fatihlerim güncelleme eğitimine hazırmısınııızz :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pasific
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pasific

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli Fatih Projesi Eğitmenleri,

Projenin 2. Faz uygulamasında donanım ve yazılımsal olarak yenilikler yapılmıştır. Bu doğrultuda Öğretmen Eğitimlerinde kullanılan “Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu” çerçeve program içeriği ve kullanılan yazılımlar değiştirilmiştir. Yeni çerçeve program doğrultusunda tüm eğitmenlerimiz güncelleme eğitimine alınacaktır. Eğitmenlerin güncelleme eğitimleri tamamlanmadan 2. Faz öğretmen eğitimlerine başlanmayacaktır. Güncelleme eğitimi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir, gerekli bilgilendirme önümüzdeki günlerde birimimizce yapılacaktır.

Bilgilerinize.

muhtemelen her il ve ilçe merkezinde bir günlük kurslar yaparlar.

Tüm okulllardan birer öğretmen çağırıp "Fatih" seminerleri yaptıkları gibi.

starboard yerine andropi teach, windows 7 yerine windows 8.1 geldiğini duydum başka varmı ki değişiklik?

Diğer branş öğretmenleri neyse de, Fatih eğitimlerinin bilgisayar öğretmenlerine de verilmesi hakaret sayılabilir. Bize Pardus anlatmaya gelen sayın arkadaş, Pardus işletim sisteminin sadece adını biliyordu; onu da "Pardüş" gibi garip bir telaffuzla okuyordu. Böyle kişilerden, zaten bildiğim konularda, zorunlu eğitim almak; bana çok saçma sapan geliyor.

hazırız yeterki sıra bizlerede gelsin ;)

birazda kasa rengi mengi değişik sanırım

mkutlukyildirim' Alıntı:
Diğer branş öğretmenleri neyse de, Fatih eğitimlerinin bilgisayar öğretmenlerine de verilmesi hakaret sayılabilir. Bize Pardus anlatmaya gelen sayın arkadaş, Pardus işletim sisteminin sadece adını biliyordu; onu da "Pardüş" gibi garip bir telaffuzla okuyordu. Böyle kişilerden, zaten bildiğim konularda, zorunlu eğitim almak; bana çok saçma sapan geliyor.
+1
kurs alınacak ne var anlamıyorum, heleki bt öğretmenlerine kurs verilmesini hiç anlamıyorum.

hastasıyız dede' Alıntı:
mkutlukyildirim' Alıntı:
+1
kurs alınacak ne var anlamıyorum, heleki bt öğretmenlerine kurs verilmesini hiç anlamıyorum.
:+1:

bence bt öğretmenlerine de bu kursu vereceklerse isyan edelim. bu ne ya hakaret gibi.

ne alakası var hocam her yenilikte bir bilmediğimiz şey illaki çıkar ne var bunda , herşeyi biliyorum diyenler için en azından üç beş arkadaşımızla dostumuzla yan yana gelir çay içer muhabbet ederiz

sadece bt öğretmenlerini biraraya getirip bize daha profesyonel ve ileri düzeyde bir kurs verilirse daha iyi olur.
ankaradaki fatih eğitmen seminerini aldım. o bile çok basit anlatıldı. bize ders veren hocanın bilgi düzeyi ise bizimkinden fazla bile değildi.

nese1982' Alıntı:
bence bt öğretmenlerine de bu kursu vereceklerse isyan edelim. bu ne ya hakaret gibi.
g.cetin.66' Alıntı:
ne alakası var hocam her yenilikte bir bilmediğimiz şey illaki çıkar ne var bunda , herşeyi biliyorum diyenler için en azından üç beş arkadaşımızla dostumuzla yan yana gelir çay içer muhabbet ederiz
bence hayır, kesinlikle bu kurslar BT'cilere verilmeli, beraber takılırız, kaynaşırız. svbarut'a katılıyorum.

Ayrıca gerçekten çahil BT'ciler var. hiç bri şey bilmeyen tanıyorum. CD'siz format çekemeyenler, basit crackleme yapamayan, sabit disk takamyan, ... bile var. bu kurslarda bu verilmiyor. (dalga geçmek de olmaz, zamanla öğrenirler.) Ancak her BT'ci siz gibi değil.

hastasıyız dede' Alıntı:
mkutlukyildirim' Alıntı:
+1

aynen katılıyorum yeni öğretim planını verin ona göre hazırlanırız veririz kursları
sanırım her il kendi yapar eğiticiler anlatır.

