Faz 2 Kesin Çözüm Lazım Virüs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ucamus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
son zamanlarda bi arkadaş yüzünden okulda bi virüs müptelası bela oldu. Faz 2 akıllı tahtalarda önce flash belleği kısayol olarak alıyor. birde
Indexer Volume Guid diye flash belleklerde bir dosya oluşmaya başladı ikisinin de çözümü lazım. Ama kesin çözüm lazım araştırmlarım sonunda %100 çözüm yok diyorlar genelde. Bunu engellemek için ne yapmak lazım. Başından geçenler muhakkak vardır.var mı bir çözümü?

Tahtalara deepfreeze ya da benzeri program kuracaksınız. Antivirüsler bu tarz virüslere karşı yeterli olmuyor. USB disk security isimli programla da bir şeyler yapılabilir ama bütün bu programlar kullanıcıdan işlem yapmadan önce onay istediğinden ve çoğu kullanıcı (öğretmen, öğrenci vs.) bilinçli olmadığından onayı vermedikleri için yine de virüsü tahtaya/bilgisayara bulaştırabiliyorlar.
Bu nedenlerle tek çözüm tahta kapatılıp, açıldığında sıfırlanmasını sağlayacak deepfreeze ya da benzeri bir program kurmak kalıyor. Deepfreeze'in 8.2xxx sürümünü kullanıyoruz, faz 2, win 8.1 tahtalarda sorunsuz çalışıyor.

Bu flash bellek silme olayı kısayol virüsü bunlara çözüm var mı?

Komut istemi -> attirib (flash bellek ismi): -a -s -h -r /s /d <enter>
Ardından antivirüs ile tarayın.

Hocam tahtalara ne kadar antivirüs de yükleseniz iş yine öğretmenlerde bitiyor.Belleğini takıp taratmaya üşeniyorlar bazen (3-5 liraya alınan yavaş belleklerde tarama işlemi çok uzayabiliyor bu durumda da adamın dersi hiç oluyor kısmenn haklılar) bu durumda en mantıklı yol deepfreeze ve alternatifleri oluyor.

Musallatta özel dosyalar adında klasör olur.deepfreeze tarzi programlardan gerisi yalan.

Hocam kesin çözüm 360 total security benim de başıma boyle bir durum geldi çözümü böyle buldum deepfreeze filan fayda etmiyor

Usb fix hem tahtayı hem de flashları temizliyor. Ben öyle kurtuldum diyemem de yavaşlattım diyebilirim. Bir de elinize geçen herkesin flashına ntfs biçimlendirme ve kök dizine yazmayı kapatma işlemlerini uygulayın. Yayılma hızı yavaşlamış olur.

BBNET
Geri