Elektrik tasarrufu için öneri..

Kodla Büyü

coolbilgisayarci

Aktif Üye
Değerli arkadaşlar okullarınızdaki tüm bilgisayarları örneğin 5 dk kullanılmadığında uyku moduna geçmesini sağlarsanız hem elektrik konusunda hem de radyasyon önleme açısından ciddi bir tasarruf yapabiliriz diye ümid ediyorum, ne dersiniz..

kapattırırsanız tenefüse çıkarken pcleri uyku moduna gerek kalmaz. hem önceki derste yapılanlar diğer derste öğrenciler tarafından hazır olarak kullanılmış olmaz

Ben okuldaki tüm pcleri(idaredeki bazı pcler hariç) 10 dakika sonra ekran kapanacak, 15 dakika sonra da uyku moduna geçecek şekilde ayarladım.

Projeksiyonlara da uyku modu ayarı yapmak gerekiyor.

Ayrıca toner tasarrudu için de, şart değilse siyah renk yerine en açık gri veya biraz önemli ise koyu tonlu bir gri kullanılmasını öneriyorum. ctrl+a ve seçilenlerin yazı tipi rengini açık gri, koyu gri tercihe göre kolayca değiştirmeyi öğretmek lazım. ctrl+a ile seçilebildiği kadar, fazla zaman almayacak şekilde. En açık gri bile gayet okunaklı oluyor.

monitörler 5 dk sonra kapattırılabilir. Eski monitörler çok elektrik tüketiyor.

Uygulama başlarken bilgisayar açtır. Ders sonu kapattır. Uyku modu, monitör kapat gerek kalmaz... Ben öyle yapıyorum. Uygulama başlamadan bilgisayar açan ceza da alıyor tabi...

ben ders aralarında monitörleri öğle arasında da hepsini kapattırıyorum.30 makina baya fark ettirir elektrik tüketimini.

basit bir uygulamayla tasarruf sağlamak bence önemsiz bir olay değil, herkesi bu konuda lütfen duyarlı olmaya çağırıyorum sonuçta damlaya damlaya göl olur..

BBNET
Geri