Fatih Projesi Hizmetiçi Eğitimine Ücret Yok.

Kodla Büyü

akina08

Site Gezgini
Arkadaşlar düzcede bilişim teknoloji öğretmeni- formatörüyüm. Fatih Projesi kapsamında nasıl olduysa ankarada eğitim aldık vs. Bu aralar kurslar başladı ve büyük bir hüsran yaşadık. Kursları yapıyoruz ama ücret verilmiyor. İlçe kordinatörümüzü aradım verilmediğini söyledi sebebi fatih projesi genelgesimi ne onda ödenmeyeceği falan yazıyormuş. Hizmetiçi eğiitimlerde ücret ödenmediğini ben ilk kez şahit oldum. Hele Fatih Projesi büyük bir proje iken.
Bunun yanısıra Fatih Projesi Hazırlık hizmetiçi kurslarını veren arkadaşlar ise ücretlerini tıkır tıkır alıyorlar. Bu nasıl bir mantık yoksunluğu anlamış değilim sen hazırlayıcı eğitimi verenlere ücretlerini ver ama asıl kursun kendisini veren öğretmenlerin ücretlerini kes. Bunun üzerine okulumdan dilekçeyle durumu yazdım cevap bekliyorum şimdi. olumsuz bir durumda Sendikal yollardan da hakkımı aramaya devam edeceğim. Burdan benim gibi olan diğer arkadaşlara sesleniyorum. uysal koyun olmayalım lütfen tepkimizi gösterelim. Okullarımıza dilekçe vererek hakkımız arayalım. Dilekçeyi yarın ekleyeceğim arkadaşlar.

Bu ne tuhaf iştir. Bence kursun olacağı zaman rapor almak.Ben boğaz patlatacağım ve herhangi bir ücret almayacağım yok 3 kuruşa 5 köfte...

kursu kendi okulunuz öğretmenlerine mi verdiniz yoksa başka okul öğretmenlerine mi? kurs verirken formatörluk onayınız yapılmışmıydı?

Hocam hizmetiçi eğitimi, fatih projesinin geldiği her okulda veriyorum.Şimdiye kadar hep uzak okullarda gittim bide.

Arkadaşlar fatih projesinde hizmetiçiveren arkadaş yokmu. Onlardada aynı durum mu var merek ediyorum.

Hocam şu an formatörüm ve fatih projesi eğitmeniyim, bana gelen yazıda kurs ücreti görev yaptığı kurum tarafından ödenir yazıyordu. Kursu verdiğim okullar benim okuluma yazı yazdılar şu kadar saat ekders ödenmesi diye, müdürümde ücretimi alacağımı söyledi yani anlayacağın burada sorun yok. Ayrıca ücret vermeyeceklerse o kursu neden vereyim...

hocam bunu ankarada da söylediler bazı iller vermiyormuş diye, sebebi de formatör olanlar zaten mesaisi içinde olduğundan verilemiyormuş. bende eğitimlere başlayacağım ama ben halk eğitimde öğretmen olduğum için mesai saatimin dışında vereceğim oyüzden bi sorun çıkmaz herhalde diye düşünüyorum. :oops:

ayni zaman diliminde alinan ekderslerden yuksek olan verilir.
18+30 degil
30 saat ekdersi almalisiniz tabi kurs mesai disinda ise 18 + mesai disi saati olmali

bu son genelge ile boyle olmus sanirim son birkac aylik bir degisiklik bu

aslinda ekders var amaamirlerimiz maalesef anlayamiyan olunca slklklntl cikiyor.
ben ozellikle ebitefo olmayan ama fatih egitmeni olan arkadasim icin verilmeli diye diretsemde genelge yukarda dediyimi yaziyormus.

