Faz 3 Arçelik ET - Bios Pili Değişimi Sonrası - RTC Bad Hatası Düzelmiyor

Kodla Büyü
Mesajlar
3
Faz 3 Arçelik ET açılışta error:RTC Bad hatası veriyordu. Bugün bios pilini değiştirdim ancak hata devam ediyor. 5 adet pil siparişi vermiştim. Pilde arıza olabileceği düşüncesiyle farklı bir pil denedim ama yine aynı hatayı veriyor. Fişi çekip takınca açılışta yine takılıyor ve klavye ile tarih saat güncellemek zorunda kalıyorum. Sebebi nedir arkadaşlar?
Aynı pili Faz 2 Vestel'e de taktım o sorunsuz çalışıyor. Ama Faz 3 Arçelik'te değişen bir şey olmadı.
 
İnternetten alınan bios pillerde, bazen uçları ters olarak gelebiliyor. Orjinal pilin uçları ile satın aldığınız pilin uçlarını kontrol edin. + ve - uçlar bazen ters takılmış olabiliyor. O yüzden arıza devam ediyor olabilir.
 
arçelik faz 3 soketli bios pili nereden alabiliriz, yada 2032 pil alıp kendimiz değiştirebir miyiz tecrübesi olan yardımcı olabir mi ?
 
Hocam tşk ederim, fakat hep faz 1 - faz 2 için satış ilanları var. Link paylaşabilir misiniz faz 3 için açıkçası bulamadım.
 
ilksms
Geri
Üst