Ekders Hk

Kodla Büyü

halisserhat

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,

Biliyorsunuz bizim Örgün eğitim azami ders sayımız meslek liselerinde 49, şayet açık lise var ise bu sayı 59'dur. Yani bir meslek lisesi öğretmeni azami 49 veya 59 saate kadar ders yükü alabilir( koordinatörlük, şeflik, rehberlik, ek ders vs her şey dahil).

İdare bana bir konuda egzersiz vermek istiyor, çok ilgilendiğim bir konu olduğu için şahsen ben de almak istiyorum. Yalnız kafama takılan bir durum var; diyelm açık lisesi olan bir okulda çalışan bir öğretmenseniz ve 59 saat dersiniz var ise, egsersiz verildiğinde bu egzersiz fahri mi olur, yoksa 6 saat daha ek dersi alınır? Yani;
1) 59 saat - 20 saat(maaş karşılığı) = 39 saat + 6saat (egzersiz) = 45 saat mi haftalık ek ders alınır,
2) yoksa 59-20=39 saat ek ders alınır, egzersiz fahri olur( ya da 6 saatlik ders bırakılır, yine 39 saat olur)

hangisi olur sizce?

Ek ders yönetmeliğine baktım, sanki 45 saat alınır gibi anlaşılıyor. Sizce?
(Madde 16- Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallarda fiilen çalışma yaptıran yönetici ve öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve ders dışı hazırlık ve plânlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, gündüz ücreti üzerinden haftada azamî 6 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının % 8'ini geçemez.

hocam 39+6 olur sanırım.lakin aylık ek ders ücreti 200 saati geçemeyeceğinden dolayı 5 haftalık aylarda 45*5 =225 yani 25 saat fahri olur diye düşünüyorum

YuLiaN' Alıntı:
hocam 39+6 olur sanırım.lakin aylık ek ders ücreti 200 saati geçemeyeceğinden dolayı 5 haftalık aylarda 45*5 =225 yani 25 saat fahri olur diye düşünüyorum

Aylık 200 saati geçemeyeceğine dair bir bilgi nerede var hocam?

29 + 10 + 6 = 45 saat alınır ve alınıyor da...

Buna ek olarak;
Diyelim ki bi de hizmetiçi kurs verdiniz. Misal seminer döneminde verdiğimiz fatih tek.kul.kursu... (30 saat)
Nolur o ay için? Ayın 4 hafta oldugunu kabul edersek
[ ( 29 + 10 + 6 ) x 4 ] + 30 = 210

Hatta... Diyelim ki bi de o ay bi pansiyonda 4 tane 24 saatlik belleticik görevin oldu...karşılığında 6 şar saat alıyorsun. O ne olur? 24 saat ekders olur...
Ekders-acık lise-egzersiz-fatih_kursu=210 idi 24 te burdan... Etti 234 saat...

Diyelim ki o ay bi de 2 tane sorumluluk sınavın oldu. 2x5 = 10 saat de ordan...

234+10 =244 saat ekders

Mesela o hafta bi tane de merkezi sınav denk geldi. 5 saat ordan
244+5 = 249 saat...
Görüldüğü gibi işlerin rast giderse bir ayda 249 saat ekders alma ihtimalin var. Yasal bir sorun da yok...
Bunların tümü birine denk gelir mi? Burası türkiye...

hocam çalıştığım okulda 55 civarı öğretmen var, bir ilçede çalışıyorum. açık lisemiz var. 59 saat ders alıyorum. atelye şefiyim de. meslek öğretmeni olarak 6 kişiyiz, idarecilerin hepsi de dahil, geri kalanı herkes kültür öğretmeni. dolayısyla ek dersleri çok az, malum... biizm 39 saatlik ek dersimiz bile ağzları açık kalıyor, biliyorsınız. bir de bu 6 saatlik egzersizi kabul edersem katliam çıkar diye korkuyorum. İyi hoş, idare fahri mi yoksa egzersiz karşılığında mı yapmamı rica etti, orayı anlayamadım ama ben "hocam egzersiz olarak verin" demeye de yüzüm yok. müdür kültürcü olduğu için, ondan daha fazla ek derrs alıyorum, bir de egzersizi istersem utanırım valla. kefenin cebi yokmuş, kalsın, fahri yaparım :S

Arkadasım 2 gün sonra borç içinde yüzsen kimse gelip bi kuruş verecek mi? Yok

İlkokulda btr kabul etmesen SIFIR ekders alırsın. Artı senin katliamcı kültürcülerin üstüne kurs alır x2 şeklinde.

Sen de bakakalırsın.
Senin kültürcülerin bircogu dısarda dershanelerde çalışıyor, özel ders veriyor.

Onların elindeki lokmayı alsan tamam
Haklarını gasp etsen tamam. Yok bunların hiçbiri yok diyorsan

Ötesi abartı...

ek derslerde her kalemin maddesi farklıdır
.
20 + 29 maaş + ek ders
+10 açık lise veya yetiştirme kursu
+6 egzersiz
+10 okulunuza stajer öğretmen geliyorsa (tef ler kapanmadan önce geliyordu)
.
+10 başka okulda görevlendirme (özel okullar, halk eğitim merkezleri, ünversiteler vb.. diğer kurumlarda maaşını kadronun olduğu okul değil görev aldığın kurum vermek kaydı ile)
...
Tüm bu kalemlerin hepsini birlikte alabilirsiniz.
.
+6 her okul türünde alınabilir
+10 (başka kurumda görevlendirme) her okul türündeki öğretmen alabilir.

250 saat ekders olayı güzelmiş
ikinci bir maaş eder :)
eş de aynı şekilde olduğunu var sayarsak ayda 4 maaş gibi olur :D

tabi o kadar yoğunluk ne zamana kadar çekilir, bünye dayanmaz bir yerden sonra.

uysal_rockci' Alıntı:
250 saat ekders olayı güzelmiş
ikinci bir maaş eder :)
eş de aynı şekilde olduğunu var sayarsak ayda 4 maaş gibi olur :D

tabi o kadar yoğunluk ne zamana kadar çekilir, bünye dayanmaz bir yerden sonra.
..
hadi 5 hafta kabul edelim 250 saati. haftalık 50 saat eder. 20 de maaş karşılığı giriyorsunuz etti mi size haftada 70 saat
böl 7 güne 10 saat. Cumartesi pazar dahil günde 10 saat okulda olmanız gerekiyor ki o ücreti alasınız.
eşinizle öğle aralarında romantik tostlar yersiniz artık tüm yıl :puhaha:

arkadaşlar haftada halk eğitim kurs ve derslerden alınacak maksimum ekders nedir 40saate kadar diolar yani şimdi 26 saat ders var 4 saat kurs açtık 10 saatda halk eğitim açabiliormuyuz

goldenboy' Alıntı:
arkadaşlar haftada halk eğitim kurs ve derslerden alınacak maksimum ekders nedir 40saate kadar diolar yani şimdi 26 saat ders var 4 saat kurs açtık 10 saatda halk eğitim açabiliormuyuz
.
hocam kadronuz hangi kurumda ?

BBNET
Geri