et leri teslim almadan kullanmaya başlamak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elf.krc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elf.krc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulumuza bu yıl vestel et ler kuruldu aslında çalışır durumda şu an ama tesisat ve teslim alma işlemleri henüz yapılmadı, bir hocamız özellikle kullanmak istiyor içine sadece z kitap yükleyeceğini söylüyor birde tabi internete bağlayıp o kitabı aktif hale getirmesi gerekiyor.

benim sorum teslim alma işlemleri için geldiklerinde ve tahtaları açtıklarında içinde program yüklü olduğunu gördüklerinde sorun olur mu? şu anda tahtaları kullanmamızın sakıncası var mı?

Teşekkürler

Aynı durum bizde de var. Tahtalar kurulu ama tesisatı yok. Uzatma elektrik kablosuyla kullanmak isteyen Öğretmenler var. işin doğrusu ben lab daki et yi kullaniyorum ara sıra.

Prosedürde ne yapmak lazım merak ediyorum. Bilen arkadaşlar bizleride aydinlatirsa memnun oluruz.

Arkadaşlar büyük risk alırsınız. Et leri özellikle alt yapı olmadan ve teslim alınmadan kullanırsanız vede akıllı tahtalar bir voltaj değişikliğinden dolayı yanarsa garanti kapsamına girmiyor. Birkaç okulda böyle oldu. Bilginiz olsun. Sadece ET teslim alınması yetmez alt yapınında teslim alınması gerekli.

hocam okulunuzun elektrik tesisatına güveniyorsanız kullana bilirsiniz ama öğretmenlere şifre vermeyin siz kendiniz yükleyin

Evet haklisiniz bizim ki sadece bir kaç sınıfın tahtası kullanılacak öğretmenimiz çok ısrarlı ben gerekli uyarıyı yaptım kendisine,program kurmakta sıkıntı yok yani

aynı sorun bizim okul da da var.et leri öğretmenler kullanmak istiyor ama teslimi yapılmadı.bayiyle konuştum daha bir ayı geçecek teslim edilmesi dedi.teslimi yapılmadan kesinlikle kullanmayın garanti dışı kalır dedi.kullansak bir türlü kullanmasak bir türlü. bu durumda olan arkadaşlar ne yapıyorlar acaba??

bizde de aynı durum söz konusu öğretmenlerin ısrarıyla şuan açtık tahtaları..gördüğüm kadarıyla antivirüs programı yok ne tavsiye edersiniz?

hocam bize de alt yapı kurulmadı ama ilçeden kullanabilirsiniz demişler. Bütün öğretmenler bende dahil kullanıyoruz. Eski okulumda da aynı durum var. Hatta kordinatör gelip nasıl kullanılacağını anlatıp şifreleri vermiş öğretmenlere.

flash bellek yuvalarını dikkatli kullanmalarını söyleyin öğretmenlere, normalde duvara ek kablo çekilecek duvardan takacaklar

yesilimsi' Alıntı:
bizde de aynı durum söz konusu öğretmenlerin ısrarıyla şuan açtık tahtaları..gördüğüm kadarıyla antivirüs programı yok ne tavsiye edersiniz?

hocam sınıflarda internet yok şu anda anti virüs kursak da güncel olmayacağından ben onun yerine deep freze kurmaya karar verdim burda tavsiye edilen deep freze alternatifi toolwiz time freeze programını kullanacağım
öğretmenler dosyaları için d sürücüsünü kullanabilir evet virüs bulaşır ama en azından sistemi korumuş oluruz

Time freeze kurdum ben de tahtalarin hepsine.masaüstü arkaplan resmini bir türlü değiştiremedim yalnız.

mavi85' Alıntı:
flash bellek yuvalarını dikkatli kullanmalarını söyleyin öğretmenlere, normalde duvara ek kablo çekilecek duvardan takacaklar

2. Faz altyapıda böyle bir uygulama yok.

bizdede aynı durum var okul müdürü tahtaların canını çıkarın dedi etkin kullanın dedi bizde canını çıkarmadan kullanıyoruz ama kabul işlemi yapılmadığı için kendi sınıfımdan başka tahtalara kesinlikle müdahale etmiyorum, karışmıyorum...

