ETKİLEŞİMLİ TAHTA 2. FAZ İMAJ YARDIM

Kodla Büyü

samyeli85

Üye
2.faz akıllı tahtalarımız kuruldu. 2 tanesi şimdiden çöktü .Vestel Servisi bana bir dosya bırakmış, ghostla imajla ilgili ama anlayamıyorum bir türlü. Daha önce ghostla imaj almıştım ama olmuyor.

* verdikleri dosyadan çıkan hp usb format tool ile 32gb lık belleği formatlıyoruz bootable açılış için dosya gösteriyoruz(my iso file) ve en son ghostu içine atıyoruz.
*Dos komutlarıyla ghostu çalıştırıyorum.Sorum şu ;

1-local-disk-to image mi local-partition-to image mi olacak
2-sabit diskin boyutlarına bakarak hangi sürücüyü seçmeliyim anlayamıyorum.
burda c sürücüsü 90 gb toplam gözüküyor ya
burda c nin sadece dolu kısmı mı gözüküyor 29774 mb olarak ve bunun imajını mı alacağım?

Peki kaydetme yeri kısmında bu resimde gözüken yerler nedir?

Ben bu şekilde yaptığımda imaj alması sadece 1-2 dk sürüyor. :? :? :? :?

Admin şifrelerini vermedikleri için disk yönetimine de bakamıyorum. Akıllı tahtalar aklımı aldı valla.

Ekli dosyalar

• POMELO_20150122095413_org.jpg
    POMELO_20150122095413_org.jpg
    33.4 KB · Görüntüleme: 5,149
  • 1 - Kopya.jpg
    1 - Kopya.jpg
    52.8 KB · Görüntüleme: 5,142
  • 2.jpg
    2.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 5,139
disk to image ile bütün diskin imajını alırsınız partition to image ile sadece istediğiniz bölümün (c ya da d) iamajını alırsınız. Yükleme yaparkende aynı şekilde seçmeniz gerekiyor.

hocam vestel bizede kurulumu yaptı,kimse bana dosya vs bırakmadı hatta ben bizzat sordum imajını nasıl alıcam(burdan okudukça benim işim sandım) ,arıza verirse nasıl çözüceğim vs diye

"hocam siz hiç birşeye dokunmayın,biz ara sıra gelicez kontrol edicez,imaj vs almanıza gerek yok ,sizin işiniz değil bizim işimiz dedi""

Sizlere bu görevi kim verdi arkadaşlar,okul idaresi mi yoksa siz kendi kendinize mi giriştiniz bu işe çünkü okulda 36 tane akıllı tahtamız var ,benim 20 saat dersi olan biri olarak onların arızasını vs ni çözmem çok zor kadı ki , bizler ne teknik uzman ne de yazılım uzmanıyız diye düşünüyorum.He ben yaparım biliyorum diyenlere lafım yok elbet.

winfast' Alıntı:
hocam vestel bizede kurulumu yaptı,kimse bana dosya vs bırakmadı hatta ben bizzat sordum imajını nasıl alıcam(burdan okudukça benim işim sandım) ,arıza verirse nasıl çözüceğim vs diye

"hocam siz hiç birşeye dokunmayın,biz ara sıra gelicez kontrol edicez,imaj vs almanıza gerek yok ,sizin işiniz değil bizim işimiz dedi""

Sizlere bu görevi kim verdi arkadaşlar,okul idaresi mi yoksa siz kendi kendinize mi giriştiniz bu işe çünkü okulda 36 tane akıllı tahtamız var ,benim 20 saat dersi olan biri olarak onların arızasını vs ni çözmem çok zor kadı ki , bizler ne teknik uzman ne de yazılım uzmanıyız diye düşünüyorum.He ben yaparım biliyorum diyenlere lafım yok elbet.
Hocam bu işi 2 sebepten yapıyoruz. Birincisi teknik servisin gelmesini beklersen arıza bildirimi yaptığın bir tahta için gelme süreleri genellikle 3 gün ile 1 ay arasında değişiyor. Ben daha arızayı bildikten sonra 3 gün içinde gelen teknik servise şahit olmadım. İkincisi teknik servis gelse bile yarım saatte tahtayı sıfırlayarak gidiyor ve bizim görevimiz olan o etkileşimli tahta için gerekli olan programları e-içerikleri falan yüklemesi tahtayı kullanılabilir hale getirilmesi 3-4 saat alıyor.

