Sayın hocam; zaten bu projenin kısa sürede sonlandırılacağı belliydi. Dışı harika görünen, içi boş bir proje sonuçta. Ben akıllı tahta ve tabletlerin, eğitimi çok ileriye götüreceğini zannetmiyorum. Özellikle bilişim eğitimine, öyle dillendirildiği kadar katkısının olacağını da hiç sanmıyorum. Normal tahta yerine akıllı tahta kullanmak, öğrencilerin düşünme yeteneğini ne kadar etkileyebilir ki? Eğitimin sorunu materyal eksikliği değil ki. Öğrenciler düşünme konusunda sorun yaşıyor, anlama konusunda sorun yaşıyor, problem çözme becerisi çok düşük, hatta öğrenciler henüz öğrencilikten bir haber. Eğitim sistemi, çok afedersiniz asalak yetiştirme üzerine kurulu. Çocuklar hazıra konmaya alıştırılmış. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu sistemde haklı çıkıyorlar. Bu nedenle hata yaptıkları zaman, hatalarının farkına varamıyorlar. Eğitimin FATİH projesinden önce, böyle sorunların çözümüne ihtiyacı var. Bu proje bence misyonunu tamamladı. Bir seçim döneminde, oy toplamak için kullanıldı ve o dönem amacına ulaştı. Artık yavaş yavaş kalkacaktır. Ama eğitimin sorunları olduğu yerde kalacaktır. Bugün ki öğrenciler, 15-20 yıl sonra belirli yerlere gelecekler. Bu sistemin acısı, işte o zaman çıkacaktır.