Etkileşimli Tahta BİOS Pili

Kodla Büyü

u_kukulkan

Site Gezgini
Etkileşimli tahtanın bir tanesinin bios pili bitmiş. tarih saat hep başa sardığı için açılmıyor. Değişmesi için arıza kaydı oluşturcam ama fatihpys de bununla ilgili başlık bulamadım. hangi arıza tipimi seçmemiz gerekiyor

Bu linkteki [1] ürünü almadım ancak görseli bununla aynı olan pili alıp değiştirdiklerini biliyorum.
Benim önerim: akıllı tahtanın içinden çıkan pilin dışındaki sarı bantı kesip, yerine bakkaldan aldığımız 2032 pili koyarak yola devam etmek.

[1] = n11.com/urun/vestel-uyumlu-faz-2-akilli-tahta-cr2032-kablolu-soketli-bios-pili-10-ad-20851808

İstanbul'da 26 Eylülde Faz2 tahta için arıza kaydı oluşturdum, 6 ekim de bir firmadan 2 kişi arıza için geldiler, arızayı giderdiler. Başka bir sorun olup olmadığını sordular ve arızalı tahta dahil 3 tahtanın pilini değiştirdiler ve forma yaptıkları işlemleri yazıp gittiler.

Yeni bir bakım anlaşması imzalanmış ve garantileri bitmiş olmasına rağmen sanırım fiziki hasarlar dışında etkileşimli tahta kısmını ücretsiz olarak tamir ettirebiliyoruz.

Arkadaşa ilave istanbul da ekran kararmasina bakmıyorlar malzeme yok. Dokunmatik sorununa bakmıyorlar malzeme yok. Pil var. Pili değiştiriyorlar.

Arkadaşa ilave istanbul da ekran kararmasina bakmıyorlar malzeme yok. Dokunmatik sorununa bakmıyorlar malzeme yok. Pil var. Pili değiştiriyorlar.
onun içinde devletimizin parası boşuna gitmesin deyip kendimiz alıp takıyoruz zaten gelmeselerde olur boşuna devlete servis ücreti + pilin tanesi için 800-900 tl fatura kesiyorlar.

onun içinde devletimizin parası boşuna gitmesin deyip kendimiz alıp takıyoruz zaten gelmeselerde olur boşuna devlete servis ücreti + pilin tanesi için 800-900 tl fatura kesiyorlar.
Devletin parası boşa o kadar çok gidiyor ki tahtaların pil değişim ücreti çerez sayın hocam. Çok şey söylenir de söylemeyecem.

O kadar malum şeylere milyarlarca para harcanıyor ama servis ücreti onlara ait diye zor duruma mı düşüyor devlet?

Evet bios pili garanti kapsamındadır. Arıza kaydı bıraktığınızda gelir, değiştirirler. Tahtaların garantisi bittiğinde - yeniden garanti anlaşması yapılmadan önce - mecburen kendim değiştiriyordum. Çok zor değil ancak ops vidaları çok dayanıksız. Açarken dikkatli olmazsanız dişleri çabucak bozuluyor sonra cihazı açmak eziyete dönüşebiliyor.

ilksms
Geri