Fatih projesi eğitimleri hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yvzlv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yvzlv

Site Gezgini
Arkadaşlar bizler meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyiz okulumuza en son gelen fatih projesi için hazırlayıcı eğitim kursuna öğretmenleri üçer kişi halinde çağırıyorlar bizleri de bu kursa alacaklar mı yada bizleri fatih projesi eğitimlerinin hangilerine tabi tutcaklar...

yvzlv' Alıntı:
Arkadaşlar bizler meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyiz okulumuza en son gelen fatih projesi için hazırlayıcı eğitim kursuna öğretmenleri üçer kişi halinde çağırıyorlar bizleri de bu kursa alacaklar mı yada bizleri fatih projesi eğitimlerinin hangilerine tabi tutcaklar...

3 er kişi derken hocam? bilişimciler bazında mı 3 er kişi demek istediniz.

Kurulum yapılan okullarda ki tüm öğretmenler fatih projesi ile ilgili eğitimden geçer merkezden gelen böyle. katılma zorunluluğu var hocam Bende bilişim teknolojileri öğretmeniyim 2 yıl önce eğitimden geçtik. şuan bilinçli internet ve güvenlik semineri var ona katılıyoruz. Size gelen listelere göre. herkes sırayla katılıyor bizim okulda 2 gruba böldüler öğretmenleri 15 er kişilik gruplar halinde yapıldı.

hayır hocam üçer kişilik derken okul bazında üçer kişi çağırıyorlar bütün branşlardan rastgele muhtemelen tüm okullardan bu şekilde birleştirip bir grup yapıyorlar ama bizim anlamadığımız şu bu kursun içeriğine baktık yani fatih projesi hazırlayıcı eğitim kursunun çok basit konular geldi bize o yüzden bu tereddüde düştük.Yani bir bilgisayar öğretmenine tekrardan temel bilgisayar bilimlerini anlatılması saçma geldi cevabınız için teşekkürler hocam...

Hocam Hazırlayıcı Eğitim Kursu zorunlu bir eğitim değil isteğe bağlı. Temel bilgisayar bilgisi eksik olanların isteğe bağlı katılması gereken bir kurs. Bilişim öğretmeninin zaten işi olmaz hazırlayıcı eğitim kursuyla. Ama adının Fatih Projesi_Hazırlayıcı Eğitim Kursu olduğuna emin misiniz? Çünkü Fatih Projesi_Eğitimde Teknoloji Kullanım Kursu ise bu çok farklı ve zorunlu bir eğitim bilişimci veya değil herkesin alması gereken bir kurs.

Evet Hocam eminiz Fatih projesi hazırlayıcı eğitim kursu ve içeriğinde temel bilgisayar konuları bulunmaktadır. donanım yazılım sunu programı gibi ...

_su_' Alıntı:
Hocam Hazırlayıcı Eğitim Kursu zorunlu bir eğitim değil isteğe bağlı. Temel bilgisayar bilgisi eksik olanların isteğe bağlı katılması gereken bir kurs. Bilişim öğretmeninin zaten işi olmaz hazırlayıcı eğitim kursuyla. Ama adının Fatih Projesi_Hazırlayıcı Eğitim Kursu olduğuna emin misiniz? Çünkü Fatih Projesi_Eğitimde Teknoloji Kullanım Kursu ise bu çok farklı ve zorunlu bir eğitim bilişimci veya değil herkesin alması gereken bir kurs.
Hocamın tespiti doğru hazırlayıcı eğitime bilişimciler isterse katılır çünkü amaç bazı öğretmenlerin bilişim konusunda yetersizliklerinin giderilmesi. İçerikte office ve genel bilgisayar bilgisi var ben vermiştim bu kursu ilçemizde. Ama Fatih Projesi_Eğitimde Teknoloji Kullanım Kursu hocamın da söylediği gibi etkileşimli tahta ve üzerindeki yazılımın anlatıldığı ve bilgisayar öğretmenlerinin de alması gereken bir kurs.

yvzlv' Alıntı:
hayır hocam üçer kişilik derken okul bazında üçer kişi çağırıyorlar bütün branşlardan rastgele muhtemelen tüm okullardan bu şekilde birleştirip bir grup yapıyorlar ama bizim anlamadığımız şu bu kursun içeriğine baktık yani fatih projesi hazırlayıcı eğitim kursunun çok basit konular geldi bize o yüzden bu tereddüde düştük.Yani bir bilgisayar öğretmenine tekrardan temel bilgisayar bilimlerini anlatılması saçma geldi cevabınız için teşekkürler hocam...

Hocam orayı bilmiyorum ama tem bilgisayar bilimleri anlatılmıyor olması Lazım. Fatih projesi ile ilgili kendini eksik hissedenlerin temel bilgilerini geliştirmeleri gerekenlerin başvuracağı bir kurstur o malesef resen bile çekip alabiliyorlar sizi işin garip tarafı var hak veriyorum bilgisayarcıya bunların anlatılması mantıksız.

Ama bu kurs içinde Fatih projesi bileşenlerinin tanıtılması tahtanın nasıl işlevleri olduğu hitachi starboard yazılımı (eski) şimdi Antropi tahta yaazılımı eğitimi vb işlerin diğer öğretmenlere anlatılması söz konusu.. fatih projesi yürütülecek okullar bu şekilde yavaştan bu eğitimleri alıyor.

BBNET
Geri