svbarut' Alıntı:
bt öğretmenlerini biraraya getirip bize daha profesyonel ve ileri düzeyde bir kurs verilirse daha iyi olur.
hocam çok doğru söylemiş bizleri ayrı olarak toplamalılar ve ayrı daha geniş bir kurs vermeliler. bizler tüm sorunları kendimiz bulup çözmeye alışmısız ki. ama bize ayrı kurs olsa hiç olmazsa daha kısa sürede sorunları çözebiliriz. iki yıl 1. fazda görev aldım. tabi uğraşarak araştırarak sorun çözülüyor ama ne biliyim bence kurs olsa daha iyi olurdu.

uysalhalil33' Alıntı:
svbarut' Alıntı:
bt öğretmenlerini biraraya getirip bize daha profesyonel ve ileri düzeyde bir kurs verilirse daha iyi olur.
hocam çok doğru söylemiş bizleri ayrı olarak toplamalılar ve ayrı daha geniş bir kurs vermeliler. bizler tüm sorunları kendimiz bulup çözmeye alışmısız ki. ama bize ayrı kurs olsa hiç olmazsa daha kısa sürede sorunları çözebiliriz. iki yıl 1. fazda görev aldım. tabi uğraşarak araştırarak sorun çözülüyor ama ne biliyim bence kurs olsa daha iyi olurdu.
aynen hocam verdikleri kursu gördük.... :x

nese1982' Alıntı:

Hocam ben bu yorumunuza katılmıyorum. Çünkü illa ki bir bilmediğimiz, uygulamalar çıkabilir. Ha ne olur. Süre kısa olur. 1 gün gibi, kısa ve öz anlatım tarzında seminer şeklinde yapılması uygun olur.

Tahminimce illerdeki UZEM merkezlerinde verilir... Çünkü eğitmen sayısı çoğaldı bunları Merkezi kurslarla yapmak çok masraflı olur.

Bu kurslarda sadece yeni yazılım ve donanımlar tanıtılmıyor ayrıca kurs vereceğimiz diğer meslektaşlarımıza nasıl ne şekilde eğitim vereceğiz beklediğimiz yeterlilikler neler olmalı ve hangi durumlarda başarılı sayılmaları gerektiği de gösteriliyor. Bu rağmen kurslarında gereken özeni göstermeyen bi dolu Fatih eğitmeni biliyorum. Gerçi bu sadece eğitmen eğitimi ile düzelecek bir durum değil, kişinin tarzı kişiliği ile ilgili ama ben faydalı olduğunu düşünüyorum öğrenilmesi gereken illaki birşeyler oluyor

sarı hocama katılıyorum, burada verilen kursları veya oradaki eğitmenleri karalamak çok yanlış. Ne kadar bilseniz de illaki bilmediğiniz bir şeyler çıkacaktır. Malum bizim branş derya deniz. Hakaret sayma vs. durumuna da katılmıyorum. Bildiğim bir şey de olsa dinlerim, bakarım onun uygulama tarzı, yöntemi nedir diye. Hem bu kurslarda sadece ders şeklinde bir iletişim olmuyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen branştaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz, onlardaki uygulamalar nasıl, nasıl daha verimli olur? bunları da konuşuyoruz.

Bende kursların faydalı olduğuna inanıyorum. Yeterli mi, bazen olmayabiliyor. Ancak herşeyi bilme şansımız yok ve her insanın birbirinden öğreneceği birşeyi vardır mutlaka.

Bu arada kursa hazırız ama zamanı çok sarkmaz umarım.

Arkadaşlar her şeyi bilmemiz tabi ki mümkün değil. Bazı arkadaşlarımız, hiçbir şey bilmeyen bilgisayar öğretmenleri olduğunu söylüyorlar; doğru da söylüyorlar. Ancak, hiçbir şey öğrenmeden bilgisayar öğretmeni olan bir insan; öğrenmeye kapalı demektir. Bu saatten sonra bir şey öğrenmesini sağlayamazsınız. Zaten öğrenecek arkadaşlarımız da, branşımız gereği gece gündüz teknoloji takibindeler. Merak duydukları şeyleri, büyük bir keyif ile araştırmaktalar.

Ha eğitim tabi ki olsun; ancak, eğitime gelen eğitmen arkadaşlarında bize bir şeyler katması lazım. Arkadaş sadece Pardüş (!) işletim sisteminin adını biliyor. Birde açıp, kullanıcı parolasını girmeyi. Böyle eğitmenlerin gönderilmesini de ben şahsen kendime hakaret olarak görüyorum. Zaten branşımız gereği sürekli kendimizi geliştirme çabası içerisindeyiz. Biraz da MEB'in farkında olması gerekir.

BBNET
Geri