Etkileşimli tahtaya bilerek zarar verenlere ne yapılabilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE
DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
19 Ocak 2007 CUMA
Sayı : 26408
b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;
7) Okulun bina, eklenti ve donanımları ile okula ait taşınır veya taşınmaz mallarına zarar vermek,
Cezaya neden olan davranışın tekrarlanması
MADDE 14 – (1) Aynı disiplin cezasının verilmesine neden olan aynı davranışın, öğretim yılı içinde tekrarlanması hâlinde bu davranış hangi cezayı gerektiriyorsa bu cezadan bir derece daha ağır ceza verilir.
Zararın ödetilmesi
MADDE 22 – (1) Takdir edilen disiplin cezasının yanında okul ve kişi mallarına verilen zararlar, zarara yol açan öğrencilere ödettirilir. Konu ile ilgili olarak okul müdürlüğü gerekli tedbirleri alır.

merhaba arkadaşlar, çalıştığım fatih projesi okulunda tahtalar bilerek kasti olarak bir cisimle çiziliyor, üzerine yazılar yazılıyor. Biraz araştırma yaptım sormak istediğim yukarıda bulduğum disiplin yönetmeliği en güncel olan mı, yoksa eski mi?
eğer güncel ise bu öğrenciler tespit edildiğinde okuldan uzaklaştırma cezası alabilecekleri ve zararın bu öğrencilere ödettirileceği yazıyor. zarar veren öğrenciler tespit edildiğinde bu maddelere göre ceza verilebilir mi? ya da nasıl bir yöntem izlemek gerekir?
teşekkür ederim.

hocam 1 kere yapmış ve pişmansa kınama verirsiniz. tekrarında kısa süreli uzaklaştırma. yine de tekar ediyorsa bir üstteki cezayı verebilirsiniz.

Hocam bu tip kanıbozukları ki bu en basit cümlem olacaktır , atmak için sağlam bir idaren lazım yoksa heleki bu devirde hiç bir babayiğit öğrenciye birşey yapamaz uzaklaştırmak için yok ram di yok il ilçe disiplin heyetiydi bilmem neydi raporlardı kimse ugrasmaz hocam , inşaallah idaren destek olurda kansızlar defolup giderler

impeesa' Alıntı:
hocam 1 kere yapmış ve pişmansa kınama verirsiniz. tekrarında kısa süreli uzaklaştırma. yine de tekar ediyorsa bir üstteki cezayı verebilirsiniz.

hocam öyle çizikler var ki tahta üzerinde görseniz şok olursunuz bir insan nasıl bunu yapabilir dersiniz eminim, benim bulduğum yönetmelik güncel olan mı hocam bilginiz var mı?

g.cetin.66' Alıntı:
Hocam bu tip kanıbozukları ki bu en basit cümlem olacaktır , atmak için sağlam bir idaren lazım yoksa heleki bu devirde hiç bir babayiğit öğrenciye birşey yapamaz uzaklaştırmak için yok ram di yok il ilçe disiplin heyetiydi bilmem neydi raporlardı kimse ugrasmaz hocam , inşaallah idaren destek olurda kansızlar defolup giderler

hocam idare destek oluyor o yüzden bende bu dediğiniz gibi kanıbozukları tespit etmek ve gözlerini korkutup bir daha böyle bir şey yapmamaları için tedbir almaya çalışıyorum, çalıştığım okuldaki 40 tahtanın en az 15'inde irili-ufaklı çizikler var, ilk başlarda 2 tahtada çizik vardı, ATAK yüklendikten sonra birden tahtalarda çizikler arttı.

zodiac' Alıntı:
g.cetin.66' Alıntı:

hocam idare destek oluyor o yüzden bende bu dediğiniz gibi kanıbozukları tespit etmek ve gözlerini korkutup bir daha böyle bir şey yapmamaları için tedbir almaya çalışıyorum, çalıştığım okuldaki 40 tahtanın en az 15'inde irili-ufaklı çizikler var, ilk başlarda 2 tahtada çizik vardı, ATAK yüklendikten sonra birden tahtalarda çizikler arttı. anladığım kadarıyla tahtayı açamadıkları için intikam alıyorlar.

Tırıvırı cezalarla uğraşmayın hocam. Siz hangi cezayı verirseniz ilçe / il rehberlik komisyonu bir alt cezaya düşürecektir. O yüzden verdimmi en sağlamını verin.
Ortaöğretim kurumlarında bazı suçlar birden fazla maddeye uydurulabilir.
Alın sizin söylediğiniz eylemin karşılığı
...
Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller
MADDE 164-
(4) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;
h) Okulun taşınır veya taşınmaz mallarını kasıtlı olarak tahrip etmek,
Link : http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/09/20130907-4.htm
........
Hatta siz bu maddeden dilekçeyi hazırlayın ve öğrenci velisini çağırın;
"Ya al çocuğunu okuldan ya da biz işlem yapalım" şeklinde uyarınızı yapın. İşin önüne en baştan geçin....

Hocam bu karakter meselesi. Zarar verme sadece akıllı tahtalarla sınırlı değil. Bizim okulda önceden birçok sınıfta pc+projeksiyon vardı. Kaç kere pc kasasına tekme atılıp kırıldı... Bizim bazı sınıfların duvarlarında neler yazılı, nasıl resimler çizili inanamazsınız. Özellikle 12. sınıflarda duvara kocaman kafa çizmişler. Müdür uyardı, bu seferde duvarı derin bir şekilde kazıyarak çizim yapmışlar. Olmadık yerlerde ayak izleri, Küfürler, duvarı mesajlaşma yeri olarak kullananlar, ingilizce öğretmenine beddua yazmışlar(9. sınıf öğrencileri "ALLAH seni taş etsin .....")...

