excel uzmanlarından yardım lütfen

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar excelde bir hücredeki yazıyı formül olarak göstermeyi sağlayabiliyormuyuz yani a1 hücrssinde a1+b1 yazıyor biz b1 hücresinin o hücredeki yazıyı formül olarak görmesini yani =a1+b1 olarak görmesini istiyoruz mümkün mü

Hocam c1 hücresine =a1+b1 şeklinde formülü yazdıktan ve Enter' a bastıktan sonra klavyeden CTRL+, e bassan formülü gösterir, işinize yararsa eğer :)

Hocam göstermesi mesele değil başka bir programdan çektiğim bir yazıyı excel sayfamda formül olarak kullanmak istiyorum a1 b1 i basit örnek olsun diye yazdım normalde çevirmek istediğim =mtrx_axa|union.a1 gibi bişey

Elle başına eşittir koy yaz da demeyin böyle formüle çevirmem gereken 100den fazla hücre var

Sayın hocam,
Kod yazmadan (makro) bu işi yapmak zor görünüyor. Bununla ilgili bir formül bulamadım.
Bahsettiğiniz formüller alt alta yer alıyorsa, şöyle bir yol izleyebilirsiniz;
Diyelim ki formüller B1'den alta doğru listelenmiş olsun. C1 hücresine =birleştir("mahmut";B1) formülünü yazıp, aşağı doğru sürükleyin. Böylece tüm formüllerin başına mahmut eklenmiş olur. Ardından Bu formülü yazdığınız tüm hücreleri seçip, Kopyala deyip, aynı yere Değer olarak yapıştırın. Böylece başında mahmut yazan metin halini elde etmiş olursunuz. Son olarak da Bul/değiştir diyerek mahmut kelimesini = ile değiştirin.

abozkurt06' Alıntı:
'=a1+b1 şeklinde yazarsanız =a1+b1 şeklinde görünür hocam
bu yöntem çalışıyor hocam
kurslarımda yazdığım formülün ne olduğu bu şekilde karşısına yazdırıyorum

celikumit' Alıntı:
abozkurt06' Alıntı:
'=a1+b1 şeklinde yazarsanız =a1+b1 şeklinde görünür hocam
bu yöntem çalışıyor hocam
kurslarımda yazdığım formülün ne olduğu bu şekilde karşısına yazdırıyorum
Arkadaş ilk mesajında isteğini biraz farklı anlatmış. Arkadaşın istediği formülü göstermek değil, bir hücrede yazan metni formül olarak çalıştırmak.

Hocam birleştir formulu ile basina = koyarak birlestirseniz metin olarak mi algiliyor, pc yok deneyemiyorum

hocam geliştiriciden vbasic aç, module1 çift tıkla, aşağıdaki fonksiyonu yapıştır, kullanımı =eval(A3)

Function Eval(Ref As String)
Application.Volatile
Eval = Evaluate(Ref)
End Function

Çok teşekkürler arkadaşlar intel4004 hocamızın gönderdiği dosya sorunu çözdü gibi
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim işiniz gücünüz rast gitsin inşallah

BBNET
Geri