Etkileşimli tahtalar için toplu office alma

Kodla Büyü

formator_55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulda 25 et var. office almak istiyoruz. toplu alınca uyguna geliyormuş. daha önce böyle bir şey yapmadım. yardımcı olabilecek var mı?

OpenOffice 4 bedava...
kullanamayan tipler sadece takıntılı olanlardır... diye düşünüyorum..
Kendim evde Writer Calc ve İmpress'i kullanıyorum.... derste "kelime işlemci" konusunda kullanıyorum.. şahane.. kaydederken doc, xls, ce ppt olarak d kaydedebiliyorsunuz ve bunu varsayılan kayıt biçimi olarak da ayarlayabilirsiniz...

hocalarım ilçe olarak lissanssız ürün kullanılmayacak ddiye karar alındı. öğretmenler office istiyor. starter var et lerde fakat kısıtlamalı. toplu alınınca uygun fiyat denildi. nasıl yapılacağını araştırıyorum.

Hocam boşuna almayın. Orta okullara takılacak tabletlerde sadece PARDUS yüklü olacak gelecek ve lisedeki bilgisayarlarada pardus yüklenecekmiş. O nedenle boşuna para vermeyin derim.

Hocam zaten Parduslarda "zorulunlu" Open Office yada Libre Ofifice var ki ikisi de aynıdır.
Tek karşılacağınız problemin çözümü:

bu ayarları yaptıktan sonra ...normal bir şekilde kaydet dediğimiz zaman şu ekran karşınıza çıkar...

Amacınız para vermekse tamam.. MS Ofis alın ama amacınız "korsan olmasın" ise OpenOffice derim.. Lisansı : GPL Genel kamu lisansı ki bedava manasındadır..

Ekli dosyalar

• openoffice kayıt ayarları.jpg
    openoffice kayıt ayarları.jpg
    297.4 KB · Görüntüleme: 650
  • opne office kaydet1.jpg
    opne office kaydet1.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 649
hocam libre office tahtalarda da var.. benim açımdan sıkıntı yok. öğretmen arkadaşlar ısrarla bunu istiyor.

formator_55' Alıntı:
hocam libre office tahtalarda da var.. benim açımdan sıkıntı yok. öğretmen arkadaşlar ısrarla bunu istiyor.
o zaman o arkadaşlara faturasını ver
o zaman open office geçerler,
tavsiyem alma hocam, ama siz bilirsiniz.

formator_55' Alıntı:

peki örneğin önümüzdeki yıl ETAP projesi ile birlikte tahtalarda sadece Pardus kullanılacak denildiğinde; öğretmenler biz bunu istemiyoruz dediklerinde ne yapacaksınız?

Libreoffice aşağı yukarı Microsft office'in 2003 versiyonuna eşdeğer yeteneklere sahiptir. Yani Office 2013'le boy ölçüşemez. Benim tavsiyem office'in en ucuz olan home student versiyonunu kendi evinizdeki bilgisayarınıza kurup içerikleri evinizde hazırlamanızdır. Okulda da word viewer powerpoint viewer gibi ücretsiz görüntüleme programları kullanabilirsiniz. Libreoffice MS office dökümanlarını maalesef tam olarak açamıyor. Mesela Powerpointinizde köprü kullandıysanız bu hayati derecede önemli köprü libre office'te çalışmayacak ve sizi yarı yolda bırakacaktır. Bedavadan ancak bu kadar oluyor. Eğitimde nitelik istiyorsanız bu oppenoffice'le filan olmuyor. Adobe'un e learning suite'inin bedava eşdeğeri var da biz mi kullanmıyoruz mesela. Korsan yüklemek hem yasal olarak suçtur hem de her şeyden öte kul hakkı vebali altına girersiniz. İyi eğitim iyi para gerektirir.

hocam starter da word ve excell var zaten ayrıca powerpoint viewer de geliyor. başka office ne kullanıyorlarki office aldırmak istiyorlar. dökümanını evde hazırlayacak zaten öğretmen derste sadece sunacak bunun içinde bu programlar yeterlidir diye düşünüyorum.

BBNET
Geri