Fatih projesi eğitmen görevlendirmesi

Kodla Büyü

idealprens

Üye
Bugün okula böyle bir görevlendirme yapılacağı ile ilgili yazı geldi. Daha önce bu görevi yapan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Ben hali hazırda Fatih Eğitmeni olarak çalışıyorum hocam. 1.5 sene oldu başlayalı. İşin artıları da var eksileri de. Angaryası bol bir iş. Sadece Fatih Projesi işleri ile ilgilenebilsen çok rahattır ama pratikte öyle olmuyor maalesef. Ben ilçede çalışıyorum. İlçedeki bütün okullar DYS, MEBBİS, E-Okul, internet arızası, Elektronik İmza gibi her türlü iş için arayabiliyor. Mesafe koymak ve sınır çizmek çok önemli. Mesela daha bugün bir okul müdürü 1 haftadır internetleri yokmuş, bana söyledi. Fatura ödedikleri halde internetleri kesilmiş. Bunu bana söyledi bişey yapmamı istermiş gibi. Ben buna ne yapayım ki?

Her neyse bizim ilçede 15 civarında BT öğretmeni var kimse istemedi bu görevi. Ben proje işleriyle falan uğraştığım için milli eğitimde tanınıyordum o yüzden biraz bana ısrarları oldu ben de bi deneyeyim diye kabul ettim görevi. Dediğim gibi bakış açına bağlı biraz. Bardak dolu da olabilir boş da :))

Özellikle merak ettiğiniz bir soru varsa o soru özelinde de cevap verebilirim.

İş rutininiz genelde nasıl hocam? İlçedeki amirlerin yaklaşımını da merak ediyorum. Bana da teklif edilmişti bi ara, 2 ay kadar denedim. İlçe, büro memuru muamellesi yapıyordu. Kaçta geldin kaçta gittin, mesai imza sirküsünü neden imzalamadın falan diye bir sürü tatava yapmışlardı. İşimin daha çok sahada olduğunu o yüzden imzalara çok dikkat edemediğimi söyleyince de nerdesin ne yapıyorsun kimlesin :) bilmemiz lazım dedikleri anda gırdım attım.

Fatih projesi eğitmen görevlendirmesinde bilişim teknolojileri öğretmeni öncelikli midir arkadaşlar?
Hocam ülkede öncelik kimde bunu burada yazmayayım. Şimdiki okuluma tayin olmadan önce Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmama rağmen, yine bu okulda kadrosu olmayıp başka okuldaki beden eğitimi öğretmenini BT rehber öğretmeni olarak görevlendirdiler. Benim dilekçemi ise değiştirmişler. (İl Mem'de tanıdığım memura bakıver demiştim.) Yani öncelik dersen bize yok hocam. Harranlı isen o başka. 😉

Hocam ülkede öncelik kimde bunu burada yazmayayım. Şimdiki okuluma tayin olmadan önce Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmama rağmen, yine bu okulda kadrosu olmayıp başka okuldaki beden eğitimi öğretmenini BT rehber öğretmeni olarak görevlendirdiler. Benim dilekçemi ise değiştirmişler. (İl Mem'de tanıdığım memura bakıver demiştim.) Yani öncelik dersen bize yok hocam. Harranlı isen o başka. 😉
Öncelik maalesef dayısı olanlara oluyor haklısınız. Ben resmiyette ne gözüküyor onu merak ettim Fatih eğitmenliğinde. Başka bir branştan arkadaş ilçede görevli diyelim. Ben bu sene ilk defa ilçedeki Fatih eğitmenliğini istesem, branşım BT olduğu için öncelikli olur muyum yoksa o kişi hali hazırda çalıştığı için o mu görevi alır yine, bunu merak ediyorum. İlçedeki fatihçi arkadaşlar yorumları mısınız lütfen?

