Fatih Projesi Kapsamında Bilgi İşlem Destek Personeli Alımı

Kodla Büyü
Aslında MEB in elinde istemediği kadar çok kalifiye eleman var ama farkında değil maalesef!

Hiç bir kriterin olmaması biraz tuhaf geldi. Fatih projesi kapsamında alım olacak mı maaşları ne kadar olacak ne iş yapacak nerelerde çalışacak? Bu bilgilere nasıl ulaşabiliriz?

Bu sakarya üniversitesinin bir çalışması sanırım... Balanlıkla bağlantısını çözemedim. Bu belgeyi alanları bakanlık işe alacak diye bir şey göremedim. Ben mi yanlış anladım yoksa.

Eğitim ya da diploma anlamında belki hiç bir kriter yok. Ancak MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) Yeterlilik Belgesi aranıyor. Bu belgeyi almak için de teorik ve uygulamalı sınavlardan geçmek gerekli. Aslında meslek liselerinde gösterdiğimiz Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersini iyi kavramış herkes rahatlıkla bu sınavdan geçer.

Bu belgeyi alanların MEB tarafından Fatih Projesinde değerlendirileceği bilgisi bağlantısını en üstte verdiğim haberde yer alıyor.

Ayrıca işlenecek konulara baktığımda yine fatih projesiyle bağlantılı bir konu da göremedim. Etkileşimli tahtalar tabletler eba vs herhangi bir konu yok sadece temel bilgisayar bilgileri yazılmış. her bilgisayar öğretmeninin fazlasıyla bildiği konular... Nasıl Fatih Projesi diyebilmişler onu da anlamadım. Ya Fatih Projesinin ne olduğunu bilmiyorlar ya da biz yanlış uyguluyoruz...

Anladığım kadarıyla MEB belirli zamanlarda bu yeni oluşturulacak "Bilgi İşlem Destek Personeli" kadrolarına atamalar yapacak. Yapılacak atamalar için de bu belgeyi şart koşacak.

aynen hocam. ben de izledim onları. bunun fatih projesiyle bir alakası yok. ilk mesajda belirttiğin uyduruk haber sitesinin uyduruk bir haberi. dikkat eçkmek için yapılmış bir yalan haber muhtemelen. konularla projenin alakası yok. orda anlatılanları bırakın bilgisayar öğretmenlerini birçok öğretmen arkadaşım bile yapıyor. Fazla dikkate almamak lazım böyle şeyleri...

Ancak uyduruk olma ihtimali de olsa haberde söylediği gibi "İş ve Meslek Danışmanı" kadrolarına benzer şekilde atamalar yapıldı hocam. Bu belgeleri ilk alanların hemen hepsini atadılar ve şu an 2000 TL civarında maaş alıyorlar :)

Hocam çok teşekkürler verdiğin bilgiler için PDF içinde ayrıca.
Ben muhtemelen bu sınava girmeyi düşünüyorum. Kendim TEF Mezunuyum Özel bi Kolejde çalıştığımdan dolayı KPSS ye çalışamadık hem memurluk hem de öğretmenlik için.
Bu belki bi şanstır kullanma taraftarıyım kendimce.

Bu konuda daha başka yorum getirmek isteyen olursa sevinirim. Girmek isteyen yada.

İş ve Meslek Danışmanlığı gibi bir örnek var karşımızda. Sonumuz hayra :)

http://www.voctest.org/news/detail/101 Adresinde şu haberi okuduktan sonra şöyle bir kanıya vardım. MEB bu hizmet için ihaleye çıkacak ve alan şirket bu elemanları çalıştırırken bu belgeli olmasını sağlayacak bir nevi taşeron gibi. Yani meb sözleşmeli yada kadrolu atama yada herhangi bir alım yapmayacak. Bilmiyorum doğrumu.

yahyasoft' Alıntı:
http://www.voctest.org/news/detail/101 Adresinde şu haberi okuduktan sonra şöyle bir kanıya vardım. MEB bu hizmet için ihaleye çıkacak ve alan şirket bu elemanları çalıştırırken bu belgeli olmasını sağlayacak bir nevi taşeron gibi. Yani meb sözleşmeli yada kadrolu atama yada herhangi bir alım yapmayacak. Bilmiyorum doğrumu.

Bu açıklamaya göre doğru herhalde hocam. Benimde her ne kadar hoşuma gitmesede. Sanırım bundan sonra diğer işler için bu kurumdan belge almaları istenecek herkezden...

