Ev Güvenlik Sistemi Yardım?

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Ev güvenlik sistemi kurmak istiyorum.Ev in 4 tarafına yerleştirilecek 4 kamerayı bilgisayarın dvr kartına bağıycam.Hareket algılandığında sms atılmasını istiyorum.Bunu hangi programla yapabilirim , ücretli olması önemli değil.Ayrıca bilgisayar kasası kullanmak mı ,yoksa dvr kayıt cihazı kullanmak mı mantıklı.Bilgisayar kullanırsam hareket algılandığında sms göndermenin yanında alarmda çaldırabilirim diye düşünüyorum.
Fikir verirmisiniz.

hareket oldugunda kayıt olayını duydum
belli aralıklarla verilen email adresine goruntuyu gondermeyi duydum ama sms filan hiiiiççç duymadım

Ucuz bir android telefon alıp dediğiniz sistemi bilgisayara ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz sanırım.

Dvr cihaz daha mantıklı. Her iki sistemde de harekete duyarlı kayıt yapılıyor. Dvr cihazlara alarm sistemi bağlanıyor. Alarm ile mail falan atıyor, sms i bilmiyorum.
Her iki sistemde de uzaktan izleme imkanı var . En iyisi bu işi yapanlara danışın bakalım sms gönderme için bir çözüm varmıymış.

Benim bitirme tezimdi bu konu :) c# ile bi yazılım yapmıştım at kodlarını paralel porttan 3100 telefona yollayıp ona mesaj attırmıştım :) hareketi de hareket sensörü ile algılatmıştım paralel porttan okutmuştum paralel port bile kalmadı. pek kolay bi iş değil ama imkansız da değil hiç bi faydam olmadı sanırım :)

BBNET
Geri