Hocam öğretmenlere admin şifresini çok çok çok çok çok güveniyorsanız verin..
Benim yaptığım işlem:
1-bir usb belleğe admin şifresini (not defteri) kaydettim.
2-acrobat, winrar, chrome, mplayer codek..+ bir iki programı da usb belleğe attım.
3-sınıf sınıf dolanıp kendim kurdum, ip veriyorum.
4-Resmi yazı çıkartım.İçeriği: ip dağılım listesi ve "lisansı ücretli programların kurulması durumunda tüm sorumluluğun öğretmene ait olduğu.."
5- Libreoffice'de sadece kaydetme ayarlarını gösteriyorum (Farklı kaydet-->Kayıt Türü). MS Office'e gerek olmadığını gösteriyorum.. excell, power point ve word ile bire bir aynı işlevi yapan bir program olduğunu gösteriyorum
Yalana gerek yok, 1-2 öğretmene admin şifreyi verdim, daha sorun çıkmadı.

Okul müdürümüz açsak ne olur dedi, garanti dışı kalma ihtimalinden bahsettim, gerek yok o zaman dedi.
Ben de aynen öyle düşünüyorum.
Garanti dışı kalıp bir servise gitse en iyi ihtimalle 1000-1500TL.
Neden bu riske gireyimki :sleep:

İli aradım, teslimler hocam 6 ay anca biter dedi, kullanalım mı dedik kullanın sıkıntı olmaz dedi.

Müdür dahil bütün öğretmenler açalım diyor ben de kuruluma başlayacam bugün bakalım inşallah sıkıntı olmaz.

Arkadaşlar kurulum yaptığınız şifreyi özelden yazabilir misiniz bendeki için kullanım süresi dolmuştur diyor, millet açmak istiyor ben depfreze kurmadan actirtmiyorum elim kolum bağlı

Kullanmakta ısrar eden olursa;
"Ben sorumluluk kabul etmiyorum, bozulursa ya da garanti dışı kaldığında sorumluluğu alacaksan, tutanak karşılığı kullanabilirsin" diye önlem alabilirsiniz.

Benim anlamadığım açtınız kullandınız bozuldu kapattınız. Tahta teslimatında bozuk dediğiniz taktirde tespiti var mı ? Tahtaya değişik yazılımlar kurmadığınız taktirde sorun olması mümkün değil.

ya bu tahtalar fil dışı tahtasımı gözünüzü sevim hocalarım yapmayın eğer okulunuzda topraklama varsa kullanın ki bunu vestelde il koordinatörleride belirtiyor yapmayın allahınızı seviyosanız boş boş dursunmu kesinlikle kullanılması taraftarıyım..

murat_erg' Alıntı:
ya bu tahtalar fil dışı tahtasımı gözünüzü sevim hocalarım yapmayın eğer okulunuzda topraklama varsa kullanın ki bunu vestelde il koordinatörleride belirtiyor yapmayın allahınızı seviyosanız boş boş dursunmu kesinlikle kullanılması taraftarıyım..
:+1: :+1: :+1:
Eline diline sağlık. Elektrik gibi fiziki bir sorun yoksa kullandırın. Öğretmenler kullanmaya alışsın.. BTvY derslerinde de http://www.eba.gov.tr 'yi tanıtın...

Program kurmak için gittiğim tüm sınıflarda hem öğretmenlere hem de öğrencilere http://www.eba.gov.tr 'yi hızlıca bir tanıtıyorum, hatta forumda güzel bir sunu vardı.. fatih-projesi-f278/eba-yeni-arayuz-tanitim-sunusu-varmi-t145479-15.html onu inceleyip siz de eba'nın reklamını yapın..
Yoksa öğretmenler soğuyor.. Teşbihte hata olmasın ilk ateşle ne kadar harlarsak o kadar ateş elde ederiz yoksa üfüre üfüre ateşi canlandırmaya gemiyi yüzdürmeye çalışmak zorunda kalırız..

Özellikle http://www.eba.gov.tr/eicerik (Anasayfada PORTALLER diye geçiyor..) bölümünde Öğretmenler için bölümünü vurgulayın.. eba şifresiyle tüm firmalara bedava giriş... Hatta bir öğretmen arkadaş derste morpakampüs, kursa okulistik kullanıyor. Öğretmenler için birçok kaynak .. ve her gün gelişiyor..
Bir de http://dosya.eba.gov.tr var. Öğretmenlere 5 gb Öğrencilere 1gb alan veriyor..

2. faz için eba da verilen imajı yükledik kullanıyoruz. 1-2 tahtada dokunmatik sorunu var. Başka da bir sorun yok. Kaldı ki dokunmatikler montaj sırasında da bozulabiliyormuş diye duymuştum. Daha önceki okulumda tahtayı indirip arkasından bir kablo değiştirmişlerdi dokunmatik çalışmıştı.

BBNET
Geri