1-local-disk-to image mi local-partition-to image mi olacak
local-disk-to image ile komple diskin yedeğini alırsınız. local-partition-to image ile de diskteki bir veya daha fazla bölümün yedeğini alırsınız.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2-sabit diskin boyutlarına bakarak hangi sürücüyü seçmeliyim anlayamıyorum.
burda c sürücüsü 90 gb toplam gözüküyor ya
C:/ de işletim sistemi kurulu. C:/ nin yedeğini D:/ ye alabilirsiniz. Fakat yeterli değil bir de burada görmediğimiz 100-350 mb lık sistem önyükleme bölümü var.
Sistem önyükleme bölümü ve windowsun yüklü olduğu bölümün yedeğini birlikte almanızda yarar var Bunun için local-partition-to image ile yedek almalısınız.
Yedek alma esnasında bölüm seçtiğiniz ekranda ctrl tuşunu basılı tutup fare ile sistem önyükleme ve windowsun yüklü olduğu bölümleri seçmelisiniz.
Ya da komple disk yedeğini usb flash diskinize alabilirsiniz. Bunun için de local-disk-to image ile yedek almalısınız.
Fakat usb flash diskiniz fat32 ile biçimlendirilmiş olduğu için 4 gb dan daha büyük bir dosya atmanız mümkün değil. Usb flash diskinizi ntfs ile formatlamalısınız.
Burada yeni bir sorun ortaya çıkacak ghostu nereden çalıştıracağım diyeceksiniz. Ntfs ile formatlanmış diskten ghost çalışır. (
Blue-life usb multiboot)
Yine dilerseniz 2. bir usb disk de kullanabilirsiniz
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
burda c nin sadece dolu kısmı mı gözüküyor 29774 mb olarak ve bunun imajını mı alacağım?
1 no lu alanda görülen 29774 mb sizin usb diskiniz.
2 no lu alanda görülen 244198 mb ise akıllı tahtanın diski.
Bir üstteki resimde görüldüğü üzere sisteminizin C:/ bölümünde yaklaşık 22 gb. D:/ bölümünde ise yaklaşık 12 gb veri var.
Ghost ile yüksek sıkıştırma yaparak komple disk yedeğini usb diskinize alabileğinizi tahmin ediyorum.
Olmazsa işe yaramayan birkaç dosyayı silerek sorunu halledebilirsiniz. veya daha yüksek kapasiteli başka bir disk kullanabilirsiniz.
Peki kaydetme yeri kısmında bu resimde gözüken yerler nedir?
2.1 : [SYSTEM] FAT drive windows kurulumda oluşan 100-350 mb gizli sistem önyükleme bölümü Normalde bu bölüm windowsta gizli bölümdür.
2.2 : [WİNDOWS] NTFS drive windowsun yüklü olduğu C:/ bölümü
2.3 : [data] NTFS drive Windowsta görülen D:/ bölümü
2.4 : [Recovery İmage] NTFS drive sistem fabrika imajının bulunduğu kurtarma bölümü. Bu bölüm de normalde windowsta gizli bölümdür.
Buradaki yedeği geri yüklemek için sistem açılışında genellikle F8 Bilgisayarınızı onarın ile devam etmelisiniz.
Yani anlayacağın etkileşimli tahtanın dahili diski 4 parçaya ayrılmış. Fiziki olarak değil ha

Simdi ben sisteme zarar vermeden bu bölümleri görmek istiyorum dersen alttaki uygulamayı çift tıklaman yeterli. Sistemi kapatıp açtığında tekrar bu bölümler gizli olacak.
http://www.kare-net.de/Download/MountStorPE.zip (Arşiv içinde MountStorPE/Files klasörü içinde MountStorPE.exe)
Ben bu şekilde yaptığımda imaj alması sadece 1-2 dk sürüyor. :?
Yanlış yaptığınız için. Kısaca siz usb diskinizin yedeğini etkişimli tahtanın dahili diskine alıyorsunuz.
Admin şifrelerini vermedikleri için disk yönetimine de bakamıyorum. Akıllı tahtalar aklımı aldı valla.[/b]
Disk yönetimine bakmanıza gerek kalmadı. Umarım yeterli olmuştur.
The İmam Sundu.