Fatih Projesi Kursu Ek ders Ücreti

Kodla Büyü

bomax01

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar bugün ilçe eğitici bilişim teknolojileri görevlesi arkadaş ile planlamayı yaptık. 14 kurs açmaya karar verdik. 7'si benim 7'si diğer arkadaşın. İl mem'de buunan eğitici arkadaşlarla görüştük. Eğer okul formatörü olursa ekders alamaz dediler. Ben fatih kursu alırken kesin ekders alacaksınız dediler. Mesai saati dışındada açamıyoruz. ilçe mem istemiyor. Yani şimdi okul formatörü olursam verdiğim kursun parasını alamıyorum. 7x35 saatxekders ücreti. 2000 tl'ye yaklaşık bir para gidiyor. :x

Ben fatih kursu alırken kesin ekders alacaksınız dediler. Mesai saati dışındada açamıyoruz.
hardware.gif

bomax01' Alıntı:
Arkadaşlar bugün ilçe eğitici bilişim teknolojileri görevlesi arkadaş ile planlamayı yaptık. 14 kurs açmaya karar verdik. 7'si benim 7'si diğer arkadaşın. İl mem'de buunan eğitici arkadaşlarla görüştük. Eğer okul formatörü olursa ekders alamaz dediler. Ben fatih kursu alırken kesin ekders alacaksınız dediler. Mesai saati dışındada açamıyoruz. ilçe mem istemiyor. Yani şimdi okul formatörü olursam verdiğim kursun parasını alamıyorum. 7x35 saatxekders ücreti. 2000 tl'ye yaklaşık bir para gidiyor. :x

formatör olduğunuzda ek ders ücretgi alamayacağınıza dair ek ders yönetmeliğinde bir ibaremi var neden alamıyorsunuz?

hocam calısan memur en fazla 40 saat alır eğer 15 saatı maasa karsılık sayarsanız gerıye 25 saat kalır buda aylık 4*25=100 saat aylık eder 2000tl basıl hesapladın bılmıyorum

Hizmetiçi eğitimlerden alıncan ek ders ücretinde aylık (hafta içi 6 saati, hafta son 10 saat geçemiyor) kısıtlama yoktur, her türlü hesaba yatar. Okul formatörünün de görevlendirme yazısında yazan ibareler önemli, ek bir madde gelmezse bu dönem, ücret alınır bal gibi de yenir...
Okulunda olan ve dersine giren BT Öğretmeninin (formatörlük denen illeti de zaten ücreti için yapmıyor muyuz?) alacağı ücrete kimse göz dikmesin. Allah belasını verir!

bomax01' Alıntı:
İvet ben de bugün sordum da yok dediler alamıyomuşuz

Arkadaşlar hem okul formatörü olup hem de aynı anda mesai saatleri içinde fatih projesi kursu verip ikisininde ücretini alan arkadaşlar var. Bence valilik oluru ile görevlendirildiğin için problem olmaz alırsın ek ders.

Geçen sene ben aldım. 25 saat sürdü kurs, 25 saat ek ders aldım
aynı zamanda formatördüm
aynı zamanda Halk eğitim destekli velilere kursta verirseniz onunda parasını halkeğitimden alırsınız.

Nasıl nasıl bizim ilçe BT Koordinatörü alamazsınız dedi ama ne yapmamız gerekiyor böyle görevlendirilip alan var mı???

dün nejdet hocayla konuştum arkadaşlar, tek dediği size neye göre ek ders yazmadıklarını ve neye dayandırdıklarını söyleyin dediği. ilçeden görüş isteyin dedi ilçede ilden il de meb den alacakmış görüşü. yarın ilçeden görüş alacam. bakalım sonuç ne olacak.

formator2006' Alıntı:
dün nejdet hocayla konuştum arkadaşlar, tek dediği size neye göre ek ders yazmadıklarını ve neye dayandırdıklarını söyleyin dediği. ilçeden görüş isteyin dedi ilçede ilden il de meb den alacakmış görüşü. yarın ilçeden görüş alacam. bakalım sonuç ne olacak.

bizim ilde (burdur) bir şube müdürü var. adam ödemiyor yaw.. formatörün görevlerinin arasında diyor. Bu adam kimseyide takmıyor. Ne yapcaz? :?

bomax01' Alıntı:
formator2006' Alıntı:

bizim ilde (burdur) bir şube müdürü var. adam ödemiyor yaw.. formatörün görevlerinin arasında diyor. Bu adam kimseyide takmıyor. Ne yapcaz? :?

hocam bu işin başındaki adamlar sizin işiniz değil, ebitefoların görevi diyor. aynı zamanda dediği siz bu kursları veremiyorum dediğiniz zaman size kim hesap soracak diyor. yakında tatlıya bağlanır umarım

formator2006' Alıntı:
bomax01' Alıntı:
formator2006' Alıntı:

hocam bu işin başındaki adamlar sizin işiniz değil, ebitefoların görevi diyor. aynı zamanda dediği siz bu kursları veremiyorum dediğiniz zaman size kim hesap soracak diyor. yakında tatlıya bağlanır umarım
Evet bizim ebtefolar açmış bisürü kurs 1 tane de bize verdiler sorun değil benim için sordum ödeme alamazsınız Hocam formatörün görevleri arasında mesai saatlerinde kurs açmak dedi alsak iyi olurdu ama almasak da olur benim açımdan naapalım sağlık olsun.

