endüstri ve teknik lise tercih yardım

Kodla Büyü

canoz06

Site Gezgini
herkese iyi akşamlar.
arkadaşlar il içi eş durumunda endüstri meslek lisesi açıldı sanırım da gelir.
6 yıldır ilkokuldayım hemen hemen unuttum çoğu şeyi.
sizce endüstri meslek lisesini yazayım mı zorluk çekermiyim dersler konular hakkında fazlada bilgim yok.
oradaki öğrencilere yazık eder miyim?

biraz bakınca hatırlarsın diye düşünüyorum hocam. bende 3 yıl ilköğretimden sonra metem e geçtim, hiçbir sıkıntı yaşamadım. gerçi bizim öğrenciler okuma-yazmada sıkıntı yaşıyor daha. beni zorlayabilcek bir öğrenci çıkmadı, belkşde ondan

Valla bu ilkokuldan ben de sıkıldım açıkçası (tembel bi adam olmama rağmen). Özellikle son teftişten sonra liseye dönme isteğim bi kat arttı. Bence geçebiliyorsan geç

Hocam bende tembel biriyim biraz da o yüzden gözüm yemiyor dediğin gibi bende sıkıldım hani bir kaç fikir alayım dedim

Hocam bende 4,5 yıl bir köy okulunda ilk öğretimde çalıştıktan sonra geçtim meslek lisesine ilk yıl derslere epeyce hazırlanmak gerekiyordu, bir de modüler sisteme göre plan falan hazırlamak zorlamıştı(Gerçi planların hepsini foruma koyuyor arkadaşlar ama bende kötü alışkanlık her sene kendim oturur hazırlarım tüm evrakları) epeyce hata olmuştu planlarda sürekli güncellemek zorunda kalmıştım. Şimdi ders konusunda en ufak bir sıkıntı yok her şeyi tekrar hatırladım.

Dersler ve modüller sıkıntı değil. Megep modül içeriklerine bakarsanız temel düzeyde anlatılıyor. İlk yıl biraz zorlansadınızda elinizdeki döküman ve program örneklerini arşivlerseniz gelecek yıllarda rahat ediyorsunuz. Derslere iki öğretmen birlikte giriyorsa çok rahat oluyor. Okulda sınavla öğrenci alan anadolu kısmı yoksa bilişim bölmü seviyeleri vasat ve altında oluyor. 10 tane sayının ortalamasını aldırmak ve döngü komutlarını anlatabilmek için epey zorlanmanız gerekecek.

Asıl önemli olan tercih edeceğiniz okulun diğer özellikleri. İdare nasıl, öğrenci davranışları nasıl. Maalesef bazı liselerde görev yapmak hapishanede gardiyanlıktan daha zor. İdarede öğrencilere çanak tutuyorsa durum iyice kabus oluyor. Formatör öğretmenken yapmadığımız nöbet ve sınıf rehberliği gibi görevler de verilecek. Dersiniz bittiğinde çıkıp evinize gidebileceksiniz. İşletmeye öğrenci gönderiliyorsa onların denetiminden haftada 18 saate kadar koordinatörlük adı altında derse girmeden ek ders alabileceksiniz.

hocam geçebiliyosan geç tabi ya, öğretmen olduğunun farkına varırsın, ilk yıl zorlanırsın sonra alışırsın bırakamazsın ;)

İdare ve okul açısından çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum. Öğrenci düzeyide pek iyi değildir. Sonuçta ilçe merkezi.
İlk sene biraz sıkıntı olur sanırım sonra düzene oturur diye düşünüyorum ama ilk başta biraz kararsız kalmıştım mesajlarınızdan sonra karar verdim.
Herkese teşekkürler ilginizden dolayı.

hocam endüstri meslekte dersleğin zorluğu bir yana öğrencilerin çoğu saygısız ve seviyesiz oluyor, dik başlılık yapıyor, insan öğretmenlikten soğuyor, öğretim bitiyor bir yerden sonra sırf eğitimle uğraşıyorsun, zaten çarpım tablosunu zor bilen çocuğa programlama öğretmeye çalışıyorsun o da olmuyor. Ama sınavla öğrenci alan anadolu meslek lisesi, anadolu teknik lisesi olabilir.

fahrican' Alıntı:
Asıl önemli olan tercih edeceğiniz okulun diğer özellikleri. İdare nasıl, öğrenci davranışları nasıl. Maalesef bazı liselerde görev yapmak hapishanede gardiyanlıktan daha zor. İdarede öğrencilere çanak tutuyorsa durum iyice kabus oluyor. Formatör öğretmenken yapmadığımız nöbet ve sınıf rehberliği gibi görevler de verilecek .
:+1:

BBNET
Geri