En çok tıklanan 10 haberi bulma (php - sql) YARDIM!

Kodla Büyü

yunsur

Üye
Mrb arkadaşlar. Ben bir haber sitesiyle uğraşıyorum. Veri tabanımın ismi haber . 10 tane tablom var manset,siyaset,spor,yasam,aile,ekonomi...
diye. Tablolarımın hepsinin içeriği aynı. Hepsinde tıklama değerini tutan hit var. Şimdi En çok tıklanan 10 haberi hitlere göre nasıl sıralarız. Yardımlarınızı bekliyorum....
$sorgu="SELECT * FROM manset,siyaset,..... order by hit desc limit 10"; bu şekilde çalışmadı. Başka yolu varmı acaba.... :!: :!:

Arkadaşlar tek tablo sıralamak kolay ama 10 tane tablo, sadece isim farklı içindekiler aynı. En çok tıklanan hit değerine göre sıralama yapıcaz ama nasıl...

Veritabanını hatalı oluşturmuşsunuz. Haber adındaki bir tabloda haberleri tutup buradaki kategoriID alanı ile kategori adındaki başka bir tabloyla ilişki kurmanız lazımdı. Bence veritabanını bu şekilde tasarlayın yol yakınken.

Veritabanımın ismi haber. Tablolarımın ismi manset,spor,siyaset,...vs. Veritabanının ismi önemli değil. Değişiyor zaten. isim farklı tabloların içeriği aynı. Hepsinde hit diye bir değer var. Bu değere göre sıralama yapmak istiyorum...ama nasıl ...

Ben de onu diyorum. Tasarım olarak aynı tabloları tekrar tekrar oluşturmak veritabanı tasarım kurallarına aykırı, sonradan böyle problemlerle karşılaşırsınız. Siz o tabloları birleştirip, kategori adında başka bi tablo oluşturun.

yunsur' Alıntı:
Veritabanımın ismi haber. Tablolarımın ismi manset,spor,siyaset,...vs. Veritabanının ismi önemli değil. Değişiyor zaten. isim farklı tabloların içeriği aynı. Hepsinde hit diye bir değer var. Bu değere göre sıralama yapmak istiyorum...ama nasıl ...
hepsindeki hit değerine göre sıralama yapamazsın, sadece bir tablonun bir alanına göre yapabilirsin sıralamayı. birden çok tablodan veri çekebilirsin tabi.

BBNET
Geri