Evlilik yaşı?

Kodla Büyü
ismailt' Alıntı:
Hz Ali bir gayrimüslimin evine misafir olur.Ev sahibi üzüm ikram eder ve Hz Ali üzümden yer. Sonrasında ise üzümden yapılmış şarap ikram eder ve Hz Ali bu şarap bizim dinimizde haramdır bunu içmem der ve ev sahibi ben siz müslümanları anlamıyorum. Üzümden yiyorsunuz ama ondan yapılan şarabı içmiyorsunuz der. Hz Ali'nin cevabı ise yine muhteşemdir:
Sen eşinle evlisin ama eşinden doğan kızın vardır. İkisi de bayandır ama eşin sana helal iken kızın sana haramdır der ve gayri müslim bu söz üzerine iman eder.

Allah'u Tealanın emirleri sorgulanmaz sadece uygulanır. milyarlarca sistemin var olduğu bir kainatta küçücük kalan bir güneş sisteminin içindeki bir gezegende yaşayan ufacık insancıklar, tüm bu kainatın Sahibinin neye ne kadar müsade etmesini veya sınır koymasını tartışmaya sorgulamaya kalkması insanoğlunun ne kadar aciz ve bir o kadar da kibirli olduğunu gösteriyor.

Hocam din sorgulanmazsa Kuran de neden "düşünenler için" ifadesi vardır. Hayır madem sorgulanmayacak Tanrı bizleri neden robot olarak yaratmadı? Beyni neden verdi?

Din pekala sorgulanır, sorgulanmalıdır...

s_kajmeran' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
Hz Ali bir gayrimüslimin evine misafir olur.Ev sahibi üzüm ikram eder ve Hz Ali üzümden yer. Sonrasında ise üzümden yapılmış şarap ikram eder ve Hz Ali bu şarap bizim dinimizde haramdır bunu içmem der ve ev sahibi ben siz müslümanları anlamıyorum. Üzümden yiyorsunuz ama ondan yapılan şarabı içmiyorsunuz der. Hz Ali'nin cevabı ise yine muhteşemdir:
Sen eşinle evlisin ama eşinden doğan kızın vardır. İkisi de bayandır ama eşin sana helal iken kızın sana haramdır der ve gayri müslim bu söz üzerine iman eder.

Allah'u Tealanın emirleri sorgulanmaz sadece uygulanır. milyarlarca sistemin var olduğu bir kainatta küçücük kalan bir güneş sisteminin içindeki bir gezegende yaşayan ufacık insancıklar, tüm bu kainatın Sahibinin neye ne kadar müsade etmesini veya sınır koymasını tartışmaya sorgulamaya kalkması insanoğlunun ne kadar aciz ve bir o kadar da kibirli olduğunu gösteriyor.

Hocam din sorgulanmazsa Kuran de neden "düşünenler için" ifadesi vardır. Hayır madem sorgulanmayacak Tanrı bizleri neden robot olarak yaratmadı? Beyni neden verdi?

Din pekala sorgulanır, sorgulanmalıdır...

din sorgulanmak için gönderilmedi yaşanması için gönderildi. Düşünün demeyi sorgulayın olarak mı algılamalıyız acaba?
sorgulamak ne demek bi bakalım;
sorgulamak:suç niteliğinde bulunan bir sorun üzerine ilgili bulunanlara sorular sormak.
bir sorunu, bir gerçeği eleştirel olarak incelemek.

düşünmek:Bir sonuca varmak amacıyla bilgileri incelemek, karşılaştırmak ve aradaki ilgilerden yararlanarak düşünce üretmek, zihinsel yetiler oluşturmak, muhakeme etmek

Kod:
bir sorunu, bir gerçeği eleştirel olarak incelemek.

düşünmek:Bir sonuca varmak amacıyla bilgileri incelemek, karşılaştırmak ve aradaki ilgilerden yararlanarak düşünce üretmek, zihinsel yetiler oluşturmak, muhakeme etmek

İncelemeden bilmeden, sorgulamadan kabul edilen din bana göre boştur. Bu yüzden sonradan müslümanlığı seçenler, bizler gibi ata-baba dinine inanmayanlar bu dinin gereğini daha iyi yapıyor.

tayinci42' Alıntı:
sıradan bir site bu. diyanetin resmi belgesi gibi düşünmeyin.

bu forumda da ben bir başlık açıp;

ERKEK ERKEĞE EVLENMEK CAİZDİR desem saçma olurdu değilmi, dediğime inanmakta ahmaklık olurdu!

Bu tip sitelere pirim vermeyin.

Ben şahsen diyanetin sitesini takip etmem, en sağlıklı site olarak bu siteyi takip ediyorum(tabi diğer dini sitelere lafım yok) ve kurucularınıda biliyorum. Hayatlarını insanlığa adamış medar-ı iftihar insanların bulunduğu bir oluşum.

Konuyu açan arkadaş bektaşilik yapmış biraz, ama tutturamadı.

Dini hükümleri sorgulamak, nefsine ve egosuna göre hareket eden günümüz insanları için çoğu zaman haddi aşan bir davranıştır. Ancak Dini hükümler hükmün doğruluğunu test etmek için (haşa) değil de arkasındaki hikmeti anlamak için yapılıyor ise o zaman ulaşmamız gereken Kemal Noktası için bir fırsat olacaktır. Yoksa o videodaki adam gibi veya Edip Yüksel gibi oluruz.

Başlıkla son sayfanın alakası yok, konu nerelere gelmiş. Her şeyde böyleyiz, sonra "gavura yapmış abi" diyoruz...
Deriz tabii, savaştan çıkmış ülkelerin arabalarına biner, telefonlarını kullanırız, sonra "hyundai yaramaz araba abi alma" deriz...

Neyse, İnsan hazır olduğunu anladığı anda evlenmeli bence. Yaş kişiden kişiye değişir. Liseyi bitirip askerliğini yapmış işine kavuşmuş 22 yaşında biri de evlenebilir.. Doktoramı bitireyim deyip 30 yaşında hala bekar olanda olabilir...

Ben 26 yaşında evlendim, 3 sene doğuda kaldım yoksa daha önce evlenirdim, keşke daha önce evlenip, daha önce çocuğum olsun diye cok hayıflandım...
Kısmet...

BBNET
Geri