Faz2 admin şifresi bilen duyan?

Kodla Büyü
hocam bari uluorta koymasaydınız o şifreyi.çoluk cocugun eline gecicek..Bizim tahtalarda oldu bu şifre.oluyor da

1- "Passcape Software Reset Windows Password full" diye aratıyoruz. Bulduğumuz programı indiriyoruz. İçinden iso dosyası çıkacak.

2- İndirdiğimiz iso dosyasını http://www.softsea.com/download.php?id=834266351 adresinde isotousb programı veya başka bir program ile usb'ye yazdırıyoruz.

3- Bir usb klavye ile bu iso dosyasını yazdırdığımız usb'yi etkileşimli tahtaya takıyoruz. Etkileşimli tahtayı açıyoruz. Boot seçenekleri için F7 tuşuna bas mesajı gelince F7'ye basıyoruz.

4- Gelen boot seçeneklerinden UEFI 2 USb.... seçeneğini seçiyoruz. Program otomatik olarak şifre kırma ekranına düşecektir. Bu ekranda "Next" diyoruz.

rwp_boot2.jpg

5- Aşağıdaki ekran gelecek. Burada administrator'u seçerek "Next" diyoruz.

08-03-201119-46-04.png~original

6- Bir sonraki gelen ekranda alt bölümdeki "Reset" kısmında "Account Disabled" seçeneği "Yes" iken onu "No" yapıyoruz. Bu ekran alt kısımda bulunan "New Password" kısmına Administrator hesabı için şifre belirliyoruz. "Reset / Change" düğmesine tıklıyoruz. Gelen Ekranı "No" ile geçiyoruz. Tahtayı yeniden başlatıyoruz.

rwp4.png

7- Etkileşimli tahtayı açıyoruz. Kullanıcı kısmına "administrator", şifre kısmına belirlediğimiz şifreyi yazarak Admin olarak oturum açabiliriz. - Denenmiştir -

MEB-SBStd-User
hY7!TfER*91NSP65

bu şifre bizim faz 2'lerde çalışıyor. ya birden fazla şifre var faz 2'ler için ya da yanlış mı giriyorsunuz acaba?

ayrıca bu kadar uğraşmaya gerek yok yukarda hocam da vermiş atın usb'ye programı sıfırlayın şifreyi. bu da alternatif olsun kullanımı kolay.
http://www.lazesoft.com/create-a-bootab ... -disk.html

Şifreleri uluorta paylaşmasak nasıl olur acaba arkadaşlar. Ne kadar bize kalırsa o kadar iyi olacağını düşünüyorum.
İllaki alternatif yollar vardır olacaktır da ama dediğim gibi ne kadar saklı olursa o kadar iyi bence.
Şifreyi almak isteyen arkadaşlar zaten kurum e-posta adreslerini vermişler oradan paylaşım yapalım bence.

şifreyi bu şekilde kimse kullanmaya devam etmez herhalde. biran önce herkes öğrensin ve admin kullanıcısına kendi şifresini koysun.

bu kullanıcı adı şifreyi kabul etmiyor il koordinatörünü bulmamız gerekecek sanırım

hll_bilisim' Alıntı:
bu kullanıcı adı şifreyi kabul etmiyor il koordinatörünü bulmamız gerekecek sanırım

4 mesaj yukarıda şifreyi nasıl bulacağınızı anlattım hocam. İl koordinatörüne ulaşmaktan daha kolaydır diye tahmin ediyorum.

netman' Alıntı:
1- "Passcape Software Reset Windows Password full" diye aratıyoruz. Bulduğumuz programı indiriyoruz. İçinden iso dosyası çıkacak.

2- İndirdiğimiz iso dosyasını http://www.softsea.com/download.php?id=834266351 adresinde isotousb programı veya başka bir program ile usb'ye yazdırıyoruz.

3- Bir usb klavye ile bu iso dosyasını yazdırdığımız usb'yi etkileşimli tahtaya takıyoruz. Etkileşimli tahtayı açıyoruz. Boot seçenekleri için F7 tuşuna bas mesajı gelince F7'ye basıyoruz.

4- Gelen boot seçeneklerinden UEFI 2 USb.... seçeneğini seçiyoruz. Program otomatik olarak şifre kırma ekranına düşecektir. Bu ekranda "Next" diyoruz.

rwp_boot2.jpg

5- Aşağıdaki ekran gelecek. Burada administrator'u seçerek "Next" diyoruz.

08-03-201119-46-04.png~original

6- Bir sonraki gelen ekranda alt bölümdeki "Reset" kısmında "Account Disabled" seçeneği "Yes" iken onu "No" yapıyoruz. Bu ekran alt kısımda bulunan "New Password" kısmına Administrator hesabı için şifre belirliyoruz. "Reset / Change" düğmesine tıklıyoruz. Gelen Ekranı "No" ile geçiyoruz. Tahtayı yeniden başlatıyoruz.

rwp4.png

7- Etkileşimli tahtayı açıyoruz. Kullanıcı kısmına "administrator", şifre kısmına belirlediğimiz şifreyi yazarak Admin olarak oturum açabiliriz. - Denenmiştir -

hocam boot işlemini yaptıktan sonra klavye çalışmıyor. birkaç klavyeyle daha denedim fakat olmadı. siz nasıl yaptınız?

ferhat7' Alıntı:
hocam boot işlemini yaptıktan sonra klavye çalışmıyor. birkaç klavyeyle daha denedim fakat olmadı. siz nasıl yaptınız?

BIOS ayarlarından USB Keyboard seçeneğini "Enable" duruma getirin. Ondan sonra klavye aktif hale gelmesi lazım.

ferhat7' Alıntı:
netman' Alıntı:

Hocam bendede bazen klavye kitleniyordu. ET power tuşuna 5 sn basıp yeniden başlatınca klavye açılıyordu. Fakat başka bir arkadaşımdada kitlenme oldu. O kitlenme olayını çözemedi. Ben size onun kullandığı programın adını vereceğim fakat adını hatılayamadı. Akşama buraya yazarım.

netman' Alıntı:
ferhat7' Alıntı:
netman' Alıntı:

Hocam bendede bazen klavye kitleniyordu. ET power tuşuna 5 sn basıp yeniden başlatınca klavye açılıyordu. Fakat başka bir arkadaşımdada kitlenme oldu. O kitlenme olayını çözemedi. Ben size onun kullandığı programın adını vereceğim fakat adını hatılayamadı. Akşama buraya yazarım.
hocam programın ismini verecektiniz.

dkc' Alıntı:
ferhat7' Alıntı:

BIOS ayarlarından USB Keyboard seçeneğini "Enable" duruma getirin. Ondan sonra klavye aktif hale gelmesi lazım.
Hocam bu seçeneği tahmini mi söylediniz? Ben bulamadım biosta böyle bi seçenek. Programı açıyorum klavye pasifleşiyor..

bilisim-tef' Alıntı:
şifreyi bu şekilde kimse kullanmaya devam etmez herhalde. biran önce herkes öğrensin ve admin kullanıcısına kendi şifresini koysun.
hocam bu tavrın bence yanlış . çünkü 2. faz okullara daha yeni ET takıldı ve birçoğunun BTR si yok

netman hocam önerinizi denedim fakat UEFI 2 Usb den başlatınca açılan "reset vindows password" penceresi donup kalıyor. next den ileri gidemiyorun. kaç defa denedimse olmadı

BBNET
Geri