Elektirk kesintisi sonucu yanan bilgisayarlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mebbis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mebbis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün okulumda elektirikler 10 snde 3 kez gitti geldi. daha sonra yarım saat sonra elektrikler tekrar geldiğin de 5 adet bilgisayardan yanık kokusu geld ve açılmadı. öğleden sonra diğer bilgisayarları tekrar kontrol ederken bir tanesi düğmesine basar basmaz patladı ve yine arkadan duman çıkıp yandı. Nasıl bir yol izlemeliyim. idareye bilgi verdim sözel olarak. yazılı bilgi vermelimiyim. Ve bu pclerin tamiri elektirk şirketinden alınabilirmi?

muhtemelen powerlri yanmıştır piyasada 30 TL civarı kendiniz takabilirseniz iyi olur.
okul idaresine söyleyin alsınlar sizde tatakarsınız

hocam elektrik yüksek geldiyse (inşallah öyle değildir) anakartlar da arızalanmış olabilir.

benimde başıma gelmişti 4-5 tane power sub yanmıştı anakartlar yanmamıştı sizinkinde de power sublar ölmüştürr

Anakartların zarar görmüş olma olasılığı yüksek, benzer bir problem oturduğum yerde oldu, 3 evde ki bilgisayarlar bozuldu, araştırma yapmışlar; aynı muhitte 3 ten fazla elektirik kesintisi sonucu arıza olursa elektrik kurumunun karşılama zorunluluğu varmış sonucuna ulaşmışlardı, bunun için prosedür sanırım bilir kişi olarak elektrik kurumunun belirlediği bir şirket veya servisin yazısı lazımmış, demişlerdi, işin sonunu bilmiyorum çünkü bir hafta sonra oradan taşındım, bence bir araştırın belki bir şey ler çıkar o işten...

aynı durum bugün benim başıma geldi kayseride elektrik kesintisi oldu elektriklerin gelmesi ile bir bilgisayarın powerı yandı.

en kötüsüde onboard ekran kartlarının yanması herhalde 4 pc yandı tamire gönderdik yapamadılar anakartların değişmesi gerekir dediler fiyat yüksek olacağı için kaldılar öyle malesef

Teknik servis rapoıru tutturun ve elektrik düzensizliğinden kaynaklandığını belgeleyin. Bilgisayarların tamir faturalarını elektrik şirketine beyan ederek talep edin. Ödemeye yanaşmazsa tüketici hakem heyetine başvurun. Normalde sorunun kendilerinden kaynaklandığını onlar da biliyor. O zaman ödüyorlar.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Aynı olay bugün sabah saatlerinde bizim okulumuzda da yaşandı ve 16 bilgisayarımız kullanılmaz durumda. Tutanakla il milli eğitime bildirdik onlarda medaşa bildirecek ama sonuç ne olur bilemem

notokort' Alıntı:
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Aynı olay bugün sabah saatlerinde bizim okulumuzda da yaşandı ve 16 bilgisayarımız kullanılmaz durumda. Tutanakla il milli eğitime bildirdik onlarda medaşa bildirecek ama sonuç ne olur bilemem
HOCAM bizdede sabah oldu. siz hangi ildesiniz

kırşehirdeyim bende de oldu sabah 2 bilgisayar gitti biri idare bilgisayarı diğeri lab da öğretmen bilgisayarı idare bilgisayarını lab dan bir power la hallettik lab öğretmen bilgisayarınada power aldık 35 tl diğer pc ler kapalı olduğundan bişey olmadı

1-2 sene önce bizde de benzer bir durum olmuştu. tedaş geldi baktı. yaptırın bize fatura ettirin dediler. yaptırdık faturayı yolladık ödediler. tedaşa bilgi verin bence ilk olarak gelip tutanak tutsunlar.

Sayın hocam geçmiş olsun biz milli eğitimde formatörken 15 civarı bilgisayarın poweri yandı. Tabiki elektrik kesintisinden . Elektrik idaresi haber edildi. Tamirini yaptık. Faturaladık elektrik idaresi parasını ödedi

muhtemelen powerlar yanmıştır.. geçmiş olsun bu devirde okula 1 bilgisayar bile getirmek çok zor. umarım hepsini yeniden çalışır hale getirirsiniz.

aynı sorunu ben yaşamıştım hard disk harici laptopta herşey yanmıştı umarım cihazda küçük bi arıza olmuştur.

Hiç unutmam yıl 2009 Paket dersinde Word anlatıyorum. Sınıf sessiz dinliyor. Kalemin yakaya takılan kısmını çıtlatırsın ya öyle bi çıtırtı. Konsantrasyonumu bozdu. Kim çıkarıyor o sesi dememe kalmadı, monitörlerden çat çut sesler gelmeye başladı. :o Çocuklar nasıl korktu, ben nasıl korktum anlatamam. :scared:
Hemen fırladım sigortayı kapatmaya, çıkın dışarı diye bağırdım çocuklara. Monitörlerin hepsinden duman çıkmaya başladı. Meftaa olmuşlar. Neden nasıl anlayamadık. Kimseden de hesap soramadık tabi...

patari' Alıntı:
Anakartların zarar görmüş olma olasılığı yüksek, benzer bir problem oturduğum yerde oldu, 3 evde ki bilgisayarlar bozuldu, araştırma yapmışlar; aynı muhitte 3 ten fazla elektirik kesintisi sonucu arıza olursa elektrik kurumunun karşılama zorunluluğu varmış sonucuna ulaşmışlardı, bunun için prosedür sanırım bilir kişi olarak elektrik kurumunun belirlediği bir şirket veya servisin yazısı lazımmış, demişlerdi, işin sonunu bilmiyorum çünkü bir hafta sonra oradan taşındım, bence bir araştırın belki bir şey ler çıkar o işten...

Bizim memlekette de olmuştu. Ahali baya bi heyecanlandı. Anlatırlarken çamaşır makinası TREN oldu tutamadık filan diyorlardı.
Ama kimse zararları karşılamadı... Belki de karşılanacağını bilen yoktu... Cahillik işte...

akrep026' Alıntı:
...

Bizim memlekette de olmuştu. Ahali baya bi heyecanlandı. Anlatırlarken çamaşır makinası TREN oldu tutamadık filan diyorlardı.
Ama kimse zararları karşılamadı... Belki de karşılanacağını bilen yoktu... Cahillik işte...
Bizdede benzeri oldu. Yıldırım düşünce .. bazıları tamir ettirmiş. Bazı tamirciler işi bildiklerinden rapor da hazırlamışlar, Yeni televizyon ve buzdolabı aldıranı gördüm..

Duman power supply dan çıkmıştır. Arızalananların büyük bölümünün power supply ı yanmıştır tahminim. Umarım öyledir. Bizim okulda da şimşek çakmıştı, kapalı olan bilgisayarın anakartı yanmıştı. Muhtemelen telefon hattından gelen akım ethernet ten girip anakartı halletti:)

BBNET
Geri