Fiat Multijet Dizel Motorlar Hakkında Önemli Bilgi

Kodla Büyü

azizerkut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, iki ay önce aldığım aracım dün motor arızası verdi, motoru kontrol edin diyordu, servisi aradım çekiş problemi varmı diye sordular yok dedim getir bakalım dediler götürdüm baktılar söylediklerine göre araç az binildiği için filtre tıkanmış aracım 2 aylık kullanımda bin km deydi ev okul arası yaklaşık 2 km olduğu için bu filtre kendini temizlemeye fırsat bulamıyormuş usta haftada bir şöyle 20-30 km gez dedi bana, aracı bilgisayara bağlayıp yarım saat falan çalıştırdılar filtre kendini temizledi sorun ortadan kalktı bilginize...

Teşekkürler bilgi icin. Yilda 30.000 km yi geçtiğimiz icin bizde boyle sorun olmaz herhalde :) ama filtre tikanmasi yakit kalitesinden dolayi olmuyor mu?

opetten başka bir yerden mazot almadım şimdiye kadar. 45 bin oldu çok şükür yakıtla ilgili hiç sorun olmadı. Paylaşım için teşekkürler. :)

hocam 2 km için hele de benzin fiyatları bu kadar uçmuşken arabayla mı gidiyorsunuz.. :D ben günde 3 km yol yürüyorum :D

Re: Ynt: Fiat Multijet Dizel Motorlar Hakkında Önemli Bilgi

Euro5 motorlarda DPF filtre bulundugundan dolayi soylediginiz sorun yasanabiliyor. Filtre temizligi icin devirli kullanim ve uzun yol gerekiyor.

sadece paylaşmak istedim
benim herhangibir yorumum yok!

Ekli dosyalar

• Screenshot_2014-01-26-07-22-08.png
    Screenshot_2014-01-26-07-22-08.png
    195.5 KB · Görüntüleme: 535
Re: Ynt: Fiat Multijet Dizel Motorlar Hakkında Önemli Bilgi

ibrahimes' Alıntı:
Euro5 motorlarda DPF filtre bulundugundan dolayi soylediginiz sorun yasanabiliyor. Filtre temizligi icin devirli kullanim ve uzun yol gerekiyor.
Evet hocam aynı şeyden bahsettiler DPF filtre sen söyleyince hatırladım ismini, aracı eşim kullanıyor malum sabahın 6'sında bir bayanın yürümesi pek güvenli değil.

BBNET
Geri