Etkileşimli Tahta Merkezi Dosya Paylaşımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

miraz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğretmenlerin derslerinde kullandıkları tüm eğitsel döküman ve uygulamaları, merkezi olarak etkileşimli tahtalardan erişilebilir hale getirmenin en uygun yolu nedir sizce?

Dosyaları tüm tahtalara ayrı ayrı kopyalamak sorun olduğu kadar; yeni dosyalar eklemek de eziyet oluyor. İmaj dosyası içerisine atsan; imaj dosyası şişiyor.

jhake' Alıntı:
Bir bilgisayara server 2008 kurup ağdan paylaşım bence de en mantıklısı.

72 Etkileşimli Tahtamız var bizim. Bağlantı sınırı olur mu acaba? Belli bir sayı sınırı var mı Win 7 de? 20 den sonra bağlanamama olayı varmış galiba.

bittorrent sync kullanıyoruz hocam. Açık bir iki tane tahta varsa çok hızlı bir şekilde dağılıyor dosyalar. Kullanımı kolay ve hızlı.

hocam bu konuları resimli olarak anlatma şansınız var mı ? benimde ihtiyacım var da bu söylediklerinize ama server konusunda felan tecrübem çok fazla yok

oymen' Alıntı:
bittorrent sync kullanıyoruz hocam. Açık bir iki tane tahta varsa çok hızlı bir şekilde dağılıyor dosyalar. Kullanımı kolay ve hızlı.

Hocam kullanılan döküman boyutu büyük olduğundan indime işi uzun sürer. Sadece ingilizce dersi için hocaların kullandığı bir klasör 4 Gb dan büyük.

Hocam, tahtalar gigabit ethernet destekliyor üstelik açık tahta sayısı fazla olursa indirme işlemi çok hızlı oluyor. Özetle ne kadar açık tahta varsa o kadar hızlı bir şekilde dosya dağılır. Paylaşım sınırı yok ve kullanımı kolay. Bir dönem boyunca kullandım tavsiye ederim.

oymen' Alıntı:
Hocam, tahtalar gigabit ethernet destekliyor üstelik açık tahta sayısı fazla olursa indirme işlemi çok hızlı oluyor. Özetle ne kadar açık tahta varsa o kadar hızlı bir şekilde dosya dağılır. Paylaşım sınırı yok ve kullanımı kolay. Bir dönem boyunca kullandım tavsiye ederim.

hocam iyi güzel söylemişsiniz de bu bittorent sync nedir nasıl kullanılır, tahtalarda nasıl kullanırız anlatabilirseniz çok memnun oluruz.

hocam kendi okulumda kullandığım sistem, bir tane düzgün pc ye xp pro kuruyorsun, bazı ayarlar ile !!! paylaşım sınırını 20 den sınırsıza getiriyorsun, dosyaların olduğu paylaşıma veriyorsun sadece okuma izni ve kasayı atıyorsun server odasına. Orada sistemdeki switchlerden direk hat çekersin pcye hepsi bu kadar. çok da güzel çalışıyor. kullanıcılara yetki verip, etki alanında oturum açmadığın ( açamayacağın ) sürece windows server filan kurmaya kalkma. boşuna uğraşmış ve sistemi yavaşlatmış olursun. En iyi, zahmetsiz, sorunsuz çalışan yöntem bu.

Ben her etkileşimli tahtanın belgelerim klasörünü de bu bilgisayardaki bir klasöre taşıdım. Kafamda rahat, tahtalar da.

BBNET
Geri