Arkadaşlar hizmetiçi eğitim her nasıl oluyorsa olsun ücret verir. İster mesai saatleri içinde olsun ister dışında. Hadi onu geçtik hazırlayıcı eğitimi veren arkadaşta alıyor ücretini buna ne demeli. Daha öncede web tabanlı içerik geliştirme kursunu verdim hizmetiçi olarak ilçemde, ücretinide aldım.

brvysl' Alıntı:
hocam bunu ankarada da söylediler bazı iller vermiyormuş diye, sebebi de formatör olanlar zaten mesaisi içinde olduğundan verilemiyormuş. bende eğitimlere başlayacağım ama ben halk eğitimde öğretmen olduğum için mesai saatimin dışında vereceğim oyüzden bi sorun çıkmaz herhalde diye düşünüyorum. :oops:

İşte bir yanlışta burası. Yahu eğitimde birlik yok. O il böyle dedi. bu il şöyle dedi. Valinin ağzına bakıyoruz. yapboz hamurumu bu. 'Hocam! Bunun sonuda pek hayırlı bir yere doğru gitmiyor.' "R.ivedik".

semishe' Alıntı:
Peki hocam siz mesai saati içinde mı veriyorsunuz kursu

Hocam evet 15-17 saatleri içinde veriyorum ama hizmetiçi eğitim hocam bu. zaten normalinde mesai saatleri içinde yapılır. Ayrıca bu saatlerde okulumdaki işleri bir başkası yapmıyor. İşler birikiyor işi ertesi gün yine ben yapıyorum. yani okulda da daha çok çalışmak durumda kalıyorum.

oasisbilgisayar' Alıntı:
Hocam şu an formatörüm ve fatih projesi eğitmeniyim, bana gelen yazıda kurs ücreti görev yaptığı kurum tarafından ödenir yazıyordu. Kursu verdiğim okullar benim okuluma yazı yazdılar şu kadar saat ekders ödenmesi diye, müdürümde ücretimi alacağımı söyledi yani anlayacağın burada sorun yok. Ayrıca ücret vermeyeceklerse o kursu neden vereyim...

Dediğinize harfiyen katılıyorum arkadaşım, bende öyle diyorum burdakilere. .Hocam yazıyı banada gönderebilirmisiniz. Birde verdiğiniz kurs Fatih Projesi hazırlayıcı kurs mu? emin olmak için soruyorum.

Arkadaşlar ben de Aksaray'da veriyorum kursu. Valilik olurunda aynen şöyle yazıyor : " Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde;Eğitim Görevlilerinin görevli oldukları günlere rastlayan ek ders ücretlerini Milli Eğitim bakanlığına bağlı Öğretmen ve Yöneticilerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin esasların 7. ve 16. maddesine göre ödenmesini, olurlarınıza arz ederim." Altında da İl Milli eğitim müdürü ve Vali Yardımcısının imzası var.

Arkadaşlar bekliyorum ama dilekçeme karşılık yazı millieğitim den geri gelmedi. Şimdi yeni kurslar açılacak. Ne olacak bilmiyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız.

oasisbilgisayar' Alıntı:

hocam bende deiğinize kaılıyorum. Şimdide diyorlarki sen formatörsün mesaisaatleri içinde kurs verdiğin için ücreti fazla olana göre alırsın. yani verilene kurs ücreti formatörlükten fazlaysa bunu alırsın diyorlar. hocam siz hangi ildesiniz. birde mesai saatlerinde mi veriyorsunuz kursu.

teion' Alıntı:
Arkadaşlar ben de Aksaray'da veriyorum kursu. Valilik olurunda aynen şöyle yazıyor : " Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde;Eğitim Görevlilerinin görevli oldukları günlere rastlayan ek ders ücretlerini Milli Eğitim bakanlığına bağlı Öğretmen ve Yöneticilerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin esasların 7. ve 16. maddesine göre ödenmesini, olurlarınıza arz ederim." Altında da İl Milli eğitim müdürü ve Vali Yardımcısının imzası var.

hocam bu yazdığınız ekders yönetmeliğine göre şöyleymiş dediler. mesai saatleri içinde verilen kurslarda, hangi ücret daha fazlaysa o verilirmiş. yeni haftalık girdiğin kurs saati 18 saati geçerse o zaman sadece kursun ücretini alıyormuşsun.18 saati geçmiyorsa formatörlük ücretini alıyormuşsun. Yani hocam anlıcağınız işi yokuşa sürüyorlar. benim kursları 15-17 saatlerine vermişler. o da zaten 18 saati geçmiyor haftalık. yine elimizde patladı bu iş. şu an için düzcede durum böyle. Bence önceden işiniz ayalayın böye süprizlerle karşılaşmayın hocam.

