exper raporuna itiraz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mriza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mriza

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçen çarşamba kaza yaptım.
sağ şeritte giderken, sol şeritten sağ şeride geçmeye çalışan bir tır arka sol çamurluktan bana çarpıp, arabayı önüne kattı biraz sürükledi(çok şükür yaralanma falan yok). çarptığı halde beni görmedi, baktım durmuyor direksiyonu ters tarafa çevirip önünden kurtardım yani kaza mahallinde kalamadım. fotoğraflarda araçlar yan yana görünmüyor. tır şöförü de sen başka yoldan geldin, ben sağdan gidiyordum diye iddia etmeye başladı. yaklaşık 3 saat uğraştık, gelen polisler ilk önce tır şöförünü haklı buldular sonra kendi aranızda anlaşın deyip gittiler. sonra mobese başındaki polis beni aradı, haklı olduğumu, tırın hiç sağ şeritte olmadığını kaza anında tırın soldan sağa geçtiğini ve benim sağ şeritte gittiğimi söyledi. bizde karakolda bu görüntüleri izledik. tabi bu olaylar yaklaşık 3 saat sürdü. polis tutanağa resmi çizdi ve önemli olanın resim olduğunu ifadede tır şoförünün ifadesinin ne olursa olsun resimin geçerli olduğunu söyledi. bende sadece sağ şeritte ilerlerken soldan gelen tır bana çarptı yazdım. o da sağımdaki araç bana çarptı yazdı. sonra exper geldi ve kusuru %50, %50 buldu. bende karakola gittim ve mobese görüntülerini istedim. veremeyeceklerini, ancak dava açarsam, bilirkişinin istemesi halinde savcılığa verebileceklerini söylediler. itiraz edecektim ama yeni bir belgeyle itiraz ederseniz bir sonuç alırsınız diyorlar. ne yapabiirim bu durumda herhangi bir önerisi olan var mı? birde exper raporuna itiraz nereye ediliyor?

bu da tırın beni sürüklemesine rağmen kaza sonrası durabildiği yerin fotoğrafı.
file.php

tırda far kırığı haricinde hasar olmaması da enteresan. bu arada tırın ön sağ köşesi benim arabanın sol arka çamurluğuna çarptı.

Ekli dosyalar

• DSCN0387.JPG
    DSCN0387.JPG
    229.5 KB · Görüntüleme: 575
Geçmiş olsun hocam. Sigortacınız daha net bilgi verebilir. Onunla görüşün bence.

Sigortalılar kusur oranlarını, http://www.sbm.org.tr adresindeki "Online İşlemler Menüsü" altındaki "Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama" adımından öğrenebilirler. Sonuçlanan kusur oranlarına itiraz etmek isteyen sigortalılar, yeni ek belgeler ile birlikte 5 gün içerisinde sigorta şirketine başvurabilecektir. 5 günlük süre içinde itiraz hakkının kullanılmadığı veya itiraz hakkı kullanılmış olup talebin karşılanmadığının değerlendirildiği durumlarda, sigortalıların kusur oranına ilişkin itirazlarının Sigorta Tahkim Komisyonu veya özel hukuk yollarına başvurulmak suretiyle çözülmesi gerekmektedir.​

http://www.sbm.org.tr/tr/Sayfalar/KazaTespitTutanagi.aspx

teşekkür ederim arkadaşlar. bende yönetmeliği okudum. itiraz da ettim ancak dikkat etmem gereken bir nokta var mı? rapor tutarken yaptığım acemiliği itiraz sürecinde veya daha sonrasında yaşamak istemiyorum. bu konuda tecrübesi olan var mı? veya tavsiyesi olan var mı?

BBNET
Geri