evde çalışanlara sigorta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acer50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
Bu yeni yasayla evde çalışanlara sigorta zorunluluğu geldi, cezası da var. Bakıcı var bizim, ama nası yapacağız, kime soracağız, bu işten sıyrılabilir miyiz, ne kadar ödeyeceğimizi nereden bileceğiz? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, sizler ne yaptınız bu konuda?

Hocam sanırım sgk dan kupon mu ne alınıyormus ama bende net bilmiyorum bize de arada gelip gidiyor gündelikçi, öğrenmek lazım mazallah. Sgk dakiler bilir sanırım.

10 günden az çalışanlara da, çalıştığı saat * 80 kruş ödenecek filan diye okudum sanki. Peki ben bakıcıya sigorta yaptım, aylık 600 lira veriyorum, sgk ya kaç lira ödeyecem ve bakıcı gelir vergisi ödeyecek mi?

Arkadaşlar 10 günden az olana aylık 7 küsür lira gibi bir şey miş hadi 8tl diyelim. Ama 10 günden fazla olanlara 450 TL gibi bir şey miş. Bunun için sgk dan yada sitesinde bir form var onu doldurup teslim ediyormuşsunuz. Biz bir hesap yaptıkta "800 bakıcı (iki çocuk)+450(sigorta)+yol parası+yemek Parası+kıyafet gideri=Hanım istifa etse daha iyi gider>gelir böyle bir saçmalık olur mu

Eğer 2 seneden beri issizse sigorta teşvik fonundan 24 aylik sigortasını devlet karşılıyor diye okudum bir yerde. Tabi işsiz olduğunun ispatı iskura kayıtlıysa mi bilemiyorum.

BBNET
Geri