Hocam para yok ise kursta yok mantığı ile hareket edin, zorla mı kurs acıyorlar rapor alın bir iki gun sallayın gitsin

akina08' Alıntı:
oasisbilgisayar' Alıntı:

hocam bende deiğinize kaılıyorum. Şimdide diyorlarki sen formatörsün mesaisaatleri içinde kurs verdiğin için ücreti fazla olana göre alırsın. yani verilene kurs ücreti formatörlükten fazlaysa bunu alırsın diyorlar. hocam siz hangi ildesiniz. birde mesai saatlerinde mi veriyorsunuz kursu.

Hocam zonguldaktayım, Liseleri eylül ayında 8 er saatlik Fatih Projesi Eğitimine almıştık. Kursun ücreti gittiğim okullar tarafından görev yaptığım okula yazıldı. Okulumda ücreti ödeyecek. Bugün tekrar aynı liseleri 30 ar saatlik Fatih Projesi kursuna alıyoruz, gelen yazıda yine "eğitmenin ücreti ve yolluk yevmiyesi kdrosunu bulunduğu kurum tarafından ödenir diyor. Ayrıca dediğiniz gibi hangisi fazla ise onu alırsınız diye bir şey yok ikisinide alıyoruz. Bunu formatör olarak açtığınız kurslar gibi düşünmeyin bu "Zorunlu" Hizmet İçi Eğitim Kursu.

ben formatör değilim su an bana da seminer dönemi ücretini vermiyorlar 5 saat iiçin ilçe ilçe gez

Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör öğretmenlerinin Fatih kurslarından aldığı ücreti çok görenler aslında devleti zarara uğratıyorlar nasıl mı? Eğiticiler kurslarını eskiden mesai saati dışında veriyorlardı bunun karşılığı günlük 5 saat ekders alıyorlardı. Bu ücret bazılarının gözüne batınca Eğitici Formatörler kurslarını mesai saati içinde versin, Asli görevi olduğu içinde verdikleri kurstan parada vermeyelim dediler, böylece vatanı kurtarırız sandılar ama gör(e)medikleri şu gerçek vardı: Her kurs için 15 - 20 öğretmeni mesai satleri içinde dersinden aldıklarında bu öğretmenlerin girmedikleri derslerde görevli izinli olmaları nedeniyle ücretlerini alacak olmaları nedeniyle, grubun 15 kişi olduğunu her bir öğretmenin 2 saat derse girmediğini halde ücret alacağını ve kursun 6 gün olduğunu varsayarsak 15 öğretmen * 2 saat * 6 gün = 180 saatlik devlet kayıbı söz konusu. Bu durumda devlet ne kazanıyor eğitici formatöre vermediği 30 saat kurs ücreti. Gerçek kayıp ne 180-30= 150 saat. Eğitici formatörün ayda iki kez bu kursu vermek zorunda olduğunu (En azından bizim ilimizde ayda 2 kurs verme zorunluluğu getirdiler. Zaten bunu da yanlış anlamışlar. Doğrusu ayda en fazla iki Fatih kursu) düşünürsek 2*150=300 saat. eğitici formatörde bu iş için görevlendirilmesi nedeni ile aylık 75 saat ücret aldığını düşünürsek. 300 -75=225 saatlik devlet zararı söz konusu. parayla eşdeğeri 225*8=1800 TL. Sonuç Eğitici formatörü bedava çalıştırmanıza rağmen 1800 TL lik kayıp. Küçük hesaplar peşinde koşanlar büyük gerçekleri göremez. Projenin Donanım kısmına çok büyük paralar harca ama Projenin yürütücü elemanları eğitici formatörlere 30 saatlik ücreti çok gör. Yakında okul formatörü olup Fatih Eğitmenlerinin aldığı ücrette birilerinin gözüne batarsa şaşırmayacağım. Dava açmaya hazırlanıyorum.
Şimdilik okul formatörü olup Fatih projesi eğitmenlerine Kocaelide kursun mesai saati içinde olup olmamasına bakılmaksızın 30 saat ücret ödeniyor. Hizmet içi yönetmeliği verilmesini söylüyor zaten.

BBNET
Geri