Eskiden bu da vardı....

Kodla Büyü

pasha34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eskiden dostluklar vardı.
özlediğiniz ve unutmaya başladığımız değerleri yazalım...

Birşey almak isteyipte elinde para olmadığı için babanın eline baktığın için alamamak vardı. Şimdi ise kendi adıma evim arabam bilgisayarım bisikletim cep telefonum kısaca herşeyim var ama sanki bazı şeylere ulaşamamak o günleri daha değerli yapıyordu.

Benim için eskiden bunlar vardı diyebileceğim şeyler 07.06.2011 tarihinden önce idi... :cry:

xsentiuss' Alıntı:
Birşey almak isteyipte elinde para olmadığı için babanın eline baktığın için alamamak vardı. Şimdi ise kendi adıma evim arabam bilgisayarım bisikletim cep telefonum kısaca herşeyim var ama sanki bazı şeylere ulaşamamak o günleri daha değerli yapıyordu.
:+1: :+1: :alkis: :alkis:

Eskiden okul çıkışı siyah önlükleri bir çırpıda çıkarıp, ekmeğe salça sürüp topa gitmek vardı...

ESKİDEN güven vardı, yolda kalmışa düşene yardım, misafire ikram vardı.
ESKİDEN insanlar birbirine ödünç verirdi. Şimdilerde herkes bankasına faize borç veriyor.
O parayla da banka başka bir kardeşine senin adına borç veriyor, o ihtiyac sahibi ya;
ondan fazlasıyla alıp yarısını sana yarısını kendiler alıyorlar.
ESKİDEN insanlar düşünürdü, şimdilerde düşünen insan az, ve gelecek nesil ne olur bilmem.
çünkü tefekkürün dinde yeri vardı. Şimdilerde herkes bir hırsla çalışıyor hiç ölmicekmiş gibi.
ESKİDEN dostluk hal hatır birbirini sayma, sorma vardı. Şimdilerde birbirine sayma ve birbirini soyma var.
şimdilerde herkesin bir işi gücü var, kimseleri arayıp sormaz, neden ; işi çoktur sorsan.
ESKİDEN sila-i rahim vardı, bilmem mezardakilerin işi yok muydu acep.
ESKİDEN ne yoktu ki; "çok mu ihtiyarladık ne"

sonay67' Alıntı:
eskiden evlenmeden :lol: mahalleden kız arkadaşlarla odama çekilip sohbet muhabbet etmek vardı

eskiden, evlenmeden...tatil başladı mı misss gibi annenin evine gidip 2 ay rahatça kalmak vardı :( ......

voltran voltran vardı
karaşimşek vardı
dünyayı kurtaran adam vardı
Şaban vardı
her gün yeni bölümle tom ve jery vardı.
mariana
rozalinda
susam sokağı
ve adını bile hatırlayamadığım bi sürü pembe dizi kuşakları vardı teyzeler analar bilmem neler toplanıp çerez dedikodu eşliğinde izlerlerdi

eskiden cep telefonu yoktu,internet yoktu,uçağa binmek uzay yolculuğu yapmak gibiydi,televizyonda tek kanal vardı....vay bee...

USB bellek yoktu. CD-Writer çok pahalı idi.
Disketler vardı. Arkadaşımın bilgisayarındaki 6 MB lık dosyayı, winrarla bölüp 5 farklı diskete kaydedip evde tekrar birleştirerek dosya taşıdığım olmuştu.

akşam geç saatlere kadar sokakta oyun oynamak vardı. (tabi her saat başı balkondan size bağıran anneniz de)

fahrican' Alıntı:
USB bellek yoktu. CD-Writer çok pahalı idi.
Disketler vardı. Arkadaşımın bilgisayarındaki 6 MB lık dosyayı, winrarla bölüp 5 farklı diskete kaydedip evde tekrar birleştirerek dosya taşıdığım olmuştu.
:+1:

üstüne 4 araba aldım ama toplam vitesi 20 benim bisikletim 21 vitesliydi hemde....... :puhaha:

eskiden büyüğe saygı vardı, öğretmen vardı karşılaşınca önümüzü iliklediğimiz, öğrenci vardı öğretmenine her daim saygı gösteren. İtibar vardı. Büyük hata yapmaz, küçük kusur işlemez hata - kusur olduğu zaman saygıyla üstü kapatılır. Cezalar bile dokunmazdı insana. Eskiden (biz çok görmedik ama) yokluk vardı yoklukta huzur vardı. Haddini bilme, yokluğa razı olma, küçük şeylerle mutlu olma vardı. Şimdi pek çok şey var. Bu pek çok şey bizi daha çok şeye muhtaç ediyor farkındayız veya değiliz. Şimdilerde eskiden insan ne kadar zengin olursa olsun elde edemeyeceği veya bulamayacağı şeyler vardı akıllı telefonlar, tabletler, sınırsız internet...

Hayatı kolaylaştıran bir sürü oyuncağa sahibiz. Oturduğumuz yerden dünyanın işini yapabiliyoruz. Ama sanki işlerimiz daha da çoğaldı, yetişmez oldu, her yana koşturmacalar hep bir acele bir türlü yetişmeyen işler. Stres diye bir şey icad oldu, eskiden herhalde bir derdi var derdik, konuşur, dinler, nasihat eder, söylenene uyar ve dertlerimizi çözmeye çalışırdık. Şimdi bu sözüm ona stres yüzünden türlü türlü hastalıklar çıktı.

Bilmiyorum ki eski mi iyiydi yoksa şimdi mi?

BBNET
Geri