Elektirikler yokken BT dersi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan RaHaB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

RaHaB

Aktif Üye
Arkadaşlar, çalıştığım okulda sık sık elektirikler kesiliyor, bu durumda ders sırasında ne yapacağımı bilemiyorum. Okula 2. dönem geldim öğrencilere ders kitabı da dağıtılmamış. Siz elektirikler yokken ne tür etkinlikler yapıyorsunuz, tavsiyelerinizi bekliyorum :D

Hocam biliyorum o durumu ders anlatırken durupta başka bir konuda anlatamazsınız.....

Çocuklara soruyorum bana e ile başlayan 3 meyve ismi söylebilir misiniz.

Elma erik tak diye geliyor gerisini getirmeye çalışırken çocuklar 5 dakika rahat geçiyor.
ekşikara ve ebucehilkarpuzu cevaplar(googlenin yalancısıyım)

Bunun gibi çocukların merakını çekebilecek sorular soruyorum.

Bizde çok seyrek kesilir ayda bir belki. Haftada bir saat ders olduğu için bir sınıfa senede bir elektrik kesintisi ya gelir ya gelmez. Elektrik kesilince kadavra çıkarılır, içi açılır. Çocuklar parçalara dokunurken bu işlemci şu işe yarar bu harddisk bu işe yarar diye anlatılır. Oldukça ilgi çekici oluyor. Ama sık sık elektrik kesilirse sıkıcı olur galiba.

Bendede aynı durum var. :-1: Ama benim lab ile kütüphane içiçe olduğu için hemen B planı yani kitap almalarını ve okumalarını istiyorum. 8 lerde ise sbs çalıştırıyorum. O değilde gerçekten çok sıkıntı bir durum. Derse hiç gidesim gelmiyor. Dersin notu olsa bir şeyler yazdırırsın .... Allah kolaylık versin.

Ayni basligi ben acacaktim. Ben de elektrikler kesilince bir anda oyle kalakaliyorum. Anlattigim konuyu ve neler yaptigimizdan bahsediyorum biraz ama inanin zaman gecmiyor. Zaten lab yok tek bilgisayar ve projeksiyon var elimde.

Derse başlamadan elektirik yoksa çok sorun olmuyor, sınıfta kalıp ders anlatmaya çalışıyorum; ama laba gidiyoruz tam dersi anlatmaya başlıyorum elektrikler kesiliyo ya da dersin yarısına gelmişiz elektirkler gidiyor kala kalıyorum, motivasyonum da bozuluyor :( O saatten sonra ders anlatsam yarım kalıyor anlatmasam ders bitmek bilmiyor, cidden ne yapacağımı şaşırıyorum :o Ne yapmalı acaba? Eğitsel rehberlik hiç fena fikir değil ilgilerini de çeker, kendi alanımızla ilgili ne yapabilirim sizce?

Ben de birkaç tane ilgi çekici soru var onu soruyorum çocuklar düşünüp cevabı bulurken zaman geçiyor zaten

BBNET
Geri