ET Dokunmatik Sorunu

Kodla Büyü

yildizli_85

Aktif Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Okulumuzdaki Etkileşimli tahtalara Mersin 2. Faz Sistem Yedeğini Clonezilla ile kurdum. Ancak dokunmatiğinin çalışmadığını farkettim. Arkadaşın tavsiyesiyle sağlam bir tahtadan D: sürücüsündeki VGA klasörünü alıp driverini kurdum ancak hala çözülmedi. Fare imleci de ekranda gözükmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
(forumda araştır bulursun diye bir tavsiyede bulunmayın lütfen, araştırmaktan başım ağrıdı ve bunaldım. ET olan bir okula atanalı yeni oldu. )

peki imajı kurmadan önce dokunmatik çalışıyormuydu eğer çalışıyordu ise imajsız normal kurulum yap

ademola' Alıntı:
http://www.kodevreni.com/1448-fatih-vestel-akıllı-tahta-touch-driver-windows-7-windows-8-64-32/
yine olmadı. :(

tolgahan0724' Alıntı:
Hocam tahta ile gelen intelin vga driverını kur yeter sorun çözülecektir. :+1:
Hocam ya ben driver kurmasını bilmiyorum, ya da tahtada sorun var. driveri defalarca kaldırdım kurdum sonuç hep aynı :( kafayı yedirtecek bana bu tahtalar

dijireis79' Alıntı:
peki imajı kurmadan önce dokunmatik çalışıyormuydu eğer çalışıyordu ise imajsız normal kurulum yap

Evet hocam çalışıyordu. İmajsız kurulum nasıl olacak? USBden windows yüklemesi mi? Cahilliğimi bağışlayın.

İmajı yeniden yükleyin hocam, bende de aynı şekilde olmuştu. Yeniden yükleyince düzeldi.

Hocam donanımsaldır. Çağırın servisi gelsin yapsın... Ne ise sorunu onlar bulsunlar...

0850 222 48 70 nolu telefondan kayıt oluşturun. Hatta diğer tahtaları anahtar girişlerini vs de kontrol edin toptan gelip yapsınlar.

Benim de şöyle bir sıkıntım var dokunmatik ile ilgili. Dokunmatik tahtanın bazı yerlerinde dokunduğum yerin 10 cm uzağını gösterirken tahtanın bazı bölümlerinde parmağımın 1-2 cm uzağını gösteriyor bu donanımsal bir sorun mu yazılımsal bi sorun mu?

hyalcin_61' Alıntı:
Benim de şöyle bir sıkıntım var dokunmatik ile ilgili. Dokunmatik tahtanın bazı yerlerinde dokunduğum yerin 10 cm uzağını gösterirken tahtanın bazı bölümlerinde parmağımın 1-2 cm uzağını gösteriyor bu donanımsal bir sorun mu yazılımsal bi sorun mu?
bu toz sorunu hocam tahtanın iç çerçevesini kuru peçete ile temizleyin.

yildizli_85' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Okulumuzdaki Etkileşimli tahtalara Mersin 2. Faz Sistem Yedeğini Clonezilla ile kurdum. Ancak dokunmatiğinin çalışmadığını farkettim. Arkadaşın tavsiyesiyle sağlam bir tahtadan D: sürücüsündeki VGA klasörünü alıp driverini kurdum ancak hala çözülmedi. Fare imleci de ekranda gözükmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
(forumda araştır bulursun diye bir tavsiyede bulunmayın lütfen, araştırmaktan başım ağrıdı ve bunaldım. ET olan bir okula atanalı yeni oldu. )
hocam benim çalışan tahtam bu sabah bozuldu, baktim ki aygıt yöneticisinde dokunmatik ekran yok. sizde kontrol edin. sanki fişi çıkmış gibi servis çağırdım.

Yeni tahtalarda kurduğum yedekten sorun çıkmadı, ekranlar dokunmatiği tanıyor, ancak şöyle birşey var, dokunmatik çok hassas. çift tıklamak çok zorluyor, bunla ilgili bir ayar var mı?

Görevlendirildiğim okulda 40 tahtaya mersin faz 2 kurdum bir sıkıntı çıkmadı fakat kendi okulumuza gelen yeni tahtalara kurmak istediğimde hem biostan görmesi farklı hemde kurduktan sonra ses çalışmıyor, ilk resetten sonra da dokunmatik de çalışmıyor. neden olabilir acaba. Nasıl çözerim bu sorunu? Yeni tahtalarda bilsayar başlatılırken "press shift f10 to ..." ekranı geliyor kısa süre için, eskisinde yoktu böyle bir şey. Boot seçenekleri de daha farklı.

VUR4L' Alıntı:
Görevlendirildiğim okulda 40 tahtaya mersin faz 2 kurdum bir sıkıntı çıkmadı fakat kendi okulumuza gelen yeni tahtalara kurmak istediğimde hem biostan görmesi farklı hemde kurduktan sonra ses çalışmıyor, ilk resetten sonra da dokunmatik de çalışmıyor. neden olabilir acaba. Nasıl çözerim bu sorunu? Yeni tahtalarda bilsayar başlatılırken "press shift f10 to ..." ekranı geliyor kısa süre için, eskisinde yoktu böyle bir şey. Boot seçenekleri de daha farklı.
hocam boot seçeneklerini bi kontrol et press f 10 dediği şey ağdan başlatma seçenekleri. faz2 tahtalar ile faz 1 lerin bios u farklı.

Benim kurduğum iki okulun tahtaları da faz2. Ama biri geçen sene kuruldu, biri bu sene. Aynı donanımla gelmeleri gerekmezmiydi. Sizin Mersin Faz2 geçen sene kurulanlara eksiksiz olurken. Bu sene kurulan tahtalarda uyumsuzluk yapıyor. Dokunmatik ve ses çalışmıyor. Nasıl aşarım bu sıkıntımı.

Bizim tahtaların birinde de dokunmatik calismiyordu. Ariza bildirdim servis gelip kameralari degistirdi. Gecen seneki faz 2 lerle bu sene kurulanlar arasinda donanimsal farkliliklar var. Bu sene kurulan faz 2 lere eba imaji yüklüyorum. Sorunsuz.

VUR4L' Alıntı:
Benim kurduğum iki okulun tahtaları da faz2. Ama biri geçen sene kuruldu, biri bu sene. Aynı donanımla gelmeleri gerekmezmiydi. Sizin Mersin Faz2 geçen sene kurulanlara eksiksiz olurken. Bu sene kurulan tahtalarda uyumsuzluk yapıyor. Dokunmatik ve ses çalışmıyor. Nasıl aşarım bu sıkıntımı.
D sürücüsünde orjinal driverları olması lazım.

Hocam merssin faz 2 de yok. Orijinal gelen halinde var sanırım. Dokunmatigi optic touch device dan tekrar aktif edebiliyorum fakat normal mouse gibi davranıyor ayarlarini degistiriyorum 4 nokta yapiyorum fakat olmuyor. Cok sinir bir durum. Cozemedim gitti. :cry:

BBNET
Geri