elle ip girişi yapılınca internet bağlantı sorunu

Kodla Büyü

allpier

Aktif Üye
arkadaşlar çözemediğim şöyle bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

BT sınıfımdaki her bilgisayarda benim bilgisayar dahil internet bağlantım vardı hepsine ip verilmiş durumdaydı önceden çalışıyordu. geçen hafta modemimiz bozuldu okula yeni modem aldık bağlantı sağladık fakat elle ip girilen bilgisayarlar internete girmiyor otomatik ip olursa internet bağlantısı oluyor. sebebi ne olabilir. 1 haftadır her şeyi denedim ama gözümden kaçan bir şey mi var bilemedim. yardımcı olabilecek birisi varsa memnun olurum.

Hocam aynı sorun bende de 1 haftadan beri var :)
Bugün IP'i otomatik al dedim ve internete bağlanabiliyorum.
Switch yada kablolardan şüpheleniyordum. İlginç olan hiçbir donanım aygıtı eklemedik ya da değiştirmedik. Çakışma yapan bir aygıt olabilir diye şüpheleniyorum.

Elle girdiğiniz ip modemin ip aralığında olmalı örneğin bende iki tane tp link ap var biri 192.168.1.1 ile arayüze girerken diğeri 192.168.0.254 ile giriyor. Eğer modemi değiştirdiyseniz aradaki 0 ve 1 lere dikkat edin.

hocam elle ip de bütün bilgisayarlar elle ip alması lazım. Eğer otomatik ip alan bilgisayarlar varsa önce açılan o ipyi alıp sıkıntı çıkarabilir. Ama bizde de otomatik ip olmasına rağmen arada bağlanamama sorunu oluyor. Modemi açıp kapatıyorum düzeliyor. Sanırım Telekom kaynaklı bir sıkıntı.

Resimde kırmızı dikdötrgen içine alınan kısım modem değiştiğinde değişir.Otomatik ip al dedikten ve internete bağlandıktan sonra ayrıntılardan ya da modem klavuzundan varsayılan ağ geçidini öğrenip onunla değiştirmeiniz gerekiyor.

Ekli dosyalar

• ip.png
    ip.png
    41.4 KB · Görüntüleme: 862
Okulda benden başka IP verme, ekleme, çıkarma yapacak biri yok. Durduk yere internet bağlantısı gidip geliyor. 2 gün önce tamamen gitti. Bugün otomatik IP al dedim ve şu an internetteyim.
Bir süredir de BT sınıfında netsupport bağlantım kopuyordu. Yenile dediğimde tüm bilgisayarlar tekrar bağlanıyor. 1 dk sonra tekrar kopuyor. Tahminim bir aygıt(siwtch,access point) çakışma yaptırıyor. Ama hangi aygıt bulamadım.

a-anil06' Alıntı:
Resimde kırmızı dikdötrgen içine alınan kısım modem değiştiğinde değişir.Otomatik ip al dedikten ve internete bağlandıktan sonra ayrıntılardan ya da modem klavuzundan varsayılan ağ geçidini öğrenip onunla değiştirmeiniz gerekiyor.
:++:

samandira' Alıntı:
Okulda benden başka IP verme, ekleme, çıkarma yapacak biri yok. Durduk yere internet bağlantısı gidip geliyor. 2 gün önce tamamen gitti. Bugün otomatik IP al dedim ve şu an internetteyim.
Bir süredir de BT sınıfında netsupport bağlantım kopuyordu. Yenile dediğimde tüm bilgisayarlar tekrar bağlanıyor. 1 dk sonra tekrar kopuyor. Tahminim bir aygıt(siwtch,access point) çakışma yaptırıyor. Ama hangi aygıt bulamadım.

Switchinnizi test edin.Modemden direk kendi bilgisayarınıza bir kablo çekin.Modemden direk kullandığınızda sorun yoksa switchte sıkıntı olma ihtimali yüksek.

a-anil06' Alıntı:
samandira' Alıntı:

Switchinnizi test edin.Modemden direk kendi bilgisayarınıza bir kablo çekin.Modemden direk kullandığınızda sorun yoksa switchte sıkıntı olma ihtimali yüksek.

Hocam bende switch'ten şüpheliyim. 20 bilgisayarım var BT sınıfında. Bazen 6 tanesi int.e bağlanıyor. Diğerlerinde bağlantı yok. Sonra hepsi bağlanmaya başlıyor. Bu arada sadece BT sınıfmda değil, aşağıda idare katında da bir panel ve içinde switch var. Yaklaşık ikisi de 10 yıllık. Sanırım ömürleri doldu. Profesyonel bir yardıma ihtiyaç var.

eemree' Alıntı:
birde modemin ip aralığı ile sizin elle verdiğiniz ip aralığı aynı mı
önce buna bakın eğer aynıysa
hocam dns yi

195.175.39.39
195.175.39.40

yapın internet gelecektir

network-ag-ve-internet-teknolojileri-f42/dns-ayarlarini-degistirince-internete-giremiyorum-t137066.html
hocam teşekkür ederim dnsyi sizin verdiğiniz şekilde değiştirince benim bilgisayar internete girdi.
diğer arkadaşlara da teşekkür ederim ama o seçenekleri denemiştim daha önce alt ağ maskesi falan değiştirip denemiştim.

BBNET
Geri