Ekran Çoğaltma Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SYSOP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SYSOP

Seçkin Üye
Seçkin Üye
E-CG307.jpg

Fotodaki ürünü labtaki masaüstünde kullanmaya çalışıyorum ancak monitör ve projeksiyonu aynı anda taktığımda monitör siyah ekrana geçiyor sadece tahtaya yansıyor. Monitör kapanmıyor da açık gibi görünüyor ama ekranda görüntü sıfır.
Sadece projeksiyonu veya sadece monitörü taktığımda sorun olmuyor.
Win+P komutlarıyla çözemedim, ekran kartı sürücüsünü güncellemeyle çözemedim, kablo uçlarını değiştirerek çözemedim (tek tek hangi uca taksam çalışıyorlar)...
Aynı anda hem monitörde hem projeksiyonda görüntü alamıyorum.

Çözüm önerisi olan veya önceki deneyimlerini söyleyebilecek olan var mı arkadaşlar?

taskbar dan ekran kartının programına girin orada klone seçeneği var onu seçin.

Bu kabloyu kullanıyorsanız, görüntüyü klonlamaya, ikinci ekran ayarlarını yapmaya falan gerek yok. Bu kablo bağlı olduğu VGA'ya gelen görüntüyü çoğaltıp, iki ucundan vermeye yarar.
Bazen, özellikle onboard ekran kartlarında görüntü sinyalleri zayıf iletildiğinden sıkıntı yaşanabiliyor. Mümkünse harici bir ekran kartı takıp, deneyin. Daha kaliteli bir VGA kablosu ile monitörünüzü bağlayın. Tek tek denediğinizde görüntü alabildiğinize göre demek ki kabloda sıkıntı yok, bu durumda projeksiyon kablonuzu ve ekran kablonuzu ya da VGA portunuzu değiştirmek gerekecek.

hocam ekran kartı anakart üzerinde ise voltaj yetersiz olduğundan görüntü yetersiz geliyor. arkadaşın dediği gibi elektrikli dağıtıcı edin en sağlamı.

computing' Alıntı:
taskbar dan ekran kartının programına girin orada klone seçeneği var onu seçin.
Cuma günü deneyeceğim teşekkürler.

ysartemur' Alıntı:
hocam o aparatla sağlıklı görüntü alamazsınız.içerisinde devre güç vs olmadığı için ekranda dalgalanma, görüntünün soluklaşması gibi sorunlarla karşılaşırsınız. ekran kartı ayarlaınada herhengibirşey yapmanıza da gerek kalmaz
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/vga-coklayici-2-port-vga-splitter-161781335
bu aparatı alın sorunsuz kullanırsınız
Adaptör vs uğraşmamak için bir de bu tipler pahalı diye tercih etmedim hocam yoksa kabloyla karşılaştırılmaz bile size katılıyorum. Ama bu ürünün fiyatı uygunmuş ben kabloyu zaten 15liraya aldım. Kutular 45tl civarıydı burada.

yakuphan' Alıntı:
Bu kabloyu kullanıyorsanız, görüntüyü klonlamaya, ikinci ekran ayarlarını yapmaya falan gerek yok. Bu kablo bağlı olduğu VGA'ya gelen görüntüyü çoğaltıp, iki ucundan vermeye yarar.
Bazen, özellikle onboard ekran kartlarında görüntü sinyalleri zayıf iletildiğinden sıkıntı yaşanabiliyor. Mümkünse harici bir ekran kartı takıp, deneyin. Daha kaliteli bir VGA kablosu ile monitörünüzü bağlayın. Tek tek denediğinizde görüntü alabildiğinize göre demek ki kabloda sıkıntı yok, bu durumda projeksiyon kablonuzu ve ekran kablonuzu ya da VGA portunuzu değiştirmek gerekecek.
Söylediğiniz gibi bekliyor insan ama uygulama farklı oldu hocam :) Ürün tedarikinde sorun yaşıyorum sömestr tatilinden beri harici hdd bekliyoruz hala bekliyoruz bakalım..

kuzgun' Alıntı:
hocam ekran kartı anakart üzerinde ise voltaj yetersiz olduğundan görüntü yetersiz geliyor. arkadaşın dediği gibi elektrikli dağıtıcı edin en sağlamı.
Yazılımla çözemezsem o şekilde deneyeceğim artık hocam bakalım. Cuma günü denemeye çalışacağım sonucu yazarım.