Arkadaşlar Fatih kursları tekrar başlıyor. Dönem sonuna kadar devam edecek.
Elinizde ücret ödenmesiyle ilgili net bilgiler, (yazılar, kurs olurları) var mı?

formator2006' Alıntı:
bomax01' Alıntı:
formator2006' Alıntı:

Aynen, para yoksa açmıyorum de hocam. NE halleri varsa görsünler. Hacı baba tekkesi mi burası bedavaya iş yok.

1- Biz şimdi bu fatih projesi kursuna boşunamı gitmiş olacağız.
2- Madem mesai saatleri içinde ek ders alamıyoruz akşam yapmayı neden kabul etmiyorlar?
3- 35 saat kurs saat 3 den sonra mesai saati içinde 12 gün sürmezmi böyle işmi olur?

Değerli Meslektaşlarım;

Okul BT Formatör Öğretmenin verdiği kursun ücretini alamayacağının söyleyen yazı henüz yok,
aksi davranış gösteren ve ücret vermeyen idareciden gerekçesini resmi yazı ile isteyin ama sözlü değil verin dilekçenizi uygulayın silsileyi sonra mahkeme yolu açık, ücretini almanız gerekir.
Eğer sizleri Eğitici BT Formatör Öğretmenleri ile bir tutuyorsa o zamanda kurs günleri mesai saatleri kurs saatleri ile denktir gibi bir madde vardı kursunuz olan günler okula gitmez sadece kursa gidersiniz olur biter.

Başka bir soru daha zihnimi kurcalıyor; bu forumda dahil pekçok yerde öğretmenlikten uzaklaştık teknisyen olduk öğretmen olmak istiyorun diye ağlayan milyonlarca BT öğretmeninin arasında sizler öğretmenlik hissini yeniden tadacak olanlarsınız hemi de öğretmenlerin öğretmeni olacaksınız bu sizleri neden mutlu etmiyor birde üstüne belalar okuyorsunuz anlamak mümkün değil.

aynı zamanda iki ekders alınamıyor. en fazla hagisi ise onu ödemeleri gerekli diye bir değişiklik olmuş son zamanlarda. ilimizdeki toplantıda şube müdür arkadaşlardan biri söyled. yani o hafta 18 saat ekders değil 30 saat kurs ücreti alacaksınız diye bir görüşte var.

hocam benim okulumun ders çıkış saati 16:20 mecburi en erken 16:30 başlatmam gerekli. adamlar ona bile ücret vermeyiz diyorlar.

fatih eğitmenlerine ücret vermeyecekler bizede söylendi bu durum tabiki formatör iseniz böyle değilseniz karşılığını alırsınız

Eğiticiler için olan görevlendirme esaslarından bazılarını aşağıya yazdım. Bu esasları kıyas kabul edip formatörlere de ekders vermiyor olabilirler. Umarım kısa sürede formatörler lehine karar alınır.

02 TEMMUZ - 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASINDA GÖREVLENDİRİLEN
EĞİTİCİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATOR ÖĞRETMENLERİ GÖREVLENDİRME ESASLARI
1.....
2.....
3.....
4.....
5. Eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenleri sorumlu oldukları bîrimin mesai saatlerine tabidirler ve yıllık izinleri görev yaptıkları birimlerin çalışma esasları doğrultusunda belirlenir. Mesai saatleri içerisinde verilen FATİH Projesi kapsamındaki kurslarda, kurs onayında belirtilen saatler doğrultusunda çalışırlar.
6. Bakanlık Makamından alınan onayla görevlendirilen Ek-1 listedeki eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine, mesai saatleri içerisinde yapılan hizmetiçi eğitim faaliyetleri için ayrıca ders ücreti ödenmez.
7.....
8.....
9.Bakanlık Makamından alman onayla görevlendirilen Ek-1 listedeki eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan görevler dışında başka görev verilmez.
10.....
11.....

Hah esasları burada paylaştığınız iyi oldu herkes nedir görsün tabi bu bakanlık onayı ile görevlendirilen eBİTEFOların esasları şimdi bunları kurs veren herkese uyarlayan bir yazıda bulmak lazım yoksa bu başlıkla ilgisi kalmayacak.

BBNET
Geri