Emniyet kemeri tokası yasaklanıyor!

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Emniyet kemeri tokası yasaklanıyor!

Sahte emniyet kemeri tokası satışı yapan ve kullanan vatandaşlara Kabahatler Kanunu kapsamında 182 TL idari para cezası uygulanacak.

Erzincan'daki uygulama emsal gösterilmesiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile tebligat gönderilerek karar Türkiye genelinde yaygınlaştırıldı.

Erzincan'da 17 Kasım 2013 günü meydana gelen ve 31 yaşındaki Ersin Coşgun ve nişanlısı 25 yaşındaki Esra Gerek'in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında emniyet kemeri yerine sesini kesmek için toka takılmasının önemli faktör olduğunun ortaya çıkması üzerine Erzincan Valiliği bir genelge yayınlayarak, il genelinde emniyet kemeri tokasının satılmasını ve kullanılmasını yasaklamıştı. Erzincan Valiliği tarafından alınan karar İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 82 ile örnek olarak gönderilerek aynı şekilde bir karar alınması ve uygulanması istendi.

ESNAFLAR ARTIK EMNİYET KEMER TOKASI SATAMAYACAK

Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, Sanayi Sitesi'ni gezerek esnafları uyardı. Uygulamanın detayı hakkında esnafa bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, "Valiliğimizin yürütmüş olduğu proje kapsamında il genelinde emniyet kemeri tokası yerine kullanılan bu aparatların satışı, bulundurulması, kullanılması yasaklanmış durumda. Satan esnafımıza bu şekilde tebligat yapıyoruz." dedi. Emniyet kemeri toka aparatı satan Selahattin Genç, tebligattan sonra artık satış yapmayacaklarını kaydetti.
kaynak:sikayetvar

Ekli dosyalar

• kemer.jpg
    kemer.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 683
güzel karar, şahsen ben de var ancak emniyet kemeri kullanıyorum ama yanıma oturanlar takmak istemezse ötüp duruyor. ben de çareyi kablosunu sökmekte buldum. 2 metre gidecek bile olsam takıyorum bu arada.

adeministrator' Alıntı:
güzel karar, şahsen ben de var ancak emniyet kemeri kullanıyorum ama yanıma oturanlar takmak istemezse ötüp duruyor. ben de çareyi kablosunu sökmekte buldum. 2 metre gidecek bile olsam takıyorum bu arada.
Kendi kemerimi sürekli takarım ama yolcu için mecburen sahtesini kullanıyorum. :)

aracıma binenler dahil herkes kemeri takmadan hareket etmem prensip oldu artık kimse de yadırgamıyor

İşleri güçleri yok bunların nelerle uğraşıyorlar dolandırıcılığı açık açık yapan bir ülkeyiz ne kadar güzel

Ön koltuğa oturanlara bağlatıyorum kemeri de arkada oturanlar ailem olursa takın diyebiliyorum. Diğerlerine pek ciddi gelmiyor arkada oturup kemer takmak. Bence önde olduğu kadar arka koltukta da önemli emniyet kemeri özellikle de çocuklar için.

BBNET
Geri