Hocam aynısı bende de oluyor. Çözünürlüğü düşürmeyi dene ilk etapta. Ben düşürünce ikisine de geliyor görüntü.

Grafik özelliklerini de denedim. İki ekran görünmesine rağmen ayarlarda bir sorun görünmemesine rağmen olmadı.

ahmetfx' Alıntı:
Hocam aynısı bende de oluyor. Çözünürlüğü düşürmeyi dene ilk etapta. Ben düşürünce ikisine de geliyor görüntü.

hocam çözünürlük menüsünde ekranı yinele dediğimde 1280x720 den farklı çözünürlüğe izin vermiyor. sanırım kendisi otomatik küçültüyor.

sonuç olarak tek ihtimal kaldı, görüntüyü çoğalttığımda monitörün açık konumda kalması, tüm ayarlarda normal olması arkadaşların dediği gibi gücün yetersiz kaldığı ihtimali kalıyor elde. bunu da adaptörlü bi çoğaltıcı bulmadan öğrenemeyeceğim bakalım onu tedarike çalışayım.

SYSOP' Alıntı:
Grafik özelliklerini de denedim. İki ekran görünmesine rağmen ayarlarda bir sorun görünmemesine rağmen olmadı.

ahmetfx' Alıntı:

hocam çözünürlük menüsünde ekranı yinele dediğimde 1280x720 den farklı çözünürlüğe izin vermiyor. sanırım kendisi otomatik küçültüyor.

sonuç olarak tek ihtimal kaldı, görüntüyü çoğalttığımda monitörün açık konumda kalması, tüm ayarlarda normal olması arkadaşların dediği gibi gücün yetersiz kaldığı ihtimali kalıyor elde. bunu da adaptörlü bi çoğaltıcı bulmadan öğrenemeyeceğim bakalım onu tedarike çalışayım.

Hocam ekranı yinelemek için ekran kartının iki çıkışı olması gereklidir. Bu kablo ile aslında iki çıkış olmuyor. Bir çıkışa paralel bağlanmış oluyor. Dolayısıyla bilgisayar tek çıkış gibi algılar. Ekranı yinele deseniz de aslında bu bir değişiklik yapmaz.

Bu kablo ile görüntü aktardığınız zaman sinyal gücü, yalnızca tek bir çıkışa gidiyormuş gibi verilecektir. O da iki çıkışa yetmeyecektir. Hele ki projektör kablonuz uzun ise işiniz daha da zorlaşır. Çünkü kablo uzadıkça sinyalde kayıplar olacaktır.

Bu işin en kolay çözümü, beslemeli vga çoğaltıcı kullanmaktır. Çift çıkışlı ekran kartı da bir başka seçenektir. Ama imkan bu kadar diyorsanız her seferinde kablo çıkar-tak yapmanız gerekecek. Düşük çözünürlük fikri bana çok bir fark etmez gibi geldi. Çünkü sinyal gücüyle alakalı değil o yöntem.

SYSOP hocam tüm yazılanları okumadım. Ancak problem bağlantıda değil, galiba sizin Görüntü özelliklerinden Frekansı düşürmeniz gerek.

Benim PC'de, ekran çözünürlükk - gelişmiş ayarlar - Monitör sekmesi, Markaya göre değişiyor.

28155606_frekans.png

@mustafa_ogr aynen hocam yineleme demek bi ekranda tek görüntü demek diğer ekranda tek görüntü demek hepsini yaptım değişiklik yok. Harici kart olsa sıkıntı olacağını sanmıyorum da onboard da demek ki böyle sinyal yetersizlikleri oluyormuş garip :)

@ercinc98 denemek bedava hocam ona da bakarım sağolun ;)

BBNET
Geri