excel -küçük bi soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan milena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

milena

Site Gezgini
Excelde verileri toplamak istediğimde verileri excel algılamıyor yani =topla(hücre:hücre) yazıyorum sonuç her zaman sıfır oluyor verileri sayı olarak nasıl algılaması için ne yapabiliriz?

=a1+a2
gibi yapabilirsin ,aslında senin yaptığın gibide olur , hücreleri yanlış belirtiyo olmayasın.

Re: exel -küçük bi soru

milena' Alıntı:
Excelde verileri toplamak istediğimde verileri excel algılamıyor yani =topla(hücre:hücre) yazıyorum sonuç her zaman sıfır oluyor verileri sayı olarak nasıl algılaması için ne yapabiliriz?

Hocam muhtemelen hücre metin olarak ayarlanmıştır.
sayıları yazdığınız hücreleri sayı olarak ayarlayınız.

sayı atayacağınız hücreye sağ tıklayın aşağıdaki menü gelir

buradan da açıkan hücre biçimlendir pencersinde sayı sekmesini tıkla ve sayı yı seç

hücreleri seç sağtuş tıkla->hücreleri biçimlendir->Sayı Sekmesinden->Sayı seçerek hücre biçimlerini sayı yaptıktan sonra =topla(hücre:hücre) şeklinde yapabilirsin hocam

milena' Alıntı:
dervisahmet' Alıntı:
=a1+a2
gibi yapabilirsin ,aslında senin yaptığın gibide olur , hücreleri yanlış belirtiyo olmayasın.

hocam bir bakar mısınız? hücreler doğru belirtiliyor.

hocam verileri el ile tekrar girince işlemi yapıyor. diğerinde neden yapmıyor anlamdım :S

hangı hucrelerı toplatmak ısıtoyrsunuz a sutunumu yoksa satır satırmı acıklmaa yaparsanız sevınırım

hocam sanırım sorun sizin il kaydederkenyaptığınız bir değişikle ilgili . ne olduğunu anlayamadım. ama at tarafta sayıları yeniden (hücreyi sayı yaptıktab sonra)
formülleri uyguladım ve sonuçları verdi

bence yenideb yazın :D

Hocam sorun girdiğiniz veriler de boşluk(ara) olması. Yani sayıların sağ tarafında 1 karakterlik boşluk var o yüzden hata veriyor.

ekol47' Alıntı:
Hocam sorun girdiğiniz veriler de boşluk(ara) olması. Yani sayıların sağ tarafında 1 karakterlik boşluk var o yüzden hata veriyor.

evet hocam doğru söylüyor.. sağda boşluklar var.

hocam sanırım bilgiler internetten kopyalanmış ve otomatik olarak " " (boşluk) karakteri girilmiş. worde aktarıp da hepsi temizlendikten sonra tekrar yapıştırıldığında boşuklar ortadan kalkıyor ;) ve formül çalışıyor

Sizin verilerinizin Sayfa1 çalışma sayfasına A1:U7 aralığında olduğunu farzediyorum.

Sayfa2 çalışma sayfasına gelin ve A1 hücresine aşağıdaki formülü yazın.

=SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(Sayfa1!A1;UZUNLUK(Sayfa1!A1)-1)

Sonra bu formülü sağ alt köşesinden tutarak A1:U7 aralığına doldurun. Çalışma sayfasında oluşan verilerin Sayfa2 deki a1:u7) tamamını seçin ve sayfa3 e gelin . A1 hücresine sağ tıklayarak Özel yapıştır/ değerleri komutunu verin.

Bu sayede Sayfa1 A1:U7 aralığındaki verileriniz sayfa3'te sayıya dönüşmüş olarak işlem yapılmak üzere sizi bekliyor olacaklar.

Örneği ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri