FAZ2 İP SORUNU

Kodla Büyü

koray45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Akıllı switch 192.168.1.x, 192.168.7.x ve 10.24.x.x gibi üç tane ayrı seri ip numarası vermekte. Okul idaresi PC ,yazıcı ve fotokopilerini 192.168.1.x seriden statik iplerde toplamıştım. Hafta sonu ise switch bazı idare bilgisayarlarına internet vermez oldu. Otomatik ip al dediğimde de ip almaz oldular. Son çare olarak bunların akıllı switche giden kablolarını çıkarıp başka bir switche taktım . Bu switchi de akıllı switchde internetin bağlı olduğu başka bir çıkışa bağlayarak işimi çözdüm. Ancak olayın mantığını anlamadım. Belli başlı bilgisayarlara neden internet hatta ip bile verilmez? Bu akıllı switch neye göre geliştiriyor bu davranışı? Fikri olan var mı?

!!!!!
Sistem odası kilitli kalsın. Kabinet üzerinde yazan Yüklenici bilgisine bakın.
Etikette belirtilen çağrı merkezine telefon açıp arıza kaydı yapın.
Derdinizi anlatıp idari şartnamede belirtilen SLA belgesi uyarınca verilen süre içerisinde çözümü bekleyin.
RESMİ CEVAPTIR.
!!!!!

Bakanlık birimleri ve Telekom yetkilileri ellerindeki sistemi oturtabilmek için zaman zaman kesin kabülü yapılmamış okullarda uzaktan erişim ile ayar değişikliklerine gitmektedir.
Bu duruda sizler dinamik değişen veya değiştirilen dhcp pool bilgileri için yerel ağınızdaki cihazlara statik ayara giderseniz SORUN YAŞARSINIZ.
Bu kaçınlmaz.

Eğer idari odalarda ip adresleri karışık hazuzlardan alknıyorsa mesela bir odada bir jacktan 192 dieğerinde 10 gurubu ip alınıyorsa bu durumları not alın.Priz setindeki etiket bilgisini ve ip adrsini açturdığınız arıza kaydına Switch user portu vlan konfigürasyon hatası olarak bildirin. Yine uzaktan düzeltilebilmektedir.
SİZ kabloları kurcalarsanız bunların servis yapması hem zorlaşır hemde BAŞINIZA YARIN İŞ ALIRSINIZ.
Fatih projesi ağ yazıcısı için Telekoma ip adresnin mac bilgisini de vererek statik atanmasını isteyiniz. Bu şekilde ayar yapıldığında bir daha yazıcı sorunu olmaz.
Aynı steği sabit ip olmasını istediğiniz KurumNEt ve yerel DVR'için de isteyebilirsiniz.
İSTEYENİN bir yüzü vermeyenin İKİ YÜZÜ KARA.
KURCAYAYANIN ELİ YÜZÜ KAPKARA.

BBNET
Geri