F@TİH PROJESİ HİZMET İÇİ GENELGESİ YAYINLANDI...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saido
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

saido

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar F@TİH PROJESİ hizmet içi eğitim mahalli kursların açılması için bakanlık genelgesi yayınlandı...Bu genelge de her zman olduğu gibi eğitici ücretlerinden hiç bahsedilmiyor...Umarım yine kargaşaya yol açmaz... Genelgeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsniiz.

http://hedb.meb.gov.tr/net/

yok hocam özellikle genelgede belirtmişler tatile ve haftasonlarına denk gelmeyecek şekilde planlanması... :)

Yok hocam kurslar 30 saat idi...Kursları Eğitimde Teknoloji Kullanımı kursunu alan eğiticiler verecek...

Evet kursları eğitici formatör öğretmenler verebilecek. EK te bu eğiticilerde listelenmiş zaten arkadaşlar. Anlayacağınız yine bir gelişme yok bizimle ilgili. Hatta eğitimlerin kazanımlarında yazanlar daha da ilginç. Kursa katılanlar bilişim araçlarının kurulumu v.s. tüm yeterliliklere sahip olmalıdır yazıyor. Bize bir iş yok yani. Ayrıca isteyen öğretmen kursa katılıp katıldım ama başarılı olamadım şeklinde bir yazı talepte edebiliyormuş. Artık siz düşünün oradaki öğretmenlerin performansını. Ama okul formatörlüğünün gidişatı iyi değil bence... :shock:

anadolu_bote' Alıntı:
Evet kursları eğitici formatör öğretmenler verebilecek. EK te bu eğiticilerde listelenmiş zaten arkadaşlar. Anlayacağınız yine bir gelişme yok bizimle ilgili. Hatta eğitimlerin kazanımlarında yazanlar daha da ilginç. Kursa katılanlar bilişim araçlarının kurulumu v.s. tüm yeterliliklere sahip olmalıdır yazıyor. Bize bir iş yok yani. Ayrıca isteyen öğretmen kursa katılıp katıldım ama başarılı olamadım şeklinde bir yazı talepte edebiliyormuş. Artık siz düşünün oradaki öğretmenlerin performansını. Ama okul formatörlüğünün gidişatı iyi değil bence... :shock:

formatörlüğün yücelmesi için fatih projesini bekleyenlerin sonu hüsran olacak. adamlar bu projede bt öğretmeninin adını bile geçirmiyorken...

Hocam merkezi hizmet içi eğtiim kursları yayınlanmış,orda okul formatörlerinin başvurabileceği kurslar var..(Eğitimde Teknoloji Kullanımı Fatih projesi)..Bu kurslara başvuru yapabilirsiniz...

Can alıcı noktalar;

2-ETKİNLİĞİN AMAÇLARI
Bu faaliyeti başarı ile tamamlayan her kursiyer,
 Eğitimde Fatih Projesinin amacını, kapsamını ve beklentilerini bilir,
 Proje kapsamında sağlanan BT ekipmanlarının kurulumunu, kullanımını yapar ve karşılaşılan temel problemleri çözer,
 LCD Panel Etkileşimli tahta yazılımını kullanmayı bilir,
 İnternet üzerinde yayımlanan, ders etkinliklerinde kullanabileceği materyalleri arar, bulur ve telif haklarına uygun olarak seçer,
Seçilen materyal üzerinde değişiklik yapar,
İhtiyaç duyduğu konularda materyal tasarlar,
 Bulunan/değiştirilen/tasarlanan materyali etkili kullanmak üzere bir ders planı hazırlar ve plana uygun olarak sunar,
 Materyalin etkililiğini ve verimliliğini değerlendirir,
 Eğitimde teknoloji kullanımıyla ilgili temel kavramları bilir,

5-ETKİNLİĞİN UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Bu eğitimler “Eğitimde FATİH Projesi” kapsamında düzenlenecektir. Proje kapsamında öncelikli olarak donanımı kurulan okullardan/ kurumlardan başlanmak üzere tüm öğretmenlerin hizmetiçi eğitime alınması hedeflenmektedir. Eğitim faaliyetleri proje kapsamında donanımların kurulduğu BT sınıflarında yürütülecektir.

ibaresi var :)

saido' Alıntı:
Hocam merkezi hizmet içi eğtiim kursları yayınlanmış,orda okul formatörlerinin başvurabileceği kurslar var..(Eğitimde Teknoloji Kullanımı Fatih projesi)..Bu kurslara başvuru yapabilirsiniz...

