Faz2 Akıllı Tahta İnternet Sorunu

Kodla Büyü
Hocalarım okulumuzda bulunan faz2 tahtaların bazılarında kablolu internet sorunu yaşıyorum İnternete bağlı ama bağlantı sınırlı diyor bu sorunu nasıl çözebilirim. Elle ip girdim,ağ bağdaştırıcı devre dışı bırakma, tekrar etkinleştirme ne denediysem olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Hocalarım okulumuzda bulunan faz2 tahtaların bazılarında kablolu internet sorunu yaşıyorum İnternete bağlı ama bağlantı sınırlı diyor bu sorunu nasıl çözebilirim. Elle ip girdim,ağ bağdaştırıcı devre dışı bırakma, tekrar etkinleştirme ne denediysem olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Saçma gelecek belki ama hem tahtalarda, hem acces point hem de kabinetteki uçları sök, üfür, tak yapınca düzeliyor. Eğer yazılımsal yolları denediyseniz bunu da deneyin. Arada işe yarıyor.

Bende de tüm tahtalar ve pcler kablosuz fatih ağına bağlanıyorken, 1 laptop bağlanmıyor.
Ebaya giriyor, mebbise giriyor ancak google vs girmiyor. Sebebi nedir? Yeni formatla Win10 kurdum, sertifika yükledim yine de girmiyor.

Saçma gelecek belki ama hem tahtalarda, hem acces point hem de kabinetteki uçları sök, üfür, tak yapınca düzeliyor. Eğer yazılımsal yolları denediyseniz bunu da deneyin. Arada işe yarıyor.
Deneyeyim hocam teşekkür ederim. Başka ne yapabilirim ki ,yani internet çekiyor ama sınırlı çözemedim bir türlü.

Hocam bir tahtada biostan tarih ve saati düzeltmiştim. Yine de çekmiyordu internet. En son baktığım tahtada Fatih e bağlı ama sınırlı diyor ünlem işareti var. Ama bazılarında ünlem işareti olmadığı halde de internet yok. Böyle birkaç tahta var.

Tahtalarınız bois yazılımı nedeniyle hiç bakıma gitti mı?
yeni bios yazarken anakart üzerinden mac adresini biosa girmek gerekir. belki aynı mac adresi girildiyse ondan çekmeyebilir.

acces point arızası olablir, yeniden başlatma veya sınıflardan değiştirerek deneyebilrsiniz

hocam bizde de aynı sorun vardı, arıza kaydı oluşturdum, bakanlıktan aradılar. acces pointleri söktürdüler, kabinetten gelen kabloyu, yeni bir cat6 kablo ile direk akıllı tahtaya bağladım ve onlarda port açınca sorun düzeldi. bunun haricinde ne yaptıysam olmamıştı malesef. inşallah size de yardımcı olur.

ilksms
Geri