Fatih Kabinete ADSL bağlantısı nasıl yapılıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaya23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kaya23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar meb adsl hattını fatih kabinetine bağlayan var mı?Bizim okulda modemin olduğu odaya cat 6 kablo çekilmiş,bu kablonun ucu kabinette bölünerek splitterın line ve phone girşlerine verilmiş.
Switchle bunların bağlantısını nasıl yapabilirim?

hocam o kısımlara biz karışmıyoruz sanırım.alt yapıyı hazırlıyorlar biz sadece internet paketini yükseltiyoruz diye biliyorum. gerçi bizim okul da daha geçemedi ama :)

basit mantıkla düşündüğümüzde modemden gelen ağ kablosunu kabinet içerisindeki switche bağlamak yeterlidir.

benim de aklıma kabloyu direk bağlamak geldi ama farklı bir metot mu var diye düşündüm sonra bir deneyeyim direk bağlamayı

arkadaşlar sistem odası kurulduktan sonra bizim fibernete bağlanmamız için bi şey yapmamız gerekiyor mu?

çok kolay. öncelikle modemden kabinette yer almayan bir switche bağlantı yapılacak. kabinet içinde yer alan fiber bağlantısının olduğu switchlerden kablolar sökülerek yeni taktığımız harici swicthe takılacak. akıllı tahtanın dışındaki uçlarda internet var şu an için. ancak akıllı tahtalara bir işlem daha gerek. o da sınıflarda bulunan acces pointlere girişi iptal edip direkt olarak tahtaya giden kabloya bağlantı yapmak. artık tahtalarda da internet var. bu işlemde dikkat edilmesi gereken tek bir nokta var o da kabinet içindeki söktüğümüz kablolar ile acces pointten söktüğümüz kabloları normal haline getirirken nerelere takacağımızı iyi not almak. kolay gelsin.

Tam da bu noktada bir sorum olacak ap i iptal ederek bağlantı sağlamıştı geçen seneki zümrem ancak işlemi yaparken yanında değildim ap leri tekrar devreye sokmak için kabinden gelen kabloyu taktım tahtaya gidecek olan kabloyu console yazan yere mi ge1 yazan yere mi takıcaz acaba her ikisini de denedim ancak bi fark göremedim

BBNET
Geri