Hocam faaliyet no , ay ,tür gibi özellikleri belirtebilir misiniz.

hocam hemen hemen bütün aylarda var...Eğitimde FATİH Projesi (Teknoloji Kullanımı) Kursu die geçiyor..mesela mart ayında 2012000058 nolu kurs...Ocak ve Şubat aylarındaki kursların başvuru süresi geçmiş aktif deiller..Ama marttan itibaren başvurabilrisiniz..

stradivarius' Alıntı:
saido' Alıntı:

Hocam faaliyet no , ay ,tür gibi özellikleri belirtebilir misiniz.
Kurslar okul formatör öğretmenlerine mi yönelik kardeşim. Ayrıca bu kurslar Ankara da sanırım. Eğitici formatör olmakla bir ilgisi var mı bu kursların. Başvuruda sınırlı sayıda sanırım.

Hocam Merkezi kurslara bütün eğitici formatörleri aldılar ve hala alıyorlar..Eğitici formatörlerin sayısının az olduğu illere ek olarak BT formatörlerinden alacaklar..Merkezi kursları alan öğretmenler Mahalli kursların eğitimini vereceklerdir...

Arkadaşlar merkezi kurslarla ilgili bilgi verebilir misiniz? Örneğin görevli izinli mi oluyoz. Aday öğretmenler katılabiliyor mu? Sınav filan nasıl oluyor? Tşkr.. :?:

Arkadaşlar ayrıca bu kurslara başvuru yaptık ve katılamadık diyelim o zaman ne oluyor. Mazeretimiz olmadığı durumlarda sorun yaşanır mı acaba?

anadolu_bote' Alıntı:
Arkadaşlar ayrıca bu kurslara başvuru yaptık ve katılamadık diyelim o zaman ne oluyor. Mazeretimiz olmadığı durumlarda sorun yaşanır mı acaba?

Başvurun kabul edilir ve katılamazsan ciddi yaptırım var diye biliyorum örneğin 1-3 yıl hizmetiçilere alınmayabilirsin. Ama tam olarak araştırmak gerekli.

kurs bilişim teknolojileri öğretmenlerine verilir bizlerde yine okuldaki öğretmenleri eğitiriz. formatör olarak kurs ücreti almadan bu işi yaparız. iş bitiminde bizi bi kenara iterler bizde enayiliğimize yanarız yada kafayı sıyırır kendi kendimize güleriz...

baynadir' Alıntı:
kurs bilişim teknolojileri öğretmenlerine verilir bizlerde yine okuldaki öğretmenleri eğitiriz. formatör olarak kurs ücreti almadan bu işi yaparız. iş bitiminde bizi bi kenara iterler bizde enayiliğimize yanarız yada kafayı sıyırır kendi kendimize güleriz...
+1
bu sefer örgütlü ve uyanık olalım derim fatih konusunda bir bilinç oluşturmamız lazım

Merkezi kurslarda görevli izinli sayılırsınız..Başvuru kriterlerini taşıyorsanız okul-ilçe mem-il mem-bakanlık sırasıyla onaylar kursunuzu...Kurs bitiminde değerlendirme sınavı veya uygulamalı eğitim yapılarak kurs biter

Çok güzel olacak bu kurslar. Hiçbir öğretmen arkadaş hocam ben teknoloji özürlüyüm deyip işin içinden sıyrılamayacak. Bizde elin işini değil sadece kendi işimizi yapacağız. Kursunu görmedin mi kardeşim eşşek gibi yapacaksın

baynadir' Alıntı:
aklımdan geçen düşünceleri yazan arkadaşlar olması beni sevindiriyor

TABİ KESİN ÖYLE OLACAK
HERKES İŞİNİ YAPACAK BU ADAMLAR BU KURS İLE BU AMAÇLARA ULAŞSINLAR MATERYAL HAZIRLAYACAKMIŞ
HAZIRLASINDA GÖRELİM. YİNE İŞ BİZE KALIR BURAYA DA YAZIYORUM GÖRÜN BAKIN :)

FORMATÖRLER HİÇ BİR İŞ YAPMAYACAKMIŞ İLDEKİ SORUMLULAR TÜM OKULLARA GELİP KENDİLERİ VERECEKMİŞ EĞİTİMLERİ

neden??? onlar kurs ücreti alabiliyor diyemi kursu onlar verecekler??? intel kursunuda önce onlar veriyordu sonra ücret kesilince bize yıkıldı işler... sonrasında ne oldu peki? formatörler %10 verimle çalışıyor denildi... kıyaslamaya ve istatistiğin estetiğine bakın hele...

ergin_tastan' Alıntı:
Çok güzel olacak bu kurslar. Hiçbir öğretmen arkadaş hocam ben teknoloji özürlüyüm deyip işin içinden sıyrılamayacak. Bizde elin işini değil sadece kendi işimizi yapacağız. Kursunu görmedin mi kardeşim eşşek gibi yapacaksın
İyi noktadan yakalamışsınız :+1:

hocam başvuru şartlarına bakacaksınız şartlarınız tutuyorsa başvurabilirsiniz...

BBNET
Geri