Öncelik maalesef dayısı olanlara oluyor haklısınız. Ben resmiyette ne gözüküyor onu merak ettim Fatih eğitmenliğinde. Başka bir branştan arkadaş ilçede görevli diyelim. Ben bu sene ilk defa ilçedeki Fatih eğitmenliğini istesem, branşım BT olduğu için öncelikli olur muyum yoksa o kişi hali hazırda çalıştığı için o mu görevi alır yine, bunu merak ediyorum. İlçedeki fatihçi arkadaşlar yorumları mısınız lütfen?
Öncelik olarak hali hazırda görevli olanlar göreve devam etmek istemeleri halinde görevlendiriliyor. Eğer görevi bırakmak isterlerse ve yeni bir kişi görevlendirilecekse branşı BT olması gerekiyor. Bakanlığın gönderdiği yazıda öyle bir ibare vardı diye hatırlıyorum.
Şu akla gelebilir. Eğer bakanlık yazısında BT branşı yazıyorsa hali hazırda görevli olan arkadaş nasıl görevlendirilmiş? Sanırım önceleri yani bu ilçe formatörlüğü başladığı dönemlerde yeterli BT öğretmeni başvurmadığı için Bakanlığın açtığı kursu alanlar arasından (Branş farketmeksizin) seçiliyormuş.

Öncelik olarak hali hazırda görevli olanlar göreve devam etmek istemeleri halinde görevlendiriliyor. Eğer görevi bırakmak isterlerse ve yeni bir kişi görevlendirilecekse branşı BT olması gerekiyor. Bakanlığın gönderdiği yazıda öyle bir ibare vardı diye hatırlıyorum.
Şu akla gelebilir. Eğer bakanlık yazısında BT branşı yazıyorsa hali hazırda görevli olan arkadaş nasıl görevlendirilmiş? Sanırım önceleri yani bu ilçe formatörlüğü başladığı dönemlerde yeterli BT öğretmeni başvurmadığı için Bakanlığın açtığı kursu alanlar arasından (Branş farketmeksizin) seçiliyormuş.
Daha önceden belli sınav veya kurslarla seçilmiş evet ama branşımızın hiç mi önceliği yok ne kadar tuhaf. BT branşının yapması gereken bir işe BT den kimse başvurmuyorsa o zaman başka branştan seçilir anlarım da Bilişim Teknolojileri branşından biri bu göreve talip oluyorsa öncelik onun olur diye düşünmüştüm.

Fatih projesi eğitmenliği görevinde öncelik mevcut çalışan branşı farketmezsizin BT il koordinatörleri ve Fatih Eğitmenlerindir. Sonrasında htiyaç olursa BT öğretmenlerine duyuru yapılır.

Daha önceden belli sınav veya kurslarla seçilmiş evet ama branşımızın hiç mi önceliği yok ne kadar tuhaf. BT branşının yapması gereken bir işe BT den kimse başvurmuyorsa o zaman başka branştan seçilir anlarım da Bilişim Teknolojileri branşından biri bu göreve talip oluyorsa öncelik onun olur diye düşünmüştüm.
Hocam sanırım mantık şu; önceden görevlendirilen farklı branşlardaki Fatih Eğitmenleri çalıştıkları dönemde ilçedeki yada ildeki bir çok okulun durumuna (ET sayıları, altyapılar, internet erişimleri vb.) hakim oluyorlar. Belirli bir tecrübe ediniyorlar. Sanırım o yüzden hazır yetişmiş insan kaynağını kullanmak daha verimli olur diye düşünülüyor.

Ben Fatih eğitmeniyim, okulda BT rehber öğretmen olmak daha mantıklı. Ek ders, mesai bakımından daha avantajlı, ben de en kısa sürede okuluma geçmeyi düşünüyorum.

Ben Fatih eğitmeniyim, okulda BT rehber öğretmen olmak daha mantıklı. Ek ders, mesai bakımından daha avantajlı, ben de en kısa sürede okuluma geçmeyi düşünüyorum.
Avantaj durumu ile ilçeye ve okula göre değişebiliyor hocam. Benim dikkatimi çeken bu görevi yürüten kişi istifa etmediği sürece başka biri Bilişim Teknolojileri branşından olsa dahi bu görevi talep edemiyor Görevi yürüten başka bir branştan.

BBNET
Geri