Arkadaşlar sizlere daha önce duyurduğum "Bilgi İşlem Destek Personeli" alımıyla ilgili bugün Sakarya Üniversitesinde yetkili bir kişi ile görüştük. Yetkili kişinin söylediğine göre MEB ilk etapta Fatih Projesinde çalıştırılmak üzere 1000 eleman alacak ve sınava girip bu yeterlilik belgesini ilk alanlar çok avantajlı olacaklar.

Kemal hocam neye göre alım olucak acaba bilginiz varmı. Kpss ilemi alacaklar acaba ? Yeterlilik içinde bu sertifikayı mı isticekler bizlerden.
Çok teşekkürler ayrıca bilgilendirmeleriniz için...

Bahsedilen İş Bulma ve Danışmanlığı işinde nasıl bir yol izlenmişti bilginiz varmıydı alımlarla ilgili ?

Hocam yetkilinin bize söylediği 1000 kişinin alınacağı ve bu kişilerden "Bilgi İşlem Destek Elemanı" (12UY0106-4) yeterlik belgesi isteneceği... Şimdilik hiç bir yerde KPSS ile ilgili bir haber okumadım. Ama MEB ya da ilgili firmalar ilana çıktığında kesinleşecek sanırım tam olarak. Biz kendi okulumuzda, daha çok mezun öğrencilerimizi bu sınava hazırlamak için 120 saatlik bir kurs planlaması yapıyoruz. Her durumda yeterlilik belgesi bir avantaj.

MEB in Bilgi İşlem Destek Personeli aldığı yok arkadaşlar. Olsaydı biz Fatih Projesi yürütücülerinin bilgisi olurdu.
Ancak ihaleleri alan ve bunların garanti hizmetlerini de verme yükümlülüğü de bulunan firmalar (vestel, innova, sentim, vb.) Gibi firmalar alacaksa alır. Devlet ekipmanları 5 yıl garantili aldı zaten. Neden şimdiden personel istihdam etsin. Birbde bu sertifikasyonun teknisyen düzeyinde olduğunu unutmayın.

Kemal hocam merhaba, öncelikle verdiğiniz kaynaklar için teşekkür ederim. Bugün bu işin TAŞERON Firma aracılığı ile eleman alınacağını öğrendim, Vestel Bünyesinde Fatih Projesi/Meb'e çalışacağız.
Maaşlar konusunda bir bilginiz yada tahmininiz var mı?

Gecen senelerde Sakarya Üniversitesi Çalıma ve Sosyal Güvenlik Baanlıgıyla is arama uzmanı gibi buna benzer bir proje yürütüyordu
proje sonunda bakan bey cıktı ve bu belge (sakarya universitesinin verdigi) CVnize koyacagınız bir belgedir
Bu belgeye sahip herkesi atayacağız diye bir ey yok dedi ve oyle kaldı
yani bu is ya tutarsa denip girilebilir
ama bakanlıgın baglayıcı her hangi bir açıklaması veya ilanı olmadan fazla kimse ümitlenmesin

merabalar hocam ,ben fatih projesi kapsamında bilgi işlem destek elamanı olmayı düşünüyorum ,sakarya üniversitesiyle görüştüm sertifika aldıktan sonra vestel destek elamanı olarak çalışılacakmış ,vestelin bünyesine girmek nasıl oluyor bu konuda bilgilerinizi alabilir miyim? her ile 1 destek elemanı olacak şekilde düzenlecek sanırım ,sitede yazan mevzuatta 1000 tahtaya 1 kişi yazıyor. şu aralar böyle bir işe çok ihtiyacım var ,bilgilirenizi bekliyorum teşekkürler :tr:

parsalfa' Alıntı:
merabalar hocam ,ben fatih projesi kapsamında bilgi işlem destek elamanı olmayı düşünüyorum ,sakarya üniversitesiyle görüştüm sertifika aldıktan sonra vestel destek elamanı olarak çalışılacakmış ,vestelin bünyesine girmek nasıl oluyor bu konuda bilgilerinizi alabilir miyim? her ile 1 destek elemanı olacak şekilde düzenlecek sanırım ,sitede yazan mevzuatta 1000 tahtaya 1 kişi yazıyor. şu aralar böyle bir işe çok ihtiyacım var ,bilgilirenizi bekliyorum teşekkürler :tr:

Son durum nasıl.Acaba belgeyi alabilecek miyiz? 400 tl boşuna gitmesin. Sonra yok sınavı geçemedin derse ne olacak.

Arkadaşlar sakarya ü iversitesinin verdiği kursla iligi bakanlığın hehangi bir bilgisi yok.Bunyönde Bakanlığa Mail atmışlardı sanırım.Bakanlık bu yönde bir kurstan haberimiz yok ve böyle bir kadro yok demişti.

BBNET
Geri