Dolayısıyla 2-3 hafta teknik servisi bekleyip sonra yine 3-4 saatte tahtayla uğraşmak yerine yarım saatte ya da 1 saatte kendi image dosyamızı yükleyip hem zamandan kazanıyoruz hem daha az yoruluyoruz hemde tahtamız 2-3 hafta bozuk kalmıyor.

1-local-disk-to image mi local-partition-to image mi olacak
local-disk-to image ile komple diskin yedeğini alırsınız. local-partition-to image ile de diskteki bir veya daha fazla bölümün yedeğini alırsınız.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2-sabit diskin boyutlarına bakarak hangi sürücüyü seçmeliyim anlayamıyorum.
file.php

burda c sürücüsü 90 gb toplam gözüküyor ya
C:/ de işletim sistemi kurulu. C:/ nin yedeğini D:/ ye alabilirsiniz. Fakat yeterli değil bir de burada görmediğimiz 100-350 mb lık sistem önyükleme bölümü var.
Sistem önyükleme bölümü ve windowsun yüklü olduğu bölümün yedeğini birlikte almanızda yarar var Bunun için local-partition-to image ile yedek almalısınız.
Yedek alma esnasında bölüm seçtiğiniz ekranda ctrl tuşunu basılı tutup fare ile sistem önyükleme ve windowsun yüklü olduğu bölümleri seçmelisiniz.
Ya da komple disk yedeğini usb flash diskinize alabilirsiniz. Bunun için de local-disk-to image ile yedek almalısınız.
Fakat usb flash diskiniz fat32 ile biçimlendirilmiş olduğu için 4 gb dan daha büyük bir dosya atmanız mümkün değil. Usb flash diskinizi ntfs ile formatlamalısınız.
Burada yeni bir sorun ortaya çıkacak ghostu nereden çalıştıracağım diyeceksiniz. Ntfs ile formatlanmış diskten ghost çalışır. (Blue-life usb multiboot)
Yine dilerseniz 2. bir usb disk de kullanabilirsiniz
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

file.php

burda c nin sadece dolu kısmı mı gözüküyor 29774 mb olarak ve bunun imajını mı alacağım?
1 no lu alanda görülen 29774 mb sizin usb diskiniz.
2 no lu alanda görülen 244198 mb ise akıllı tahtanın diski.
Bir üstteki resimde görüldüğü üzere sisteminizin C:/ bölümünde yaklaşık 22 gb. D:/ bölümünde ise yaklaşık 12 gb veri var.
Ghost ile yüksek sıkıştırma yaparak komple disk yedeğini usb diskinize alabileğinizi tahmin ediyorum.
Olmazsa işe yaramayan birkaç dosyayı silerek sorunu halledebilirsiniz. veya daha yüksek kapasiteli başka bir disk kullanabilirsiniz.

Peki kaydetme yeri kısmında bu resimde gözüken yerler nedir?
file.php

2.1 : [SYSTEM] FAT drive windows kurulumda oluşan 100-350 mb gizli sistem önyükleme bölümü Normalde bu bölüm windowsta gizli bölümdür.
2.2 : [WİNDOWS] NTFS drive windowsun yüklü olduğu C:/ bölümü
2.3 : [data] NTFS drive Windowsta görülen D:/ bölümü
2.4 : [Recovery İmage] NTFS drive sistem fabrika imajının bulunduğu kurtarma bölümü. Bu bölüm de normalde windowsta gizli bölümdür.
Buradaki yedeği geri yüklemek için sistem açılışında genellikle F8 Bilgisayarınızı onarın ile devam etmelisiniz.

Yani anlayacağın etkileşimli tahtanın dahili diski 4 parçaya ayrılmış. Fiziki olarak değil ha :)
Simdi ben sisteme zarar vermeden bu bölümleri görmek istiyorum dersen alttaki uygulamayı çift tıklaman yeterli. Sistemi kapatıp açtığında tekrar bu bölümler gizli olacak.
http://www.kare-net.de/Download/MountStorPE.zip (Arşiv içinde MountStorPE/Files klasörü içinde MountStorPE.exe)

Ben bu şekilde yaptığımda imaj alması sadece 1-2 dk sürüyor. :?
Yanlış yaptığınız için. Kısaca siz usb diskinizin yedeğini etkişimli tahtanın dahili diskine alıyorsunuz.

Admin şifrelerini vermedikleri için disk yönetimine de bakamıyorum. Akıllı tahtalar aklımı aldı valla.[/b]
Disk yönetimine bakmanıza gerek kalmadı. Umarım yeterli olmuştur.