Bizim tespitimiz sorunlar genel olarak kıyafet serbestliğinden kaynaklanıyor. Öğrenci derste lakayıt olmaya başlıyor. Sigaranın haddi hesabı yok. Tuvalet kapılarını kırıyorlar, sifon olarak kullanılan vanayı adam ayağıyla vurarak bükmüş...Tuvalet deliğine kola şişesi-tenekesi atanlar..Temizlikçimiz de bıktı.. adam eline poşet geçirip tuvaletten bizim hayvanların attığı şişeleri çıkarıyor...
Okul kıyafeti ile gelinecek diye karar alındı. Birçok öğrenci uymuyor. 12. sınıf uzun sakallı öğrencilerimiz var..
Anırma seslerinden bıktım artık..

Genel olarak öğretmenin otoritesi bitti.. Öğretmenin kulağını çekeceğini, öğretmenin saçına tren yolu açacağını söyleyen bakandan sonra öğretmenlik farklı bir hal aldı..

Nöbetçi öğretmen, nöbeti doğru düzgün tutmuyor. 12. sınıflara ders işlenmiyor. Bazen öğretmenler derslere bile girmiyor.. Böyle olunca öğrenci azıtıyor. Basketbol topuyla okulun içinde futbol bile oynuyorlar.. duvarlar mahvoluyor.. Çoğunlukla nöbetçi öğretmenler benim kata gelmiyorlar. Bir ara ben müdahale ediyordum.. artık bıktım.
Çalışma arkadaşları çoook önemli. İlk görev yerimdeki bütün öğretmenler çok disiplinliydi...Burada öğretmenlerin çoğu yaşlı... hiçbiri taşın altına ellerini uzatmıyor...

Re: Ynt: Etkileşimli tahtaya bilerek zarar verenlere ne yapılabi

10 yıl öncesiydi sanırım.Artık mazide kaldı.Trenyolu yapan bir mat. öğretmenimiz vardı.
Bir veli başka bir sebepten şikayet etmişti.Şikayet eden veli diğer velilerin baskısı nedeni ile çekilmişti.
Bence çekilen başka şeyler oldu.İlk defa rastladığım bu veli şikayeti ile eğitim sahilinde ki sular çekildi.Belki de en mutlu günlerimiz bunlar.
Bu hallere nasıl geldi canım ülkem
Aklım almıyor

kasimyildizi' Alıntı:
Hocam bu karakter meselesi. Zarar verme sadece akıllı tahtalarla sınırlı değil. Bizim okulda önceden birçok sınıfta pc+projeksiyon vardı. Kaç kere pc kasasına tekme atılıp kırıldı... Bizim bazı sınıfların duvarlarında neler yazılı, nasıl resimler çizili inanamazsınız. Özellikle 12. sınıflarda duvara kocaman kafa çizmişler. Müdür uyardı, bu seferde duvarı derin bir şekilde kazıyarak çizim yapmışlar. Olmadık yerlerde ayak izleri, Küfürler, duvarı mesajlaşma yeri olarak kullananlar, ingilizce öğretmenine beddua yazmışlar(9. sınıf öğrencileri "ALLAH seni taş etsin .....")...

Bizim tespitimiz sorunlar genel olarak kıyafet serbestliğinden kaynaklanıyor. Öğrenci derste lakayıt olmaya başlıyor. Sigaranın haddi hesabı yok. Tuvalet kapılarını kırıyorlar, sifon olarak kullanılan vanayı adam ayağıyla vurarak bükmüş...Tuvalet deliğine kola şişesi-tenekesi atanlar..Temizlikçimiz de bıktı.. adam eline poşet geçirip tuvaletten bizim hayvanların attığı şişeleri çıkarıyor...
Okul kıyafeti ile gelinecek diye karar alındı. Birçok öğrenci uymuyor. 12. sınıf uzun sakallı öğrencilerimiz var..
Anırma seslerinden bıktım artık..

Genel olarak öğretmenin otoritesi bitti.. Öğretmenin kulağını çekeceğini, öğretmenin saçına tren yolu açacağını söyleyen bakandan sonra öğretmenlik farklı bir hal aldı..

Nöbetçi öğretmen, nöbeti doğru düzgün tutmuyor. 12. sınıflara ders işlenmiyor. Bazen öğretmenler derslere bile girmiyor.. Böyle olunca öğrenci azıtıyor. Basketbol topuyla okulun içinde futbol bile oynuyorlar.. duvarlar mahvoluyor.. Çoğunlukla nöbetçi öğretmenler benim kata gelmiyorlar. Bir ara ben müdahale ediyordum.. artık bıktım.
Çalışma arkadaşları çoook önemli. İlk görev yerimdeki bütün öğretmenler çok disiplinliydi...Burada öğretmenlerin çoğu yaşlı... hiçbiri taşın altına ellerini uzatmıyor...

Hocam sanki benim okulumu anlattınız yahu ancak bu kadar olur. Demek ki sadece bizim okul değilmiş bu durumda. Gerçekten çok yazık.

BBNET
Geri