Farklı dizinlere joomla ve wordpress kurulabilir mi?

Kodla Büyü

mevcut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Aynı hosting üzerine tek veri tabanını kullanan joomla ve wordpress siteleri kursak düzgün çalışır mı? Veri tabanında sıkıntı yaratır mı?

worpress veritabanı tablolarına yeni tablolar ekleyebilir ve wordpress scripti harici bir uygulama ile bu tabloları kullanabilirsiniz. Joomlayı bilmiyorum, eğer joomlada da veritabanı esnekliği var ise kullanabilirsiniz. Ama hosting firması da sizi şutlayabilir :)

aynı hostingde joomla , wordpress gibi birçok cms sistem kurulabilir fakat her biri için ayrı bir veritabanı gerekmektedir.Bunu alt alan adı alarak ya da ana dizinde ayrı bir klasöre site kurarak yapabilirsiniz fakat her site için ayrı ayrı veritabanları kullanmak zorundasınız

Ana dizin boşken farklı bir dizin altında wordpress kuruluydu. Ana dizine joomla'yı kurunca wordpress şimdi veri tabanı hatası veriyor ve açılmıyor. Yani bunu öğrenmiş olduk :)

unknownrealmman' Alıntı:
worpress veritabanı tablolarına yeni tablolar ekleyebilir ve wordpress scripti harici bir uygulama ile bu tabloları kullanabilirsiniz. Joomlayı bilmiyorum, eğer joomlada da veritabanı esnekliği var ise kullanabilirsiniz. Ama hosting firması da sizi şutlayabilir :)
wordpress'in o şekilde veri tabanı esnekliği olduğunu bilmiyordum, onu bir araştırayım. Hosting firması sunucuya çok yük binmediği sürece sıkıntı çıkarır mı ki? :)

halk' Alıntı:
Önce joomla'yı, alt dizine de wordpressi kurun yazmışlar. Veri tabanı konusundan hiç bahsetmediklerine göre demek ki o şekilde yapsak olabilir. 2009'da yazılmış bir yazı ama deneyelim bakalım çalışcak mı :)

k.cokol' Alıntı:
aynı hostingde joomla , wordpress gibi birçok cms sistem kurulabilir fakat her biri için ayrı bir veritabanı gerekmektedir.Bunu alt alan adı alarak ya da ana dizinde ayrı bir klasöre site kurarak yapabilirsiniz fakat her site için ayrı ayrı veritabanları kullanmak zorundasınız
kesin bilgi mi hocam :) uğraşmıyım o zaman hiç.

Hocam veritabanı içinde tablolarda tutulur veriler. Siz wordpress'i kurdunuz, ardından joomlayı kurun ve tablo öneki'ni değiştirin, sıkıntı çıkmaz. wordpress'in kullandığı tablolar farklıdır, joomla'nınkiler farklıdır.

cumhurtorun' Alıntı:
Hocam veritabanı içinde tablolarda tutulur veriler. Siz wordpress'i kurdunuz, ardından joomlayı kurun ve tablo öneki'ni değiştirin, sıkıntı çıkmaz. wordpress'in kullandığı tablolar farklıdır, joomla'nınkiler farklıdır.
ben daha önce bunu denedim ikinci kurduğum site veritabanı hatası verdi. Zaten wordpres ve joomla sitelerde kurulumda hiç veritabanı ön ekini değiştirmese bile ikisinde de sistemin verdiği otomatik ön ek farklıdır.yani bu işlem doğru olsa hiç kimse bu işlemde sorun yaşamaz.

BBNET
Geri