgili gerekli ayarlar yapılmış olup , ekteki yönergeye göre bilgisayarlarınızın otomatik ip ve dns aldıklarından emin olarak , kontrollerini gerçekleştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
ekte ise;
Gelen pencerede Ayrıntılar tıklanır ve ipv4 adresi( Tahtalar için 10.x.x.x - idare pcleri, bt sınıfları için 192.168.x.x) ve ipv4 DNS sunucusu adresleri 195.175.37.137 ve 195.175.37.138 olarak görülür.
ifadesi vardı.
Artık sorunsuz olarak siteye giriş yapabiliyoruz.
hocam zaten otomatik ip alıyor dediğiniz gibi 192.168.23.253 gibi bir ip alıyor. ama ebaya girmiyor tahtalarda 10 lu ip alıyor internette sorun yok ama ebaya giremiyoruz saygılar

Bizde bağlantı var ama fiber değil. 8mb miş gibi davranıyor. Ben okula yeni görevlendirme olarak geldim. Müdür geçen sene ilk kurduklarında canavar gibiydi diyor, kurduktan 2 ay sonra böyle oldu, hala da düzelmedi diyor. Bilmem ne yapmalı

anatolia hocam teşekkürler ebaya mesaj attım simdi baktım bir tahtaya ebaya giriyor düzeltmişler galiba su mesaj gelmis

Merhaba,
İyi çalışmalar.

BBNET
Geri