The İmam Sundu.

Kalelibilişim hocam 2. fazlarda Recovery İmage kısım gözüküyor. Burdaki yedeği yüklemek için F8 tuşunu kullanmak mı gerekli?

hocam bunların hepsini unutun :) Bir tahtaya tüm programları kurun.Daha sohra aşağıdaki işlemleri yapın.

denetim masası > dosya geçmişi > sistem görüntüsü yedekleme (sistem görüntüsünü hariciye oluşturun)
denetim masası > dosya geçmişi > kurtarma > kurtarma sürücüsü oluştur (flash disk ile açılış için)

daha sonra flash diskten açılış yaparak gelişmiş seçeneklerden > sistem görüntüsü kurtarma.

acronis 2015 ile sağlam tahtadan imaj alıp 3 tahtya imaj kurdum.sorun gitti.boşverin servisi eğer yapabilirseniz ve vaktiniz varsa

Arkadaşlar 2.Fazda hdd 4 kısma bölünmüş.Kısımlardan birinde İmage var lakin 1.Fazlarda olduğu gibi f8 yada buna benzer fonksiyon tuşları ile yükleme olmuyor.Acronis ile denedim Tanımadı.Ghost denemedim.En güzeli acronisle temiz image alıp diğerlerine aktarmak.Yönetici şifrelerini kaldırın gitsin.

Ben de acronis kullanıyorum. Ayrıca benim okulum ilk 2. faz kurulanlardan birisi. Bizde sistem yedeği olan bir part bulunmuyor. Bence kendi acronis yedeğiniz olsun. Her ihtimale karşı. Kesinlikle Vestel'e bağımlı kalmayın. Bana dönem sonunda bir vestel servis elemanı ücret karşılığında imaj yüklediklerini söylemişti.

emrahsahan' Alıntı:
hocam bunların hepsini unutun :) Bir tahtaya tüm programları kurun.Daha sohra aşağıdaki işlemleri yapın.

denetim masası > dosya geçmişi > sistem görüntüsü yedekleme (sistem görüntüsünü hariciye oluşturun)
denetim masası > dosya geçmişi > kurtarma > kurtarma sürücüsü oluştur (flash disk ile açılış için)

daha sonra flash diskten açılış yaparak gelişmiş seçeneklerden > sistem görüntüsü kurtarma.

Hocam, bu gün denedim dediklerinizi yaptım, yedekleme ve kurtarma sürücüsü yaptım ama geri yüklemeyi beceremedim bi türlü. Biraz daha ayrıntılı açıklama yapabilir misiniz?

emrahsahan' Alıntı:

bu şekilde ne kadar sürüyor yüklenmesi

impetus23' Alıntı:
emrahsahan' Alıntı:

Bu şekilde imaj alması çok sürmüyor ama geri yüklemeyi bilmiyorum. Takıldım kaldım. Flashla açılış yapıyor ama devamını getiremedim. Çalışacak ama harici harddiskteki hangi dosyayı seçeceğim bulamadım. İlerleyemedim. Kaç dakika sürüyor bilemedim yani.

pheniks' Alıntı:
impetus23' Alıntı:
emrahsahan' Alıntı:

Bu şekilde imaj alması çok sürmüyor ama geri yüklemeyi bilmiyorum. Takıldım kaldım. Flashla açılış yapıyor ama devamını getiremedim. Çalışacak ama harici harddiskteki hangi dosyayı seçeceğim bulamadım. İlerleyemedim. Kaç dakika sürüyor bilemedim yani.

Yedek alırken herhangi bir klasöre yedek almayın, ana dizinde "Windows recovery..." şeklinde görünecek. Yedeği geri yüklemek için önce kurtarma diski oluşturun ve bu usb den bilgisayarı başlatın. Hatırladığım kadariyla önce klavye seçimi, sonra gelişmiş seçenekler sonrada sistem görüntüsü yükleyin gibi bir seçenek gelecek sırasıyla seçin. Imaj aldığınız diski takın otomatik olarak görecektir.
Siz gelen seçenekler arasından gelişmiş seçeneklere görmediğiniz için yükleyemiyor olabilirsiniz.

Hocam okulda düzgün çalışan başka bir sınıf bilgisayarından acronis ile imaj alın daha sonra sıkıntılı sınıflara yükleme yapın, uğraşmayın VESTEL imajı ile.

BBNET
Geri