Enteresan bir proje

Kodla Büyü

datatraveler

Seçkin Üye
Seçkin Üye
şimdi scratch'ı zaten biliyorsunuz. ama aslında scratch kullanarak en basit haliyle bir led'i yakıp söndürmek veya basit bir kumandalı arabada yapmak mümkün. ben şu an ledleri yakma aşamasını yeni bitirdim :)
nasıl sorusunun cevabı arduino ve s4a'nin birleşimi oluyor. arduino ile youtube a bakarsanız elemanlar acayip robotlar dahi yapabiliyorlar. s4a ise arduino programlayı scratch ile gerçekleştirmenizi sağlıyor. geçenlerde öğrencilere gösterdim vaaaaaav diyenler oldu. (özellikle erkek öğrenciler) tabş bazı projeler için ortaokul seviyesinin yeterli olup olmadığı tartışılır ama maksat öğrenciye böyle bir şey olduğunu göstermek.

youtube videolarına(s4a yazınca çıkıyor) bakarak fikir edinebilirsiniz. ayrıca ilgili arkadaşlarında scratch ve arduino ile geliştirdikleri projeleri varsa ve paylaşırlarsa biz de bir şeyler öğreniriz.

hocam süpersin ya tübitak bilim fuarı için bişyeler yapmayı düşünüyorduk yapabilirsek paylaşırım hocam

Evet halkımızdan gelen yoğun talep üzerine led yakmanın fotolarını paylaşıyorum. yakında dünyayı ele geçirecem.

Ekli dosyalar

• devre.JPG
    devre.JPG
    175.6 KB · Görüntüleme: 3,696
  • s4a.JPG
    s4a.JPG
    182.8 KB · Görüntüleme: 3,695
teşekkürler hocam forumda böyle şeylerle ilgilensek daha güzel olacak, bende dahil yine daldık siyasete :)

tsigalko' Alıntı:
ayrıca ilgili arkadaşlarında scratch ve arduino ile geliştirdikleri projeleri varsa ve paylaşırlarsa biz de bir şeyler öğreniriz.

Destekliyorum.
Öğrencilerime App Inventor kullanarak kendi yazılımlarını yaptıracağım. Ancak ellerinde tutabildikleri bir lambaya hükmedebilmeleri onları daha da keyiflendirecek. Basit gibi düşünülse de içinde fotosel olan projelere giriştiklerinde heyecanlarının katlanacağını düşünüyorum.
Tebrik ediyorum sevgili hocam.

Çok güzel hocam. Biz de scratch ile başladık. ama bu kadar ileride değiliz. Çocuklar bu programı çok seviyorlar. Umarım ilerleyebiliriz evde bilgisayarları yok ama onları bu tarz iyi programlarla tanıştırabilmek bile başarı....

bende bu kitleri takip ediyorum ama fiyatlar 50 dolar civarı. picobord makey makey aurdino. bu fiyatlarla öğrencilere aldırmak imkansız. daha ucuza bulan varsa paylaşırlarsa memnun olurum

picoboard biraz pahalı ama arduinonun klonları oldukça ucuz. robotirtan.com ya da aliexpress' de ucuz klonlar var. orjinalleri ile ile aynı. kullanımda bir farkları yok.

yaklaşık 1 aydır hazır robot kitlerini araştırıyorum en sonunda hem fiyat hem de uygulama açısından en uygununu buldum. Bugün yarın siparişini vereceğim. Kendine özgü bir sürükle bırak programlama dili olan bir hazır robotik platfrom. Sensörleri hazır olarak üzerinde ve lego ile uyumlu bir çok proje çıkabilir. İngilizce müfredatı da var. Türkçe'ye çevirip ilk önce yetiştirme kursunda öğrencilerle birlikte projeler yapmayı düşünüyorum. Fiyatına gelince tanesi 49 avustralya doları 100 tl yani. 10 tane alınca 750 tl gibi bir fiyata geliyor. Bence uygun bir fiyatlandırma. Umarım beklediğim gibi olur.

http://meetedison.com/

Online uygulama için;

http://edwareapp.com/?_ga=1.262393803.6 ... 452495814#

BBNET
Geri