Ben bir lisede idareci olarak görev yapıyorum. Fatih projesi okulumuzda uygulanmaya başlandı. Uygulama başlamadan önce afyonda fatih projesi yönetici semineri vardı. İki gün boyunca fatih projesinin ilk etapta uygulanacağı okul müdürlerine bu projenin detayları ve teknik bilgileri anlatıldı. Orda tüm müdürler tarafından itiraz edilen ve çözülmesi gerektiği söylenen tek konu bilişim öğretmenleri(bilişim formatör öğretmenleri) olmadan bu işin yapılamayacağı yada bu projenin altından müdürlerin kalkamayacağı oldu. Çünkü anlatılanlar teknik bilgi içeriyordu.
Bunun üzerine Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü grup başkanı(fatih projesi koordinatörü) sıkıntının farkında olduklarını 6 aylık formatör öğretmen görevlendirmelerinin çözüm olmadığını ve beraberinde bazı sıkıntılar doğurduğunu, bu sorunu bakana ilettiklerini bakan beyin kalıcı bir çözüme gidilmesi için talimat verdiğini, formatör öğretmen durumlarının en kısa sürede sonuçlanması için çalıştıklarını söyledi.
Umarım grup başkanın dediği gibi olur. Bu sorun artık çözülür ve bizde rahat ederiz.
Bunun üzerine Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü grup başkanı(fatih projesi koordinatörü) sıkıntının farkında olduklarını 6 aylık formatör öğretmen görevlendirmelerinin çözüm olmadığını ve beraberinde bazı sıkıntılar doğurduğunu, bu sorunu bakana ilettiklerini bakan beyin kalıcı bir çözüme gidilmesi için talimat verdiğini, formatör öğretmen durumlarının en kısa sürede sonuçlanması için çalıştıklarını söyledi.
Umarım grup başkanın dediği gibi olur. Bu sorun artık çözülür ve bizde rahat ederiz.