Etap virüs

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar etapta flasha virüs bulaşır mı🤔 flashtaki dosyaları gizleyen virüse ne çözüm bulabilirim?

Etap tan virüs bulaştığını kendi tahtalrımda hiç görmedim hocam neden ne oldu ki

Hocam pardusa virüs bulaşmaz. dosyaları gizleyen virüs için ise virüslü belleği pardusa takın. orada bir klasör görülecek. klasördeki küçük boyutlu exe dosyaları virüstür. onları silersen virüs temizlenir.

Bahsettiğiniz virüs Windows'ta çalışır ve tüm dosyaları gizleyip İsimsiz gizli bir klasörün içine atar. Ve her klasörün içinde klasör ismiyle bir exe dosyası oluşturur. Pardus'a virüs bulaşmaz. Virüsü açsanız da pardus'ta çalışmaz. Flaşı Virüs taramasından geçirin. Sonra isimsiz klasörün içindeki dosyaları flaşın içinde yeni bir yere yapıştırın.

Bende arkadaşa söyledim pardusta virüs bulaşmaz diye, pardus yüklü tahtalara taktım başka bir yere takmadığını söyledi🤔

Bende arkadaşa söyledim pardusta virüs bulaşmaz diye, pardus yüklü tahtalara taktım başka bir yere takmadığını söyledi🤔
işte tamda burada bilgisi olmadan fikrini körü körüne savunan kişi sendromu olan birisiyle karşılaşmışsınız bu tiplerden bir sürü var he de geç birşey kanıtlamaya açıklama yapmaya çalışma hatta pardusa heralde ilk virüs bulaştıranda sen olacaksın üstüne kalacak adın duyulacak de panik olsun.

Şuan pardus daha doğrusu Linux tabanlı sistemlerde falshtaki dosyaları gizleyen virüs yok. Daha önce windowstan bu virüs bulaşmış ise dosyaları gizlemiştir.

Pardus'a flash'ı takıp bilgisayar klasöründen flash'a girip ctrl+h ile gizle dosyaları aktif edip gördüğünüz şüpheli dosyaları silebilirsiniz. Flash'taki virüsler pardusta çalışmaz. Sonra yine windows'a takınxa virüs varsa flash'a bulaşır ve böyle devam eder.
Kendi bilgisayarına takmıştır belki. Kendi bilgisayarında virüs vardır ve o bilgisayarı başka bilgisayar olarak görmüyordur.

Virüslü windows kurulu tahtalara etap yüklerken ekilit flashı oluştuğum flashıma virüs bulaşmıştı acaba d: bölümüne bulaştıysa virüs oradan geçme ihtimali var mı?🤔

Virüslü windows kurulu tahtalara etap yüklerken ekilit flashı oluştuğum flashıma virüs bulaşmıştı acaba d: bölümüne bulaştıysa virüs oradan geçme ihtimali var mı?🤔
Etap Pardus usb si ile tahtaya yükleme yaptığınızda tahtadaki bütün bilgiler/bölümler siliniyor ki? D bölümü diye bir şey yok.

ilksms
Geri