ELM327 kullanan var mı?

Kodla Büyü

hgx2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar aracım için android program yazarken nette rastladım, elm327 adında bluetooth üzerinden haberleşebilen araç arıza tespit cihazları var. android için gelişmiş özelliklere sahip torque programı ile eğer aracınız destekliyorsa aracın bütün bilgilerini(arıza, basınç, devir, sıcaklık,yakıt... birsürü) okuyabiliyorsunuz.
Türkiyede satanlar 30 tl ile 150 tl arasında fiyat biçmişler, çinde 6-10 dolar civarında. çinden bitane almayı düşünüyorum ama hangi modeli iyidir, tavsiyeniz var mı?

eğer daha önce duymadıysanız ve otomobil meraklısı iseniz mutlaka inceleyin, sizde almayı düşünürsünüz, youtube da torque ve elm327 kullananların videoları mevcut.

sponsorumuzun sattığı elm327 çeşitleri
http://www.buyincoins.com/s/elm327.html

örnek bir video ford focus testi
http://youtu.be/U-h_J7RDXdw

Ben kullanıyorum. Aracım Ford Focus TDCI 2008 model. Bir çok değeri okuyabiliyor. Arıza kayıtlarını okuyup silebiliyor. Honda Civic, Doblo, Fiat 500L, Volvo S40 WV polo araçlarda denedik, sorunsuz çalıştı. Eğer aracın modülüne müdahalede bulunacaksanız kablolu olanları modifiye edip kullanabiliyorsunuz. Sadece değerleri okurum arızaları görür silerim derseniz bluetooth olanı yeterli. 2 cihaz kullandım. İkisinde de sorunla karşılaşmadım. Üzerinde açma kapama butonu olan daha kullanışlı geldi bana. Merakınız varsa tavsiye ederim. Android işletim sistemi için yazılım desteği güzel. Windows yazılımları da var. Herhangi bir model önermeye gerek yok. Neredeyse hepsi birbirinin aynısı.

mkenan hocam bilgilendirme için sağol. ben kapı, bagaj, dörtlü açma-kapama işlemini röleyle yaptırıyordum, san bu işlemler sisteme müdahale olabilir, işi garantiye alıp bi bluetoothlu, bi de kablolu sipariş ediyim.

izmitli hocam 1996 sonrası üretilen araçlarda bulunan OBD soketine takılıyormuş.
aracın özelliğine göre hangi sensörler varsa o sensörlerin değerlerini okuyabiliyormuşsunuz.

hgx2' Alıntı:
mkenan hocam bilgilendirme için sağol. ben kapı, bagaj, dörtlü açma-kapama işlemini röleyle yaptırıyordum, san bu işlemler sisteme müdahale olabilir, işi garantiye alıp bi bluetoothlu, bi de kablolu sipariş ediyim.

izmitli hocam 1996 sonrası üretilen araçlarda bulunan OBD soketine takılıyormuş.
aracın özelliğine göre hangi sensörler varsa o sensörlerin değerlerini okuyabiliyormuşsunuz.

teşekkürler hocam

BBNET
Geri