hasanbiltek
Aktif Üye
- Mesajlar
- 203
faz 2 tahtalar kuruldu admin şifresini bir türlü bulamadık. Program yükleyemiyoruz. Bilen varsa mail adresim : 974000@meb.k12.tr
hll_bilisim' Alıntı:bu kullanıcı adı şifreyi kabul etmiyor il koordinatörünü bulmamız gerekecek sanırım
netman' Alıntı:1- "Passcape Software Reset Windows Password full" diye aratıyoruz. Bulduğumuz programı indiriyoruz. İçinden iso dosyası çıkacak.
2- İndirdiğimiz iso dosyasını http://www.softsea.com/download.php?id=834266351 adresinde isotousb programı veya başka bir program ile usb'ye yazdırıyoruz.
3- Bir usb klavye ile bu iso dosyasını yazdırdığımız usb'yi etkileşimli tahtaya takıyoruz. Etkileşimli tahtayı açıyoruz. Boot seçenekleri için F7 tuşuna bas mesajı gelince F7'ye basıyoruz.
4- Gelen boot seçeneklerinden UEFI 2 USb.... seçeneğini seçiyoruz. Program otomatik olarak şifre kırma ekranına düşecektir. Bu ekranda "Next" diyoruz.
![]()
5- Aşağıdaki ekran gelecek. Burada administrator'u seçerek "Next" diyoruz.
![]()
6- Bir sonraki gelen ekranda alt bölümdeki "Reset" kısmında "Account Disabled" seçeneği "Yes" iken onu "No" yapıyoruz. Bu ekran alt kısımda bulunan "New Password" kısmına Administrator hesabı için şifre belirliyoruz. "Reset / Change" düğmesine tıklıyoruz. Gelen Ekranı "No" ile geçiyoruz. Tahtayı yeniden başlatıyoruz.
![]()
7- Etkileşimli tahtayı açıyoruz. Kullanıcı kısmına "administrator", şifre kısmına belirlediğimiz şifreyi yazarak Admin olarak oturum açabiliriz. - Denenmiştir -
ferhat7' Alıntı:hocam boot işlemini yaptıktan sonra klavye çalışmıyor. birkaç klavyeyle daha denedim fakat olmadı. siz nasıl yaptınız?
ferhat7' Alıntı:netman' Alıntı:hocam boot işlemini yaptıktan sonra klavye çalışmıyor. birkaç klavyeyle daha denedim fakat olmadı. siz nasıl yaptınız?
hocam programın ismini verecektiniz.netman' Alıntı:ferhat7' Alıntı:netman' Alıntı:hocam boot işlemini yaptıktan sonra klavye çalışmıyor. birkaç klavyeyle daha denedim fakat olmadı. siz nasıl yaptınız?
Hocam bendede bazen klavye kitleniyordu. ET power tuşuna 5 sn basıp yeniden başlatınca klavye açılıyordu. Fakat başka bir arkadaşımdada kitlenme oldu. O kitlenme olayını çözemedi. Ben size onun kullandığı programın adını vereceğim fakat adını hatılayamadı. Akşama buraya yazarım.
Hocam bu seçeneği tahmini mi söylediniz? Ben bulamadım biosta böyle bi seçenek. Programı açıyorum klavye pasifleşiyor..dkc' Alıntı:ferhat7' Alıntı:hocam boot işlemini yaptıktan sonra klavye çalışmıyor. birkaç klavyeyle daha denedim fakat olmadı. siz nasıl yaptınız?
BIOS ayarlarından USB Keyboard seçeneğini "Enable" duruma getirin. Ondan sonra klavye aktif hale gelmesi lazım.
hocam bu tavrın bence yanlış . çünkü 2. faz okullara daha yeni ET takıldı ve birçoğunun BTR si yokbilisim-tef' Alıntı:şifreyi bu şekilde kimse kullanmaya devam etmez herhalde. biran önce herkes öğrensin ve admin kullanıcısına kendi şifresini koysun.
725859@meb.k12.tr hocam, mümkünsesunny' Alıntı:Şifreler bende var, isteyen olursa yardımcı olabilirim