Fatih fiber intermet gelince meb adsl iptal mi oldu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar fatih projesi kapsamında okulumuza fiber internet geldi..Böylece eski meb adsl boşta kaldı? Meb adsl hattını İptal edebilir miyiz?. Sonuçta aylık fatura ödüyoruz???

hocam internet çok sık kesiliyor. yani sistem tam oturmadı. biz fiberle sıkıntı yaşayınca meb hattını kullanıyoruz.

biz 2 hattı da kullanıyoruz. Wi-fi olarak zaten Fatih'in şifresini bilmediğimiz için eski hattı kullanmaya devam.

teşekkürler arkadaşlar bu durumda meb adsl hattını iptal etmek sadece tercih mselesi istersek iptal edebiliyoruz yani.

fanihayat' Alıntı:
biz 2 hattı da kullanıyoruz. Wi-fi olarak zaten Fatih'in şifresini bilmediğimiz için eski hattı kullanmaya devam.

Sayın hocam bir Access Pointi Fiber ağın olduğu herhangi bir noktaya bağlayarak yine kablosuz cihazlarınızı kullanabilirsiniz. Hatta modeminiz yeni ise dire onuda erişim noktası gibi ağ üzerinde kullanabilirsiniz. Sırf bu yüzden bağlantınızı kapattırmadıysanız rahatlıkla kapattırabilirsiniz.
Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki Bakanlık 2014 yılında özel hatların iptal edilmesiyle ilgili yazı yollamıştı kurumlara. Müfettişlerin okula geldiğinde ilk sordukları sorulardan birisi özel internet bilgilerinize(Cezası var iptal edilmeyip müfettişler tespitte bulunursa.). Ayrıca tek bir sistem olunca biz rahat ediyoruz emin olun çünkü internet varmı yokmu kesildi neden kesildi bir kontrol et gibi durumlar tamamen sona eriyor. Ben şu an bağlantı olmadığında Fiber hatta interneti kontrol ediyorum yok ise, yapacak birşey olmadığını eğer uzun sürerse arıza kaydı için arayacağımı belirtiyorum.

Faz1 kapsamında fiber hattınız varsa kapattırmanız gerekiyor MEB DSL hattınızı.

ttnet e bi arıza bildiriminde bulunmuştuk onun için geldiklerinde şunu öğrendim fiber falan yokmuş okulda :lol: sadece bi ara 4'ten 8mbps ye çıkarmak için başvurun diye yazı gelmiş okula ona çıkarmışlar ama bu santral uzaklığından dolayı sizin okulda 4 mbps daha iyi çalışır dedi.
tamm fiber alt yapısı yoksa buralarda doğrudur da yine de şüphelendim ki eski meb hattına mı baktı diye. bn ağ ve paylaşım merkezinden bakıyorum 1gb/sn yazıyor. nerden anlarım ne nedir? bi modem var kabinette ondan mı bağlanıyor bu okul internete? sanki başka bişey var. nedir bu fatih in alt yapısını adam akıllı anlatan bi döküman var mı yahu

o modemdeki kabloyu çıkarınca idaredeki internet gitti. modemin altında da adsl modem yazıyor :sleep:

ama modemin altındaki ipyi yazınca ya da varsayılan ağ geçidini yazınca modemin arayüzüne giremiyorum. ne yapmalıyım?

BBNET
Geri