Fatih Projesi Kablo Düzeni

Kodla Büyü
Arkadaşlar yerel alan ağı için çekilen okul içi kablolamada numaralandırma nasıl olmalı?
Yani 1 numaralı kablonun yanında 2 numaralı kablo mu olmak zorunda?
benim okulumda sınıftaki data kablolarından birinde 5 yazarken yanındakinde 73 yazıyor ve bu bütün okul içinde bu şekilde. bu doğru mu? Şartnameye uygun mu?
benim bildiğim bunun belli bir düzeni vardı ve saat yönünde artan şekilde olması gerekmez mi?

Merhaba Hocam, önemli olan kablonun numarası değil düzgün çalışması. Şartnamede yazan ne bilmiyorum ama. Kablo düzgün çakılmış ve içinde de bir sıkıntı yoksa switch ile bağlantı kurulur. Kablonun iki ucuna da aynı numara yazılırsa hata bulmak konusunda kolaylık olur sadece.

oymen' Alıntı:
Merhaba Hocam, önemli olan kablonun numarası değil düzgün çalışması. Şartnamede yazan ne bilmiyorum ama. Kablo düzgün çakılmış ve içinde de bir sıkıntı yoksa switch ile bağlantı kurulur. Kablonun iki ucuna da aynı numara yazılırsa hata bulmak konusunda kolaylık olur sadece.

Aynen öyle. Bağlantı düzgün çalışmadıktan sonra kablolar sıralı olsa ne olur olmasa ne olur.

Hocam ilerde problem çıktığı zaman sorunu bulmak ve düzeltmek daha kolay olur..

arkadaşlar biz kabul ü yaptıktan sonra vsdl ye geçtik normal adsl modemden ip almadığı için elle giriyorduk vdsl modemle hiç bağlanmıyor önerisi olan var mı

BBNET
Geri